یکی از ابعاد شخصیتی خلق و خو و عواطف شخص است. خلق به حالت های نسبتا" پایدار شخص در ابراز هیجانات و عواطف گفته می شود که حالت های عاطفی فراگیر را شامل می شود. خلق و خو بیشتر ناشی از ویژگی های شخصیتی است، هر چند در طولانی مدت تحت تأثیر خانواده تغییر می کند.
کسانی که به راحتی احساسات خود را صادقانه ابراز می کنند، هیجانات مثبت و منفی خود را مدیریت می کنند و دارای خلق و خوی پایدار و شاد هستند، در روابط صمیمانه بهتر برخورد می کنند. چنین افرادی به عنوان اشخاص خوش خلق شناخته می شوند، کمتر زمینه افسردگی و مشکلات خلقی دارند.
آنچه نامزدها در مورد خلق و خو باید مورد توجه قرار دهند، حساس بودن به افراد با خلق آشفته یا خلق پایین است. کسانی که خلق آشفته دارند؛ به راحتی به هم می ریزند، زود می رنجند، دیر می بخشند، هر موقعیت کوچکی می تواند زمینه عواطف منفی آنها شود و از طرف دیگر افراد با خلق پایین نیز گزینه های خوبی برای ازدواج نیستند، منظور کسانی است که خلقی گرفته و افسرده دارند و دنیا را بر خود و دیگری تیره و تار می کنند.
نامزد شما چه برداشتی از خانواده خود دارد؟
خانواده و تجارب خانواده پدری یکی از قوی ترین منابع شکل گیری شخصیت ما است. شیوه و الگوی ارتباطی که والدین به عنوان "هم سر" با هم داشته اند، توافق یا عدم توافق آنها در پرورش فرزندان و جو عاطفی خانواده از عواملی هستند که تجارب کودکی هر شخصی را شکل می دهند.
«چطور بشناسمش؟» این سوالی است که خیلی از دختر و پسرها، چه در مرحله انتخاب، چه درمرحله نامزدی از مشاور یا روان شناس خود می پرسند. شاید به این سوال باید یک پرسش اساسی تر اضافه کرد:« چه چیزهایی را باید در مورد او بدانم؟» مقاله شناخت شخصیت نامزد را بعد از خواندن این مطلب مشاهده نمایید
پژوهش های گوناگون نشان داده اند رضایت زناشویی والدین می تواند رضایت زناشویی فرزندان آنها را پیش بینی کند، این به آن معناست که آیا پدر و مادر از رابطه زناشویی خویش رضایت داشته اند یا خیر؟
بطور ویژه با نامزد خویش در مورد تجارب خانوادگی اش قبل از ۱۶ سالگی صحبت کنید در این زمینه سؤالات زیر می تواند راه گشا باشد:
سال های کودکی شما چه گونه گذشت؟
رابطه عاطفی شما با مادرتان چگونه بود؟
رابطه عاطفی شما با پدرتان چگونه بود؟
آیا ترجیح می دهید رابطه زناشویی شما مانند والدینتان باشد؟
تجاربی در خانواده داشته اید که فکر آنها هنوز شما را آزار می دهد؟
آیا در خانواده رویدادهای ناگواری مانند اعتیاد، ورشکستگی، طلاق، معلولیت یا بیماری مزمن ( افسردگی مزمن) یکی از اعضای خانواده را داشته اید؟
در خانواده شما اعضا اقدامات خشونت آمیز مانند هل دادن، مشت و لگد زدن، پرتاب اشیا و تنبیه بدنی را تجربه کرده اند؟
بیشتر بخوانید: دوران آشنایی قبل از ازدواج چگونه باشد
بیشتر بخوانید: چطور نامزدم را بشناسم
نظر شما