ازدواج دو شخصیت متفاوت با هم
در زیر چند تفاوت در ویژگی‌های شخصیتی وجود دارد که ممکن است مشکلاتی را در زندگی زناشویی ایجاد کنند,ازدواج دو شخصیت متفاوت با هم




ازدواج دو شخصیت متفاوت با هم

ازدواج به این معنا نیست که دو نفر یکسان فکر کنند، بلکه باید باهم فکر کنند. زوجین باید درک کنند که مرد و زن به‌طور ذاتی با یکدیگر متفاوت‌اند» اما آیا تفاوت زن و مرد به این معناست که دو شخصیت متفاوت می‌توانند باهم ازدواج کنند؟

ازدواج و تشکیل خانواده یکی از مهم‌ترین تصمیمات زندگی هر فردی است. از این‌رو انتخاب همسر مناسب، اهمیت زیادی در این تصمیم‌گیری مهم و سرنوشت‌ساز دارد. اگر شما هم قصد ازدواج دارید بهتر است با شناخت کامل از طرف مقابل این کار را انجام دهید تا نتیجه مطلوب و ایده آلی را به دست آورید. همچنین قبل از هر چیزی بدانید که چه شخصیت‌هایی مناسب ازدواج با شما نیستند و با چه افرادی نباید ازدواج کنید؟ در زیر چند تفاوت در ویژگی‌های شخصیتی وجود دارد که ممکن است مشکلاتی را در زندگی زناشویی ایجاد کنند.

تفاوت سلیقه‌ها و علایق


اینکه افراد علایق متفاوتی داشته باشند تا حدودی طبیعی است مثلاً یک نفر دوست دارد اوقات فراغتش را در طبیعت سپری کند و دیگری علاقه‌مند به سینما و موزه و ... است اما اختلافات زیاد در مورد عادات غذایی، طرز لباس پوشیدن، ژانر فیلم‌ها، مکان موردعلاقه و... ازجمله مواردی است که حتماً باید قبل از ازدواج آن‌ها را موردبررسی قرار داد زیرا این تفاوت‌ها در برهه‌ای از زندگی ممکن است منجر به مشاجره شود.

تفاوت شخصیتی


طبیعتاً همه افراد نمی‌توانند مثل هم باشند. هر شخص ویژگی‌های شخصیتی مختص به خود را دارد اما ازدواج یک فرد درون‌گرا با برون‌گرا، مسئولیت‌پذیر با بی‌انگیزه، صبور و آرام با عصبی، اجتماعی با منزوی و انعطاف‌پذیر با محافظه‌کار ممکن است در زندگی زناشویی مشکل‌ساز باشد. اگرنه همیشه، اما حداقل در مقاطع خاصی از زندگی، این تفاوت در ویژگی‌های شخصیتی زوجین می‌تواند یک عامل خطر در زندگی مشترک باشد. به‌طور مثال، یک فرد درون‌گرا در صورت ازدواج با فرد برون‌گرا در ابتدا ممکن است از حضور در رویدادهای اجتماعی لذت ببرد اما به‌مرور از معاشرت مداوم خسته می‌شود که این امر می‌تواند منجر به درگیری و دعوا برای بیرون رفتن و ماندن در خانه شود. تفاوت در رفتار، هرچقدر هم کوچک به نظر برسد، می‌تواند تأثیر ماندگاری بر روابط بگذارد.
تفاوت شخصیتی ازجمله مواردی است که در چند جلسه خواستگاری قابل‌شناسایی نخواهد بود بلکه شناخت این مسئله نیاز به گفت‌وگوی طولانی، مشاوره‌های قبل از ازدواج و انجام تست‌های شخصیت شناسی دارد.

اختلاف‌نظر


زوج‌هایی که دیدگاه‌های متفاوتی دارند، در مسائل مختلف با اختلاف‌نظر روبرو می‌شوند که این مسئله ممکن است منجر به نزاع‌هایی شود و درنهایت به یکی از زوجین آسیب برساند. اختلافات اعتقادی، اختلاف در آرزوها و خواسته‌ها، اختلافات سیاسی، اختلاف در دیدگاه‌ها و موارد اینچینینی از اختلاف‌نظرهای مهمی است که قبل از ازدواج باید به آن‌ها توجه کرد اما نباید از این نکته غافل شد که زوج‌هایی که دارای اختلاف‌نظر هستند، ممکن است بتوانند طرف مقابل را با خود همراه کرده و شبیه هم شوند. درصورتی‌که طرفین به عقاید همدیگر احترام متقابل بگذارند و از تلاش برای تحمیل نظر خود به‌طرف مقابل دست‌بردارند، آن‌ها می‌توانند یک سیستم حمایتی واقعی برای یکدیگر داشته باشند. البته در کمتر مواردی دیده می‌شود که افراد در صورت اختلاف‌نظر از مواضع خود کوتاه بیایند و به نقطه اشتراکی دست یابند، به همین خاطر است که توجه به این مسئله قبل از ازدواج حائز اهمیت است.

اختلاف در بهره هوشی و میزان تحصیلات


اختلاف زیاد زوجین در سطح هوشی و میزان تحصیلات، بعضی مواقع می‌تواند زمینه‌ساز مشکل باشد زیرا این دو نفر دربسیاری از موارد قادر به درک کامل یکدیگر نیستند و این امر سبب ایجاد سوءتفاهم و عدم درک افکار و احساسات میان زوجین می‌شود. از سرعت صحبت کردن، دایره لغات مورداستفاده در گفتگو، معلومات عمومی و تخصصی می‌توان به هوش طرف مقابل پی برد.

اختلاف در هوش هیجانی و عاطفی


تحقیقات روانشناسان در دهه‌های اخیر نشان داده که تنها آی‌کیو یا ضریب هوشی برای موفقیت در زندگی کافی نیست بلکه ما برای داشتن یک زندگی خوب به نوع دیگری از هوش یعنی هوش هیجانی نیازمندیم. روانشناسان، هوش هیجانی را به‌صورت توانایی شناسایی احساسات و هیجانات خود و دیگران، تمایز گذاشتن میان آن‌ها و استفاده از اطلاعات حاصل از آن‌ها در تفکر و اعمال تعریف کرده‌اند. افرادی که هوش هیجانی پایینی دارند اغلب دارای ویژگی‌هایی همچون بروز ندادن احساسات، توجه نکردن به احساسات دیگران، مقابله ناکارآمد با مشکلات زندگی و بدبینی هستند. همچنین این افراد در مقابله با هیجانات منفی مثل خشم، اضطراب و... ناتوان بوده و اغلب قادر به کنترل خشم خود نیستند. زندگی با افراد دارای هوش هیجانی و عاطفی پایین به دلیل دارا بودن این ویژگی‌ها بسیار مشکل است. به همین دلیل خیلی مهم است که در جلسات خواستگاری ببینید که آیا فرد عواطف خود را نشان می‌دهد یا خیر؟ چگونه نشان می‌دهد؟ در عصبانیت چه می‌کند؟ اهل تلافی است یا نه؟ حسادت‌هایش را در خودش می‌ریزد یا بروز می‌دهد؟

این مطلب در تاریخ شنبه 10 مهر 1400منتشر شده است
اشتراک گذاری مطلب
امتیاز:4.8
دسته بندی
مطالب قبل از ازدواج
تعداد بازدید
25





نظر شما در مورد مطلب ازدواج دو شخصیت متفاوت با هم چیست
:نام
:ایمیل
نظر شما
عدد بالا چند است؟ ثبت نظر