چرا ازدواج زیر 25 سال توصیه نمی شود
میانگین سن ازدواج,ازدواج در چه سنی,سن ازدواج,چرا ازدواج زیر 25 سال توصیه نمی شود

چرا ازدواج زیر 25 سال توصیه نمی شود

چرا ازدواج زیر 25 سال توصیه نمی شود

میانگین سن ازدواج در کشور برای مردان حدود ۲۹ سال و برای زنان حدود ۲۴ سال است که سن مناسبی محسوب می‌شود. البته این آمار در کلان‌شهر‌ها متفاوت است. سن طلاق هم برای مردان ۳۰ تا ۳۴ سالگی و برای زنان ۲۵ تا ۲۹ سالگی است. بیشتر طلاق‌ها در سن ۱۵ تا ۲۴ سال اتفاق افتاده است؛ این یعنی ازدواج‌های زودهنگام، الکی، احساسی، نپخته و نابالغی که به‌دلایل مختلف مثلا درخواست‌های مکرر نوجوان یا فرهنگ منطقه رخ داده است.

توصیه ما این است زمانی که خانواده‌ها اجازه ازدواج رسمی به فرزندانشان می‌دهند، حداقل سن ۲۵ سالگی باشد. قبل از این سن را می‌توانند با صیغه، نشان‌کردن و... مدیریت کنند. البته ما حداقل سن ۲۵ سال را برای جامعه خودمان می‌گوییم؛ با وجود احترام به بنیان خانواده، ازدواج و اسلام، در جامعه ما آمار بالای طلاق برای ازدواج‌های زیر ۲۵ سال، چندسال است تکرار می‌شود.

به گزارش فرارو، پروانه مافی، رئیس فراکسیون خانواده مجلس در مورد بازه سنی آمار طلاق در ۶ ماه ابتدایی سال گذشته گفت: «بالاترین میزان طلاق در گروه سنی زنان ۱۵ تا ۱۹ ساله رخ داده است که این میزان سی‌درصد کل زنان مطلقه را شامل شده است، و در مردان هم بیشترین طیف به افراد ۲۰ تا ۲۴ ساله مربوط می‌شود.»

روابط تینیجری با چه آسیب‌هایی مواجه است؟

چرا سن حداقل ۲۵ سال را برای جامعه ایران مناسب می‌دانید؟ جامعه ایران در این زمینه چه تفاوت ویژه‌ای دارد؟

برای جلوگیری از طلاق در این بازه سنی باید اجازه دهیم دختر و پسرها، دانشگاه و اجتماعی‌شدن را تجربه کنند؛ چون ایران مثل کشور‌های دیگر نیست که در مدرسه، مکان‌های دیگر دختر و پسر در کنار هم باشند.

دختر و پسر ایرانی وقتی وارد دانشگاه می‌شوند، تازه وارد یک‌سری فضا‌های اجتماعی می‌شوند.ما خانواده‌های کم‌جمعیت زیاد داریم که دختر پسر‌های‌های فامیل در مجاورت هم نبوده‌اند و روابط صمیمی نداشته‌اند. مهارت «کنارهم قرارگیری» چالشی است که در دانشگاه به وجود می‌آید. اما طلاق‌های در سن پایین را در مورد دانشجویان هم مشاهده می‌کنیم. ما جوانان را به ازدواج دانشجویی تشویق می‌کنیم و رژه آنها را در تلویزیون نشان می‌دهیم. ازدواج دانشجویی خوب، شریف، مقدس و پاک است، اما این آمار هم وجود دارد که زیر سن ۲۵ سال بدترین آمار طلاق را داریم. بعد از آن ۲۶ و ۲۷ و ۲۸ و... اینجا گر‌ه‌ای وجود دارد که باید بازشود.

حالا که جامعه ما فرهنگ متفاوتی با جوامع غربی دارد، چه راهکاری برای جلوگیری از طلاق در سن پایین وجود دارد؟

ما باید راهکاری برای جلوگیری از فروپاشی و این همه بی‌سامانی در روابط جوانان انتخاب کنیم. تفاوت‌های بسیاری در فرهنگ‌های مناطق مختلف کشور ما وجود دارد. باید متناسب با فرهنگ هر منطقه راهکار مناسبی پیدا کرد.این تفاوت اقلیم‌ها و تفاوت فرهنگ‌ها واقعی است. فرهنگ ازدواج را باید به شکل واقعی، بومی و به شکل ایرانی ـ اسلامی رواج دهیم. فرهنگ ازدواج باید متناسب با آمار‌ها و جامعه ایران پیاده شود. در غیر این‌صورت حتی اگر دلسوزانه هم رفتار کنیم، سیاست‌های ما کارآمد نخواهد بود.

تا اینجا در مورد مشکلات ازدواج و طلاق در سن پایین صحبت کردیم. اما به نظر می‌رسد نسل جدید حتی در روابطِ عاطفی هم پایداری ندارند. در جمع متولدین دهه ۷۰ و ۸۰ این ناپایداری‌ها دیده می‌شود.

بله؛ ما حتی در مساله رابطه متعهدانه بلندمدت هم دچار مشکل هستیم. ما حتی در رابطه عاطفی که پایدار باشد دچار چالش هستیم. نسل جدید در نگه‌داری روابط عاطفی ناموفق و عقیم هستند. این نسل آن‌گونه که باید مسائل را دقیق نمی‌بیند؛ دیدگاهی که مسیر او را به‌خوبی روشن می‌کند نیاز به بررسی و مطالعه دارد.

به جرات می‌توانم بگویم که بى‌اعتمادى و ناامیدی از تعهد در روابط عاطفی بلندمدت مشخصه بارز روابط امروزی است و شیوه تداوم رابطه عاطفی مهم‌ترین مهارتى است که نسل جدید به آموزش آن نیازمند است. نسل قدیم کمتر چنین مسائلی را می‌پذیرفت، اما نسل جدید راحت‌تر می‌پذیرد و می‌گوید «یک رابطه بود، شروع شد و قطع شد»! نسل جدید سطوح رابطه را بیشتر قبول دارد!

این مطالب را بخوانید :

سن مناسب ازدواج

از کجا بفهمیم به سن ازدواج رسیدیم

آسیب شناسی ازدواج در سنین پایین

منبع : روزنامه آرمان

مشاهده دسته بندی : مقالات مطالب قبل از ازدواج

بازدید : 706

این مطلب را به اشتراک بگذارید و در گوگل محبوب کنید

عضویت در خبرنامه