برای دخترانتان به جای مهریه این ها را بگیرید
اخیرا طرحی مبنی بر کاهش سقف مهریه تا ۱۴ سکه در مجلس مطرح شد که بازخوردهای زیادی داشت. درادامه ی این مطلب در فراناز با ما همراه باشید.میخواهیم حق و حقوقی را یادآور شویم که خانمها میتوانند در مقابل کاهش مهریه از آنها استفاده کنند.
۱. شرط گرفتن حق طلاق
۲. شرط اجازه خروج از کشور
۳. شرط حق ادامه تحصیل و اشتغال
۴. شرط انتقال تا نصف دارایی
۵. حق انتخاب مسکن و تعیین شهر محل زندگی
۶. شرط خودداری از ازدواج مجدد شوهر . با امضا کردن شرط حق اجازه زن برای ازدواج مجدد شوهر، مرد حق ازدواج مجدد بدون اجازه همسرش را نخواهد داشت.
توصیه میکنیم خانمها برای مطالبه نفقه حتما توسط یک وکیل با تجربه اقدام کنند زیرا:
_مدت زمان مطالبه نفقه کمتر میشود.
_نیازی به حضور زن در دادگاه نخواهد بود.
_در صورت شناسایی اموال وکیل میتواند آنها را توقیف کند.
_در صورتیکه مرد نفقه را پرداخت نکرد وکیل میتواند حکم جلب او را بگیرد.
_برای جلب کردن مرد نیازی به حضور زن نخواهد بود.
_وکیل میتواند بعد از اثبات اینکه نفقه پرداخت نشده است طلاق زن را از مرد بگیرد.
اما بدانید شرط گرفتن حق طلاق چیست؟
* شرط گرفتن حق طلاق
طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی و شرع، حق طلاق به دست مرد است. اما مرد میتواند اجرای حق خود در طلاق را به همسرش یا هر شخص دیگری وکالت دهد.
اگر زوج (مرد) به زوجه (زن) وکالتنامه بلاعزل طلاق داده باشد حق طلاق مرد هنوز پابرجاست و شوهر هم میتواند برای طلاق اقدام کند.
وکالت حق طلاق یا همان گرفتن حق طلاق به دو صورت است:
اول این که به صورت شرط ضمن عقد در سند ازدواج نوشته شود. دوم این که زوج (مرد) به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه میکند و وکالت در طلاق به همسرش یا دیگری بدهد. اگر زوج خارج از کشور باشد میتواند به سفارت یا کنسولگری ایران مراجعه کند و حق طلاق را به هر کس که تمایل داشته باشد اعطا کند. اما مورد شایع این است که مرد به همسرش وکالت در طلاق میدهد. ولی همانطور که گفته شد زوج میتواند این وکالت طلاق را به هر کس که بخواهد فرضا پدرش، دوستش و یا همسرش واگذار کند.وکالت طلاق بایستی حتما محضری میباشد یعنی در سند رسمی باشد. خواه ضمن سند ازدواج یا به صورت وکالتنامه طلاق محضری.
آنچه که در حق طلاق برای زن اهمیت دارد حدود اختیارات است. به عنوان مثال مرد میتواند از سردفتر بخواهد که در وکالت قید کند طلاق در قبال بذل (بخشیدن) تمام مهریه باشد و یا نه میتواند وکالت در طلاق را با بذل هر مقدار از مهریه یا غیر آن قرار دهد؛ لذا در خصوص این پرسش که اگر حق طلاق با زن باشد مهریه تعلق میگیرد؟ باید گفت که بستگی به حدود اختیارات وکیل در وکالت زن در طلاق دارد.
وکالت برای طلاق اگر در سند ازدواج شرط شده باشد، غیر قابل عزل از جانب مرد میباشد و اگر اعطای وکالت در طلاق در دفترخانه داده شده باشد میتواند بلا عزل و یا قابل عزل و یا مدت دار باشد که همه این موارد بستگی به مرد دارد که چه نوع وکالت در طلاقی بخواهد اعطا کند.