چرا چرت زدن برای نوزادتان خوب است؟
رویا حافظه عاطفی کوچولو را اصلاح می کند
خواب با کیفیت حافظه بلند مدت کودک را بهبود می بخشد و او را برای تجربیات جدید آماده می کند. دکتر Pilar de Castro Manglano، از کلینیکای دانشگاه ناوارا در مادرید، آن را برای ما توضیح می دهد. خوب خوابیدن به کودک کمک می کند تا روزانه یاد بگیرد و با احساسات خود کنار بیاید.
به یادگیری کودک کمک می کند
همه ما می دانیم که خواب ضروری است. ما تقریبا یک سوم عمر خود را در خواب می گذرانیم. این یک نیاز اساسی بدن ما است و اگرچه مورد بررسی قرار گرفته است، هنوز چیزهای زیادی برای دانستن وجود دارد. آنچه شناخته شده است این است که خواب به دور از داشتن یک عملکرد غیرفعال، با عملکردهای ایمنی و غدد درون ریز مرتبط است و همچنین با یادگیری و حافظه مرتبط است.
در مورد کودکان، این نیاز فیزیولوژیکی و روانی به خواب اهمیت ویژه ای دارد. محققان دانشگاه ماساچوست (ایالات متحده آمریکا) مطالعهای را منتشر کردهاند که در آن استدلال میکنند که کودکان برای اصلاح حافظه عاطفی خود به یک چرت خوب و یک خواب خوب شبانه نیاز دارند.
حافظه و حالت عاطفی را بهبود می بخشد
طبق گزارش ایالات متحده، خواب همچنین به تثبیت وضعیت عاطفی آنها کمک می کند، و از فراز و نشیب هایی که بسیاری از خردسالان اغلب رنج می برند، اجتناب می کنند. به عبارت دیگر، خواب نه تنها بر حافظه تأثیر مثبت می گذارد، بلکه بر تکانه ها و نحوه واکنش کودکان به محیط خود نیز تأثیر می گذارد.
محققان توضیح می دهند که چرت زدن به آزادسازی بار احساسی در سطح عصبی کمک می کند. چیزی شبیه ساختن یک ” لوح تمیز ” که حالت عاطفی را پاک می کند و خاطرات را برای ذخیره طولانی مدت به ناحیه مغز منتقل می کند.
در واقع، محققان ماساچوست در مطالعه خود مشاهده کردند که چگونه کودکان ۲ تا ۵ ساله که علاوه بر خواب شبانه چرت می زنند، حافظه عاطفی خود را در روز بعد در مقایسه با افرادی که فقط شب می خوابند، بهبود می بخشند. این دومی یک روز بعد کاهش قابل توجهی در حافظه خود نشان داد.
خواب، خاطرات و هوش در کودک
از این مطالعه توضیح می دهد: «فرآیندهای خواب خاصی وجود دارد که بر تثبیت خاطرات اولیه و همچنین برخی از ویژگی های هوش تأثیر می گذارد. برای این متخصص روانپزشکی و روانشناسی بالینی، “خواب با کیفیت حافظه بلند مدت کودک را بهبود می بخشد و او را برای تجربیات جدید آماده می کند.”
اطلاعات کمی در مورد اثرات خواب تکه تکه بر رشد کودک وجود دارد و چندین خط تحقیقات علمی در مورد آن وجود دارد. این خواب تکه تکه در دوران کودکی رایج است و تنها در برخی از کودکان با افزایش سن ادامه می یابد.
دیده شده است که خواب تکه تکه بر رشد روانی حرکتی تأثیر نمی گذارد – تاکید دکتر – اما بر عملکردهای شناختی تأثیر می گذارد: توجه ، خودکنترلی… در واقع، آن دسته از کودکانی که سه بار یا بیشتر از خواب بیدار می شوند، دارای شاخص ذهنی هستند. توسعه جزئی”.
کودک چقدر باید بخوابد؟
بنابراین، کیفیت خواب مهم است، اما تعداد ساعات خواب کودکان نیز مهم است. بنابراین یک کودک دو ساله به چند ساعت خواب نیاز دارد ؟ دکتر پیلار د کاسترو مانگلانو می گوید میانگین خواب برای این سن ۱۲ ساعت است .
بر اساس مطالعه ای که دو سال پیش انجام شد، افرادی که کمتر از ۱۱ ساعت می خوابند، پنج برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به مشکلات اجتماعی-عاطفی هستند. دکتر می افزاید: کسانی که بین ۱۲ تا ۱۴ ساعت می خوابند محافظت بیشتری دارند، زیرا خواب یک عملکرد حیاتی است که به تنظیم کل ارگانیسم و پردازش تجربیات و خاطراتی که برای یک کودک در این سن اساساً عاطفی هستند اجازه می دهد .
والدین باید از نیاز فرزندانشان به خواب آرام آگاه باشند. پیلار دی کاسترو توصیه میکند: «محافظت و تسهیل یک محیط بدون سر و صدا، با دمای مناسب، برنامه و برنامههای منظم برای خواب کافی و درخواست کمک از پزشک اطفال در صورت بروز مشکلاتی برای کودک برای شروع و حفظ خواب، مهم است. مانگلان.
اصول اولیه سلامت خواب نوزاد
برای نوزادان تازه متولد شده مدتی زمان می برد تا برنامه خواب منظمی داشته باشند. در طول ماه اول، نوزادان معمولا می خوابند و بیدار می شوند، با دوره هایی نسبتا مساوی بین خواب و شیر خوردن. همین که نوزادان بزرگ تر می شوند، زمان خواب نوزاد معمولا طولانی تر شده و قابل پیش بینی تر می شود. به عنوان مثال:
سنین ۴ ماهگی تا یک سالگی. بعد از دوره تولد، نوزاد شما به احتمال زیاد حداقل ۲ بار در روز می خوابند- یک بار در صبح و یکبار در اوایل بعد از ظهر. برخی از نوزادان همچنین به خواب آخر عصر نیز نیاز دارند. بسیاری از کودکان در مجموع ۳ ساعت و یا بیشتر در طول روز می خوابند.
سنین یک سالگی و بیشتر. در این سنین نوزاد شما به احتمال زیاد خواب صبح را نخواهد داشت و تنها خواب بعد از ظهر اغلب به مدت دو یا سه ساعت خواهد داشت. در طول این گذار، زمان چرت کودک و خواب را نیم ساعت افزایش دهید تا بتواند سازگار شود. اغلب کودکان به چرت بعد از ظهر تا سنین سه تا پنج سالگی، ادامه می دهند.
سلامت خواب نوزادسلامت خواب نوزاد
با این حال، به یاد داشته باشید که هر نوزادی متفاوت است و میزان خواب نوزاد می تواند به طرز قابل توجهی متنوع باشد.
برای سهولت بخشی به زمان خواب نوزاد:
خلق و خوی نوزاد را تنظیم کنید. یک محیط تاریک، خنک و بی سر و صدا می تواند به تشویق نوزاد به خواب کمک کند.
نوزاد را خواب آلوده اما در حالت بیدار به رختخواب بگذارید. پلک های در حال افتادن، مالیدن چشم ها و گیجی می تواند نشانه هایی از این باشد که نوزاد خسته است. هر چه بیشتر منتظر بمانید همانقدر ممکن است نوزاد خسته تر و گیج تر شود- و به همان اندازه ممکن است به خواب رفتن برای او سخت باشد.
از نگهداشتن، تکان دادن و یا شیر دادن به کودک برای خوابانیدن او اجتناب کنید. نهایتا این ممکن است تنها راهی باشد که نوزاد را قادر به خواب رفتن می کند. اگر نوزاد شما تمایل به خواب رفتن در آغوش شما بعد از شیر خوردن دارد، درست بعد از آن کاری را به آرامی انجام دهید- مانند عوض کردن پوشک و یا خواندن یک داستان کوتاه.
مراقب باشید. نوزاد را برای خواب به پشت او بخوابانید و تختخواب و یا زیرپتوی او و دیگر اشیاء نرم او را تمیز کنید.
مداومت داشته باشید. نوزاد شمات بیشتر روز را خواهد خوابید اگر او این خواب را درست در همان زمان هر دفعه در روز داشته باشد و تقریبا به همان میزان زمان باشد. البته موارد استثنائی اجتناب ناپذیر هستند و به نوزاد شما آسیب نمی رسانند.
این برای نوزادان رایج است که زمانی که آن ها را برای خواب پایین می گذارید، اغلب اگر برای چند دقیقه تنها گذاشته شوند خودشان آرام می گیرند. اگر گریه بیش از چند دقیقه طول کشید، نوزاد را چک کنید و کلمات آرام بخش به او بگویید. سپس به او زمانی برای آرام گرفتن بدهید.
اگر کودک شما بلافاصله بعد از اینکه برای خواب او را پایین می گذارید، بیدار می شود و خودش را خیس نکرده، و یا گرسنه و یا مریض نیست، سعی کنید صبور باشید و او را به خود آرام بخشی تشویق کنید. ممکن است به آرامی برای نوزاد پچ پچ کنید و یا او را ماساژ دهید و یا برای مدت کوتاهی به او شیر دهید.
همچنین به خاطر داشته باشید که نوزادان اغلب در طول خواب فعال هستند، دست و پاهایشان را تکان می دهند، مک می زنند و به طور کل بی قرار به نظر می رسند. اشتباه گرفتن حرکات نوزاد به عنوان نشانه ای که او دارد بیدار می شود و یا نیاز به تغذیه دارد سهل است. به جای برداشتن بلافاصله ی نوزاد، چند دقیقه صبر کنید تا ببینید که آیا دوباره به خواب می رود یا نه.
این بستگی به این دارد که کودک شما در شب تا چه میزان خواب خوبی داشته است. برخی از نوزادان روز و شب خود را گم می کنند- در طول روز نسبت به شب خواب بیشتری دارند. یک راه برای تنظیم میزانخواب نوزاد محدود کردن خواب های روزانه به خصوص خواب بعد از ظهر است تا بیش از سه یا چهار ساعت نشود. اگر نوزاد شما زمان بیشتری در انتهای روز می خوابد، این می تواند به خواب رفتن درشب را برای او سخت و مشکل کند.
برخی از نوزادان و کودکان بزرگ تر دوره هایی را می گذرانند که در آن از خواب روزانه سر باز می زنند- حتی اگر به استراحت نیاز داشته باشند. اگر این اتفاق افتاد، سعی کنید زمان خواب شبانه کودکتان را تنظیم کنید. زودتر و یا دیرتر کردن زمان خواب می تواند گاها به چرت روزانه بهتر نوزاد کمک کند.
کمک به نوزاد برای داشتن میزان صحیحی از خواب روزانه همیشه هم آسان نیست. اگر برخی از روزها نسبت به روزهای دیگر چالش بر انگیز تر شد، احساس بدی نداشته باشید. به خاطر داشته باشید تا به نشانه هایی که نشان می دهد نوزاد شما خسته است، نگاه کنید و گوش دهید تا مداومت روال خواب او را حفظ کنید.
نکات اصلی برای سلامت خواب نوزاد
اگر با کودک شما مشکلات خواب یا آرامش را تجربه می کند، ممکن است موارد زیر به شما کمک کند:
در مورد مراحل رشد کودک خود بیاموزید. این به شما کمک می کند تا درک کنید و انتظارات معقولی از کودک خود داشته باشید.
سعی کنید الگوهای رفتار خواب کودکتان را تشخیص دهید.
از خسته شدن بیش از حد کودک خودداری کنید.
قبل از اینکه کودکتان را آرام کنید، زمانی را به او اختصاص دهید.
بررسی کنید که کودک شما پوشک تمیز و خشکی داشته باشد، شیر خورده باشد و خیلی سرد یا خیلی گرم نباشد.
سعی کنید کودک خود را در حالی که هنوز بیدار است در تخت خود بخوابانید.
هنگامی که کودک شما تنها پس از مدت کوتاهی از خواب بیدار می شود، سعی کنید با جابجایی مجدد، خواب او را طولانی تر کنید.
مواظب خودت باش و تا میتوانی بخواب.
توصیه های خواب برای نوزادان تا ۶ ماهگی
نکاتی برای خواب بهتر نوزاد خردسال خود عبارتند از:
سعی کنید کودک خود را در ساعات مشخصی در روز بخوابانید.
یک برنامه روتین برای کودکتان تصمیم بگیرید و سعی کنید به آن پایبند باشید.
کودک خود را قبل از خواب با ماساژ، حمام کردن، نور کم یا موسیقی ملایم آرام کنید.
قبل از رفتن به رختخواب، پوشک تمیز، دستمال مرطوب و لباس کودک را بچینید تا مجبور نباشید در شب به دنبال آن ها بگردید.
اگر سوالات و یا نگرانی هایی در مورد برنامه خواب نوزادتان دارید با پزشک او صحبت کنید.