بیماری قلبی در کمین مردانی که  از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود
مشاغل پر استرس می‌توانند خطر بیماری قلبی را در مردان دو برابر کنند. درمان مداخله ای شناختی رفتاری در کاهش نگرانی و اضطراب بیماران قلبی مؤثر است تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که...

بیماری قلبی در کمین مردانی که  از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود
مشاغل پر استرس می‌توانند خطر بیماری قلبی را در مردان دو برابر کنند. درمان مداخله ای شناختی رفتاری در کاهش نگرانی و اضطراب بیماران قلبی مؤثر است تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خطر بیماری قلبی برای مردانی که در مشاغل پر استرس کار می‌کنند و احساس می‌کنند از تلاش‌هایشان قدردانی نمی شود، دو برابر بیشتر است.
یک مطالعه جدید نشان داده است که مشاغل پر استرس می‌توانند خطر بیماری قلبی را در مردان دو برابر کنند.

مردانی که در معرض شرایط کاری پراسترس قرار می‌گیرند و همچنین احساس می‌کنند که تلاش زیادی می‌کنند اما پاداش‌های کم دریافت می‌کنند، در مقایسه با مردانی که از این استرس‌های روانی-اجتماعی رها بودند، دو برابر بیشتر با خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی روبرو هستند.

با این حال، نتایج در مورد اینکه چگونه استرس کاری بر سلامت قلب زنان تأثیر می‌گذارد، قطعی نبود.

مطالعه روی ۶۵۰۰ کارگر در کانادا، با میانگین سنی ۴۵ سال، تأثیر ترکیبی فشار شغلی و عدم تعادل تلاش و پاداش در محل کار را مورد مطالعه قرار داد.

بیش از ۱۸ سال، محققان شرکت‌کنندگان را زیر نظر گرفتند و فشار شغلی و عدم تعادل تلاش-پاداش را با نتایج پرسش‌نامه‌ها و اطلاعات مربوط به بیماری‌های قلبی بررسی کردند.

نویسندگان به این نتیجه رسیدند که تأثیر فشار شغلی و عدم تعادل تلاش-پاداش ترکیبی مشابه میزان تأثیر چاقی بر خطر بیماری عروق کرونر قلب بود اگرچه برخی مطالعات داخلی نشان داده اند که تاب آوری اثر بازدارندگی روی بروز بیماری عروق کرونر ندارد اما بیماران مبتلا به عروق کرونری قلب در ابعاد بهزیستی روانشناختی، تاب آوری و شوخ طبعی میانگین کمتری نسبت به افراد سالم دارند.

دکتر «بردلی سرور»، متخصص قلب، در این خصوص اظهار داشته و می‌گوید: «اثرات فیزیکی استرس به خوبی مستند شده است، و من گمان می‌کنم که احساس عدم کنترل یا از دست دادن کنترل، در یک موقعیت استرس زا، واکنش فیزیکی به استرس را تشدید می‌کند.»
او می‌گوید استرس می‌تواند از جهات مختلف بر سیستم قلبی عروقی تأثیر بگذارد.

او خاطرنشان کرد: «یکی از مکانیسم‌های بالقوه، میزان پلاک افراد است که می‌تواند با استرس افزایش یافته و در شریان‌ها تجمع پیدا کند. پلاکت‌ها سپس می‌توانند چسبناک شوند و خطر لخته شدن را افزایش دهند که می‌تواند شریان‌های رگ‌های خونی اطراف قلب را مسدود کند.»

وی افزود: «شریان‌ها همچنین می‌توانند به دلیل استرس منقبض شوند، که میزان خونی را که می‌تواند به قلب برسد محدود می‌کند، و باعث درد قفسه سینه و حمله قلبی می‌شود.»

علاوه بر این، به گفته محققان، استرس می‌تواند بر سایر عوامل خطرساز سلامت قلب تأثیر بگذارد. استرس می‌تواند به پرخوری و کاهش کیفیت خواب منجر شود، که هر دو برای قلب مضر هستند و ممکن است مدیریت استرس را دشوارتر کنند.

بنا بر همین گزارش از میگنا استرس کاری می‌تواند به تشکیل پلاک، انقباض شریان‌ها و افزایش فشار خون منجر شود نکته جالب توجه اینکه با مدیریت و آموزش تنظیم هیجانی و تمرینات آرام بخش عضلانی می توان در جهت ارائه خدمات به بیماران دچار یا دارای سابقه بیماری قلبی و کاهش شدت بیماری گام برداشت.

همسو با همین یافته ها مطالعات نشان داده اند که تاب ­آوری نقش میانجی و تعدیل کننده در ابتلا به بیماری­های قلبی ایفا می کند و سطوح پایین آن به عنوان عامل خطر ساز برای ابتلا به بیماری­های قلبی محسوب می‌شود.

برخی مطالعات داخلی نشان داده اند بیماران قلبی عروقی به خصوص بیماران دچار اختلال در عروق کرونر در مرحله حاد، اضطراب زیادی دارند و به نسبت بیماران با اضطراب کمتر، ۵ مرتبه بیشتر دچار عوارض جدی قلبی می شوند.

محققان تاکید می‌کنند برای مدیریت استرس ناشی از کار، داشتن یک سبک زندگی سالم ضروری است. به نظر می رسد درمان مداخله ای شناختی-رفتاری در کاهش نگرانی و اضطراب بیماران قلبی مؤثر باشد و شاید بتوان به عنوان درمان مکمل در کنار دارودرمانی برای این بیماران استفاده نمود. همچنین پزوهش های متعددی نشان داده اند اثربخشی درمان شناختی رفتاری برافزایش تاب آوری بیماران قلبی در مقایسه با دو درمان موسیقی درمانی و تن آرامی رفتاری بیشتر و شایسته توجه بیش از پیش است .