زنان و سردمزاجی در روابط جنسی
زنان و سردمزاجی در روابط جنسی بسیاری از خانم‌ ها از نداشتن تمایلات جنسی رنج می ‌برند. این مشکل در هر نژاد و کشوری شایع است.چون سرد مزاجی جنسی در خانم‌ ها معمولا به یک سری از روش‌ ها و شیوه‌ های غلط در زندگی روزمره نیز می‌ تواند مربوط شود؛ به همین دلیل برای درمان این عارضه در خانم‌ ها باید به صورت همه‌ جانبه تمام موارد از جمله مسایل هورمونی،...

زنان و سردمزاجی در روابط جنسی

بسیاری از خانم‌ ها از نداشتن تمایلات جنسی رنج می ‌برند. این مشکل در هر نژاد و کشوری شایع است.چون سرد مزاجی جنسی در خانم‌ ها معمولا به یک سری از روش‌ ها و شیوه‌ های غلط در زندگی روزمره نیز می‌ تواند مربوط شود؛ به همین دلیل برای درمان این عارضه در خانم‌ ها باید به صورت همه‌ جانبه تمام موارد از جمله مسایل هورمونی، بیماری ‌های مختلف، نوع روش زندگی و عوامل مختلف روانی مانند استرس در زندگی روزمره توسط متخصص مربوطه بررسی شود تا بتوان با درمان عوامل زمینه ‌ای، تغییر در برخی از روش‌ های غلط و یا اصلاح شیوه‌ های مختلف رفتاری در خانم مبتلا، این عارضه را درمان کرد.

معمولا درمان سرد مزاجی در خانم‌ ها، شامل درمان‌ های غیر دارویی می ‌شود، هر چند در برخی موارد از درمان دارویی نیز در برخی افراد، تحت نظر متخصصان مربوطه می ‌توان بهره برد.

* یکی از روش ‌های درمانی موثر در سرد مزاجی خانم‌ ها، شامل استفاده از روش‌ های صحیح در شیوه ی زندگی و ارتباط با همسر است. تعدیل و تغییر شیوه ی زندگی عبارت است از ورزش کردن مرتب، استراحت کافی، آموختن روش ‌های کنترل استرس و اجتناب از مصرف سیگار، مواد مخدر و الکل.

* یکی دیگر از روش ‌هایی که می ‌توان برای درمان این عارضه از آن بهره گرفت، تقویت ماهیچه‌ های لگنی با استفاده از روش ” کگل ” است. در این روش فرد، عضلات لگن خود را سفت می ‌کند، به ‌طوری که می‌ خواهد جلوی ادرار کردن خود را بگیرد و تا شماره پنج می ‌شمارد، سپس عضلات را شل می ‌کند و مجددا این عمل را تکرار می‌ کند.

* برخی از بیماری ‌های زمینه‌ ای که فرد به آن ها مبتلا است، می ‌تواند باعث بروز سرد مزاجی در زنان شود. به همین علت باید به مسایل پزشکی و روانی فرد بیمار توجه کرد.

بیماری‌ هایی مانند افسردگی، اضطراب، بیماری دیابت، بیماری‌ های قلبی عروقی، جراحی‌ های لگنی، سرطان‌ ها، مشکلات غده ی تیروئید، برخی از بیماری ‌های عصبی و… از جمله بیماری‌ هایی هستند که در درمان سرد مزاجی باید به آن ها توجه کرد.

همچنین توجه به عوامل دیگر مثل بالا رفتن سن، بارداری، یائسگی و مصرف برخی از داروها که کاهش تمایل جنسی از عوارض آن می ‌تواند باشد، در بروز این عارضه موثر است.

* روش دیگر درمان عارضه ی سرد مزاجی خانم‌ ها، تجویز برخی از داروها توسط پزشک معالج است. درمان ‌های دارویی از جمله استفاده از هورمون‌ های زنانه ی استروژن و پروژسترون، در خانم‌ هایی که دچار مشکلاتی در ارتباط با این دو هورمون مهم زنانه هستند، یکی از روش‌ های درمان سرد مزاجی خانم‌ ها است.

تجویز هورمون مردانه ی تستوسترون از دیگر موارد دارو درمانی است که البته هنوز توسط fda تایید نشده است.

استفاده از برخی قرص‌ ها مثل سیلدنافیل و تادالافیل در خانم‌ هایی که دچار عوارض جنسی ناشی از مصرف داروهای ضدافسردگی شده‌ اند، مرسوم است.

همچنین تاثیر دارویی به نام تیبولون که جهت درمان پوکی استخوان استفاده می ‌شود، در افزایش میل جنسی افراد موثر بوده است.

نکته ی مهم در بحث دارو درمانی جهت درمان اختلالات جنسی، تجویز دارو توسط پزشک متخصص در درمان مشکلات جنسی است.