ترفند|در جلسه اول خواستگاری بله بگیرید
ترفند|در جلسه اول خواستگاری بله بگیرید با سلام.امروز برای شما دوستان جوان کاملا روشن میکنیم که در جلسه اول خواستگاری بله را بگیرید از محبوبتان. در این قسمت خلاصه ای از کلیات مجلس خواستگاری و مهماتش در اختیار شما قرار میدهیم. روش خواستگاری پس از اینکه با خانواده عروس قرار می گذارید که چه روز و ساعتی برای خواستگاری می روید، باید مقدمات خواستگاری...

ترفند|در جلسه اول خواستگاری بله بگیرید

با سلام.امروز برای شما دوستان جوان کاملا روشن میکنیم که در جلسه اول خواستگاری بله را بگیرید از محبوبتان.

در این قسمت خلاصه ای از کلیات مجلس خواستگاری و مهماتش در اختیار شما قرار میدهیم.

روش خواستگاری

پس از اینکه با خانواده عروس قرار می گذارید که چه روز و ساعتی برای خواستگاری می روید، باید مقدمات خواستگاری رفتن را فراهم کنید.

همراهان

اولین موضوع همراهان داماد هستند. پدر، مادر، یک خواهر یا برادر بزرگتر و در صورتی که داماد پدر نداشته باشد ، خواهر بزرگتر، عمه، خاله یا مادر بزرگ. بزرگان فامیل به تعداد کم نه زیاد برای همراهی کافی است. البته در ازدواج های فامیلی داستان اینکه چه کسانی همراهان داماد باشند متفاوت است. رفتن به خواستگاری بدون اطلاع قبلی رسم خوشایند و پسندیده ای نیست و نباید به اشتباه نشانه زرنگی دانست بلکه نشانه بی نزاکتی است.

لباس

کت و شلوار، لباس متناسب خواستگاری است. لباس های اسپرت وضعیت و پوشش مطلوبی نیست. همچنین لباس کلیه کسانی که همراه داماد هستند ، باید درحد مراسم خواستگاری باشد.

از رسوم رایج در خواستگاری تهیه سبد یا دسته گلی زیباست. معمولا افراد برای خواستگاری گل هایی به رنگ قرمز، صورتی یا سفید را بیشتر انتخاب می کنند این رنگ ها و وقار بیشتری برای خواستگار ایجاد می کند.

مجلس خواستگاری

زمانی که مراسم خواستگاری به طور رسمی شروع می شود و پذیرایی های مقدماتی انجام می شود، سپس یکی از اعضای بزرگ خانواده داماد که سرزبان بهتری دارد باید علت برگزاری چنین مراسمی و تشریف فرمایی خود را (هرچند همه می دانند) مطرح کند.

در شروع صحبت می توان فهمید تمایل عروس خانم و خانواده او برای ازدواج در چه میزان است. معمولا خانواده عروس بلافاصله جواب مثبت نمی دهند که دختر از پیش موافقت خود را به اطلاع پدر و مادر نرسانده باشد.

برای اینکه روش خواستگاری مطلوبی داشته باشید ، به این نکته توجه کنید که، از شوخی کردن های بی جا و و لطیفه های بی مورد دوری کنید. افرادی که در مراسم خواستگاری حضور دارند هر کس دارای اعتقاد مذهبی یا باور سیاسی خاصی است. بهتر است که از طرح مسائل سیاسی و مذهبی در مجلس خواستگاری دوری شود.

زمانی ممکن است عروس خانم به خواستگاری و ازدواج با داماد راضی نباشد، ولی به دلیل احترام یا ترس به پدر و مادر خود در مجلس حضور پیدا می کند. نکته ای که داماد باید با دقت داشته باشد این است که بدون دلیل پافشاری نکند. ملاقات های بعدی می تواند به تحقق ازدواج و کسب تایید عروس کمک کند.

*حرکات عروس ،طرز رفتار وحرف زدنش می تواند هم نشان دهنده قصد ازدواج و هم نشانه دلبستگی به فردی دیگر باشد.پس حوستان را خوب جمع کنید*

ببینید دوست عزیز و جوان دو حالت دارد. اینکه خانواده، موردی را برای شما در نظر گرفته اند یا اینکه خودتان کسی را پیدا کرده اید.

اگر حالت اول است که خب دعوایی نداریم. سرتان را مثل بچه آدم پایین می اندازید و می روید خواستگاری یا اینکه قبول می کنید بیایند خواستگاریتان اما اگر حالت دوم به وقوع پیوسته، شما باید راهی پیدا کنید تا یک جوری سر صحبت را با والدین گرامی خود باز کنید که ضمن آن به پررویی و بی حیایی هم متهم نشوید. این شما و این راهنمای اینکه چگونه به پدر مادر خود بگوییم زن / شوهر می خواهم؟

1- اینجا مرحله صفرم است. جایی که شما فرشته آرزوهایتان را در جایی مثل محل کار یا دانشگاه دیده اید و حس کرده اید همانی است که سال ها دنبالش بوده اید. باید یک جوری شماره تلفنی یا آدرسی از طرف پیدا کنید. البته قطعا حواستان هست که قصدتان ازدواج است. برای این کار، استفاده از یک دوست مشترک، بدجوری به درد می خورد. فقط حواستان باشد که آن دوستتان را درست و حسابی توجیه کنید تا بلایی که سر محمد منصوری در پناه تو آمد، سر شما درنیاید. از ما گفتن بود.

چطور در خواستگاری بله بگیریم؟ (پسران)

2- خب حالا باید راه مناسبی برای در میان گذاشتن این موضوع با خانواده پیدا کنید. اگر کلا با پدر و مادرتان راحتید که اصلا نیاز نیست این راهنما را بخوانید و همین جور زارتی مسئله را عنوان کنید اما اگر از فراکسیون اکثریت هستید، به دقت به این فرامین گوش فرا دهید. البته دیده شده که عده ای با استفاده از روش های سینه به سینه اقدام به اطلاع رسانی می کنند. روش هایی اعم از نخوردن دستپخت مامانی، نشستن جوراب ها به مدت یک ماه، گوشه گیر شدن و … تا آنکه کار به آنجا برسد که یکی از اعضای خانواده بگوید: «چیه؟ زن می خوای که این کارها رو می کنی؟» و این چنین سر صحبت باز شود اما از آنجایی که همه خانواده ها چنین قدرت تحلیلی ندارند، روش های دیگری توصیه می شود.

3- ابتدا مسئله را با کسی که راحت تر هستید در میان بگذارید. خواهر یا برادر بزرگتر، گزینه مناسبی است. در بعضی موارد، خاله و عمه هم پیشنهاد می شود (به شرطی که خودشان دختر دم بخت نداشته باشند.) برای طرح مسئله استفاده از جمله آشنای «یه دختری هست تو دانشگاه/ محل کار که …» حسابی طرفدار و کاربرد دارد. سپس با ایجاد یک جلسه دورهمی و نشان دادن خود به عنوان کسی که نمی داند اینجا کجاست و او کیست از فرد رابط بخواهید تا موضوع را بازگو کند. در این لحظت تنها به گل قالی نگاه کنید نه چهره پدر و مادر. طبیعی است که ابتدا جا می خورند و پس از لحظاتی به شرایط استاندارد برمی گردند. شاید این تعادل روحی، چند روزی هم طول بکشد.

4- بعد نوبت جلسه بازجویی است که مدیریتش را مادر محترم برعهده دارد و خواهرها نقش کاتالیزور را در آن ایفا می کنند. سوالات اولیه بیشتر حول این می چرخد که خب کی هست و چه شکلی هست وش بیه کدام سوپراستار سینما است. بعد مسائل جدی تر می شودو شما باید بدانید که مثلا عموی دختر خانم در کدام اداره کار می کند، یا ماشین پدرش چیست؟ وقتی بیشتر سوالات را با «نمی دانم» جواب دادید، نوبت به دلسوزی می رسد. در اینجا مادر و خواهر، با یادآوری دوران طفولیت شما، به سمت خاطره بازی حرکت می کنند. منتها شما گول نخورید و از همه بخواهید تا در موضوع صحبت کنند. برای این کار، نگاه کردن به چهره در هم پدر که نگران خرج عروسی است، اصلا توصیه نمی شود. بهتر است با جمله ای مثل «آدرس/ شماره اش را هم دارم» توجهات را معطوف خود کنید.

5- حالا که احتمالا شب است و دیر وقت. برای همین، تماس را بگذارید برای یک وقت بهتر. می توانید یکی از افراد مؤنث خانواده را ببرید نزدیک محل کار/ تحصیلتان و از دور، طرف را نشانش دهید. فقط حواستان باشد که تابلوبازی درنیاورید. برای تماس بهتر است که مادرتان با مادر طرف صحبت کند و قرارهای اولیه را بگذارند تا برای اولین جلسه تشریف ببرید «بنده منزل». در تمامی این مراحل، از مخالفت های خانواده با ازدواج شما به این علت که «هنوز بچه ای و پول نداری و سربازی نرفتی و …» چشمپوشی شده است. مهم این است که بتوانید فعل خواستن را صرف کنید.

6- حالا شما در شب خواستگاری قرار دارید. احتمالا تا صبح خوابتان نمی برد و اگر هم خوابتان ببرد، کابوس اینکه پدر عروس بزند له و لورده تان کند، رهایتان نمی کند. نکته کنکوری اینکه از زمان آغاز بحث های اولیه تا روز خواستگاری، خوردن سیر و پیاز و غذاهایی مثل میرزاقاسمی را بی خیال شوید. خواستگاری می روید. شمال که نیست!

چی بگویم؟ قرار است در جلسه اول کمی با هم آشنا شوید. این کمی هم یعنی با سلایق و علایق هم آشنا شوید نه اینکه بردارید همان اول بحث نظر طرف مقابل را در رابطه با حرکت جوهری ملاصدرا و اصالت اخلاق بپرسید.

دقت کنید: قرار است یک عمر با هم زندگی کنید، پس به رفتار و گفتار همدیگر دقت کنید نه اینکه حواستان به گل قالی و مارک تلویزیون و پرده های قشنگ اتاق باشد. مثلا موقع حرف زدن توجه کنید ببینید که طرف مقابلتان می تواند چهارتا جمله درست و حسابی بگوید؟ اگر نه که کلا بی خیال شوید.

موبایل خاموش: همان اول کار، موبایلتان را خاموش کنید تا نشان دهید برای بقیه اهمیت قائل هستید نه اینکه مدام سرتان توی موبایل و پیامک دادن و انگری بردز باشد.

خودتان باشید: شما هر چقدر هم که بازیگر خوبی باشید، بالاخره یک روز لو می روید. پس سعی کنید خودتان باشید و دروغ نگویید. غلو هم نکنید. شما با 25 سال سن نهایتا دو سال سابقه کار دارید. کسی از شما توقع بیل گیتس بودن ندارد. دخترها هم الکی کلاس نگذارند که هر روز 200 تا خواستگار دارند، تابلو می شوند.

لابی کنید: خانواده تان را نفروشید اما اگر نظرتان درباره هم مثبت بود، یکسری قرار و مدار را همانجا توی جلسه دو نفره تان بگذارید. مثلا همانجا سر تعداد مهریه با هم به توافق برسید. البته توافق نهایی قطعا با نظر پدر و مادرتان انجام می شود.

چی بپوشم؟

خواستگاری، مخصوصا جلسه اول، یک مجلس بی نهایت رسمی است. برای همین بی خیال تیپ های اسپرت مثل شلوار قرمز و تی شرت سفید کوتاه بشوید. خواستگاری است، پارک که نمی روید! پوشیدن کت و شلوار یا شلوار یا کت تک، به شدت پیشنهاد می شود.

اگر پسر هستید چی بپوشم؟ خواستگاری، مخصوصا جلسه اول، یک مجلس بی نهایت رسمی است. برای همین بی خیال تیپ های اسپرت مثل شلوار قرمز و تی شرت سفید کوتاه بشوید. خواستگاری است، پارک که نمی روید! پوشیدن کت و شلوار یا شلوار یا کت تک، به شدت پیشنهاد می شود.

با چی بروم؟

اگر ماشین دارید که هیچی اما اگر ماشین ندارید، بهترین راه گرفتن آژانس است. نه اینکه 5 نفری سوار موتور سی جی 125 پدرتان شوید و گل و شیرینی را هم در خورجین موتور بگذارید. فکر اتوبوس و مترو را هم از سرتان بیرون کنید. هم بوی دود می گیرید هم تیپتان به فنا می رود به علاوه گل و شیرینی.

با کی بروم؟

جنگ که نیست یک ایل راه بیندازید. تازه جلسه اول است. خودتان و پدر و مادر و نهایتا خواهر و برادر بزرگتران کافی است. از آوردن هرگونه بچه هم خودداری کنید، به خصوص بچه ای که به شما علاقه وافری دارد.

چی ببرم؟

خدایی نکرده مجلس ختم نیست که تاج گل سفارش بدهید. یک دسته گل کوچک و شیک، به علاوه یک جعبه شیرینی تر، کارتان را راه می اندازد. خسیس بازی هم در نیاورید که شیرینی تر ضرر دارد و کیک یزدی برای سلامتی مفید است!

چکار کنم؟

فقط عادی باشید. نه آنقدر ساکت و سر به زیر باشید که همه فکر کنند هنوز دهنتان بوی شیر می دهد یا خدایی نکرده لال هستید، نه آنقدر خودمانی شوید که با هر جمله بی مزه پدر عروس، هارهار بخندید و با دست به پشتش بزنید، در ضمن در تمام مدت باید یک چشمتان به عروس هم باشد و البته، اینکه تمام ظرف میوه جلویتان را بخورید و از مامان جدید بخواهید یک چای لیوانی هم برایتان بریزد، نه تنها نشانه کول بودن و صمیمیت شما نیست، بلکه نشانگر شخصیت شما است.

چند بار بروم؟

مذاکرات 1+5 نیست که هی جلسه بگذارید و شیرینی و گل و میوه و چای. نهایتا سه جلسه برای آشنایی کافی است. برای وزارت اطلاعات که نمی خواهید استخدام کنید. زیاد حرف نزنید: اصلا بزرگتر برده اید برای چه؟ آثار باستانی که با خودتان حمل نمی کنید. بگذارید آنها بیشتر صحبت کنند و هر جا نظرتان را خواستندوارد بحث شوید تا در مورد همان باقالی ها که گفتیم حرف بزنید.

آرایشگاه بروید:

همسر آینده به ظاهر شما اهمیت می دهد. برای او مهم است که شما هم «مرد» باشید هم خوشتیپ. برای همین سعی کنید قبل از خواستگاری آرایشگاه بروید و خلاصه صفایی به سر و رویتان بدهید. این درست است که شما اهل کتاب و مطالعه هستید ولی خب قطعا هیچ دختری حاضر نیست با بن لادن ازدواج کند.

عطر بزنید:

واقعا مهم است. اینکه بوی خوبی بدهید در نظر طرف مقابل تاغثیر بسیار زیادی دارد. حالا اگر عطر و ادکلن دم دستتان نبود، لااقل 5 هزار تومان بدهید یک ضد عرق بخرید، مخصوصا در فصول گرم سال، به شدت توصیه می گردد. پوآرو نشوید: تحقیق بکنیداما به اندازه. نروید توی تمام نقاطی که خانواده طرف مقابل یک روز از آنجا رد شده و از مردم پرس و جو کنید. هیچ کس در طول زندگی اش بدون شاتباه نبوده، برای همین بی خودی مته به خشخاش نگذارید که چرا پسرعمه داماد بزرگتان دو روز در بازداشتگاه بوده؟

جنبه داشته باشید:

شما که بهترین انسان روی کره زمین نیستید، پس یک درصد هم احتمال بدهیده که خانواده عروس، با این وصلت مخالفت کنند. برای همین جنبه داشته باشید و از خودتان ژانگولر درنیاورید. چیزی که زیاد است، دختر خوب دم بخت.

کم بخورید:

این یک توصیه دوستانه است. قبل از اینکه بخواهید بروید خواستگاری همه کارهایتان را در خانه بکنید! مفهوم؟! آنجا هم آنقدر نخورید که مجبور شوید با خجالت آدرس دستشویی را بپرسید. خواستگار که دستشویی نمی رود!

کی بروم؟

کوه که نمی خواهید بروید کله صبح راه افتاده اید. هنوز هم آنقدر صمیمی نشده اید که ناهار را مهمان مادر زن جان باشید. برای همین قرار را برای بعدازظهر بگذارید. مثلا اگر در نیمه نخست سال هستید، ساعت 5 و 6 و اگر در نیمه دوم سال هستید، ساعت 3 و 4.

دسته گل خواستگاری

دسته گل خواستگاری چگونه باید باشد؟ تهیۀ سبد یا دسته گلی زیبا و قشنگ که نه خیلی گران باشد و بزرگ، و بسیار معمولی، کوچک و محقر، همراه با جعبه‌ای شیرینی، و مخصوصاً اگر این گلها به رنگ قرمز، صورتی یا سفید باشند بهتر از گلهای زرد، آبی و رنگهای غیرمعمول است و موجبات حفظ حرمت و وقار بیشتر خواستگار را فراهم می‌سازد.

پس از این که وارد منزل شدید و پذیرایی های مقدماتی به عمل آمد، یکی از اعضای بزرگ خانوادۀ شما که سرزبان بهتری دارد و به اصطلاح می‌تواند یخ این گونه مجالس را با شیرین‌سخنی آب کند، باید علت آمدن را – گرچه همه می‌دانند – به نحوی مطرح کند و در واقع با مذاکرۀ بیشتر، زیر زبان عروس خانم و خانواده‌اش را بکشد تا بفهمید که آیا موافق این وصلت هستند یا نه؟ و یا اگر قبلاً دختر و پسر، خودشان با هم توافق کرده‌اند، آیا پدر و مادر عروس هم با این وصلت راضی هستند یا خیر؟ اگر دختر قبلاً موافقت خودش را به اطلاع پدر و مادرش نرسانده باشد، ممکن است خانوادۀ عروس، بلافاصله جواب مثبت ندهند و جواب قطعی را به روزهای بعد موکول کنند که در این صورت نباید هیچ‌گونه پافشاری شود.

نکتۀ حایز اهمیت این است که مخصوصاً در این گونه مجالس باید سعی شود از شوخیهای بیجا و گفتن لطیفه‌هایی که به عده‌ای برمی‌خورد و نزد ما بیشتر مفهوم «جوک» دارد، پرهیز شود! بخصوص باید از طرح بحث‌های سیاسی و احتمالاً مذهبی در چنین مجالسی خودداری کرد.

گاهی عروس خانم به علت خجالتی بودن، ممکن است که اساساً به خواستگاری راضی نباشد، ولی به خاطر ترس یا احترام به والدینش در مجلس حضور پیدا کند. در این صورت، شاه‌داماد باید با دقت، مواظب این نکتۀ ظریف باشد و بدون جهت پافشاری نکند، بلکه اگر بر تحقق آرزویش و کسب تأیید عروس خانم اصرار دارد، به ملاقاتهای بعدی بیندیشد.

در چنین مواردی اگر عروس خانم دلبستۀ دیگری باشد، از حرکات و سکناتش کاملاً مشهود خواهد بود؛ و در صورتی که تمایل به ازدواج با این خواستگار، یا حداقل معاشرت با او را داشته باشد، باز هم از رفتار و کردارش مشخص می‌شود؛ بنابراین جلسه اول خواستگاری، خیلی از مسائل را روشن می‌‌کند.