نوجوان لجباز را چگونه می توان آرام کرد؟ در برخورد با نوجوان لجباز نباید عصبانی شد بلکه باید با قاطعانه به آن ها نشان داد که چگونه باید به اعضای خانواده و محیط آن احترام بگذارند. عصبانیت شما تنها باعث لجبازی بیش تر آن ها می شود. در ادامه راهکارهایی بیان شده است اما اگر از پرخاشگری و لجبازی نوجوان یا کودک خود شاکی هستید می توانید از مشاوران مرکز ستاره ایرانیان کمک بگیرید. مشاوران ما به طور تخصصی لجبازی و پرخاشگری نوجوان را در کوتاه ترین مدت بهبود می بخشند.
روانشناسی لجبازی
خلق و خوی نوجوان به دلیل رشد مغز او مدام در حال تغییر است و همین باعث می شود که در کنترل احساسات خود احساس ناتوانی داشته باشد. در این دوره توصیه های زیادی به والدین می شود که به بهبود ارتباط آن ها با نوجوان و کاهش علاقه نوجوان به استفاده از مواد مخدر یا خودکشی منجر می شود.
پیشنهاد مشاور: رفتار با جوان ۱۸ ساله
با دختر نوجوان لجباز چگونه رفتار کنیم
همواره نکات مثبت رفتاری و شخصیتی فرزند خود را به یاد داشته باشید و روی آن ها تاکید کنید، با نوجوان خود مهربان بوده و سعی کنید آن ها را درک کرده و وقت کافی برای ارتباط با آن ها بگذارید. به یاد داشته باشید که عبور از این مرحله باعث افزایش سلامت روانی نوجوان شما می شود.
۸ رفتار موثر با نوجوان
در ادامه ۱۱ رفتار مفید و موثر برای کاهش لجبازی نوجوان آمده است، این موارد به شما کمک می کند تا تنش را به حداقل رسانده و به بهترین شکل با نوجوان خود تعامل برقرار کنید.
۱.اجازه ندهید شما را عصبانی کند
نوجوانان عاشق این هستند که کنترل شما را در دست بگیرند بنابراین تلاش می کنند که با تحریک یا تغییر شرایط شما را مجبور کنند که کنترل خود را از دست داده و به درجه ای برسید که او شرایط را در دست بگیرد. در حقیقت وقتی شما عصبانی میشوید جای والد و فرزند تغییر می کند.
بنابراین خونسردی خود را حفظ کنید. هرچه واکنش کم تری نشان دهید، با منطق بهتر و صحیح تر می توانید تصمیم بگیرید. همیشه می توانید پاسخ بهتری به شرایط پیدا کنید تنها کافی است برای چند ثانیه تا ۱۰ شمرده و منطقی شرایط را ارزیابی کنید. پاسخ های احساسی باعث می شود که فرزندتان متوجه بشود کنترل شرایط را از دست داده اید.
پیشنهاد مشاور: روانشناسی نوجوان ۱۶ ساله
۲. تعیین مرزهای مشخص
مرزها باید بسیار مشخص باشد. نباید آن ها را خودتان یا فرزندتان بشکنید، نوجوان دنبال استقلال است بنابراین شما را آزمایش می کند تا متوجه شود که چقدر حاضر هستید قوانین خود را زیر پا بگذارید. تمام قوانین باید توضیح داده شوند و علت آن بیان شود تا نوجوان ضرورت آن را درک کند، به او توضیح دهید که در صورتی که قوانین را زیر پا بگذارد با چه عواقب و نتایجی روبرو خواهد شد و در همان ابتدا تمام این مسائل را واضح و بدون عصبانیت برای او توضیح بدهید.
۳. به آن ها گوش دهید
هنگام جلسات مشاوره بسیاری از نوجوانان بیان می کنند که والدین به آن ها گوش نمی دهند. اغلب نوجوانان بیان می کنند که والدین اغلب حرف های خود را می زنند و به احساسات آن ها توجهی ندارند. هنگامی که نوجوانتان با شما حرف می زند کار خود را متوقف کنید و به حرف های آن ها گوش کنید، خود را جای آن ها قرار دهید و دست از قضاوت بکشید. والدین اغلب نگران نوجوان لجباز خود هستند و برای همین بجای گوش دادن به صحبت های نوجوان اغلب سعی دارند آن ها را نقد یا تصمیم های آن ها را تصحیح می کنند.
پیشنهاد مشاور: رفتار با نوجوان ۱۵ ساله
۴. به آن ها فرصت دهید تا مشکلات را حل کنند
وقتی نوجوان لجباز خود را ناراحت یا تحت فشار می بینید، به او پیشنهاد دهید که با شما صحبت کند. مثلاً بگویید: «اگر میخواهید صحبت کنید، من اینجا هستم تا گوش کنم، باشه؟» خود را در دسترس قرار دهید و هر از گاهی این را به نوجوان یادآوری کنید، اما اصرار نکنید. به آن ها اجازه دهید تا خودشان تصمیم بگیرند که با شما حرف بزنند. علاوه بر این هنگام بروز مشکلات به نوجوان اجازه دهید خودش تصمیم بگیرد ولی به آن ها بگویید که هر وقت خواستند شما آماده هستید تا به آن ها کمک کنید.
۵. از دید نوجوان به مسائل نگاه کنید
آیا دوران نوجوانی خود را به یاد دارید؟ به آن دوره فکر کنید، استرس های مدرسه، خانواده و دوستان را به یاد آورید، مشکلاتی که برای کسب استقلال داشتید. نوجوان شما با تمام این مسائل رو بروست بنابراین بهترین کار به عنوان والد این است که او را درک کنید. نگاه کردن به موضوعات از دید نوجوان کمک می کند تا علاوه بر درک به آن ها نزدیک تر شوید. با این کار نوجوان لجباز متوجه می شود که تلاش می کنید تا آن ها را درک کنید و حتی اگر نشان ندهد خوشحال می شود که می تواند در مواقع سختی روی شما حساب کند.
۶. رفتار خوب را تشویق کنید
همیشه از خوبی های نوجوان خود قدردانی کنید و برای هر دستاورد نوجوان او را تشویق کنید. به خاطر داشته باشید که ممکن است رفتارهای بد نوجوان زیاد باشد اما نباید تصور کنید که به دلیل این رفتار های بد نباید رفتار های خوب نوجوان خود را تشویق کنید. تشویق به جای تنبیه نیز می تواند عملکرد موثری برای والدین باشد.
۷. به نوجوان خود انگیزه درونی بدهید
انگیزه درونی به این معنی است که نوجوان شما می خواهد فعالیتی را انجام دهد زیرا از آن لذت می برد، نه به این دلیل که پاداش یا تنبیه می شود. این انگیزه بهترین چیز برای دوری از مواد مخدر و خودکشی است. با ایجاد این انگیزه در نوجوان خود مطمئن می شوید که با علاقه به کار می پردازد نه از روی اجبار و تنبیه. برای پیدا کردن این انگیزه نوجوان خود را در کلاس های ورزشی و هنری مختلف ثبت نام کنید و اجازه دهید تا استعداد خود را کشف کنند.
اگر در کشف استعداد آن ها ناتوان بودید می توانید از مرکز مشاوره ستاره ایرانیان کمک بگیرید. تنها با انجام چند تست می توانید استعداد نوجوان خود را در زمینه های مختلف کشف کرده و به آن ها کمک کنید تا در آن ها پیشرفت لازم را کسب کنند.
۸. از مشاور کمک بگیرید
اگر والدین با وجود نکاتی که گفته شد باز هم در ارتباط با نوجوان خود مشکل دارند باید به دنبال کمک حرفه ای باشند. مشاور به والدین کمک می کند تا نوجوان خود را بهتر درک کرده و استراتژی هایی را برای مدیریت مؤثر رفتار نوجوان یاد بگیرند. علاوه بر این مشاور به نوجوان دختر یا پسر کمک می کند تا عزت نفس بالاتری داشته، احساسات خود را بهتر کنترل کرده و موفقیت بیش تری در مدرسه یا خانه کسب کند.
کمک مشاور احتمال علاقه و تمایل نوجوان به مصرف نوشیدنی های الکلی، مواد مخدر و خودکشی را بسیار کاهش می دهد و به نوجوان کمک می کند تا این دوره را به بهترین شکل با سلامت روان کامل پشت سر بگذارد.
چرا مرکز مشاوره ستاره ایرانیان؟
به یاد داشته باشید که هر نوجوان متفاوت است، و آنچه برای یکی کارآمد است ممکن است برای دیگری جواب ندهد. بنابراین متخصصان در مرکز مشاوره ستاره ایرانیان برنامه خاصی مطابق با نیازها و شخصیت نوجوان طراحی کرده و با توجه به آن روند درمان را پیش می برند. جلسات مشاوره برای نوجوان باعث می شود تا حرف هایی که فرزندتان از گفتن آن ها به شما خودداری می کرده بیان شده و راهکارهای مناسب توسط مشاور ارائه شود.
علاوه بر این مرکز برتر نوجوان ستاه ایرانیان با بهروزترین درمانها از جمله لورتا و نوروفیدبک به نوجوان کمک میکند که تنها در چند جلسه بدون هیچ عارضه جانبی برای همیشه پرخاش یا استرس خود را کنار گذاشته و به طور کامل درمان شود، این درمان موثر باعث می شود که شرایط درسی دانش آموز بسیار تغییر کند و با تنها چند جلسه درمان آینده موفق و روشنی را برای خود ایجاد کند. برای اطلاعات بیش تر در زمینه جلسات مشاوره با شماره های بالا صفحه تماس حاصل کنید.
منبع: How to Deal With Teenage Attitude: 7 Tips for Parents