مفهوم سلامت روانی از نظر سازمان جهانی بهداشت (WHO) چیزی فراتر از نبود اختلال روانی است و شامل:
۱. خوب بودن ذهنی ۲. ادراک خود کار آمدی ۳. استقلال و خود مختاری ۴. کفایت و شایستگی ۵. وابستگی میان نسلی و ۶. خود شکوفایی توانمندی های بالقوه فکری و هیجانی می باشد.
به واقع سلامت روان دانش و هنری است که به افراد کمک می کند تا با ایجاد روش هایی صحیح از لحاظ روانی و عاطفی بتوانند با محیط خود سازگاری نموده و راه حل های مطلوب تری را برای حل مشکلاتشان انتخاب نمایند.
شعار فدراسیون جهانی سلامت روان برای سال ۲۰۲۳ عبارتست از: " سلامت روان حق همه افراد است"
این نام گذاری بهانه ای است تا به دولت ها، مسئولین و صاحب نظران نظام سلامت جامعه تاکید کند تا با تخصیص و توزیع عادلانه امکانات، دسترس پذیری عموم مردم به امکانات سلامت روان در حد قابل قبولی افزایش دهند و نیز در جهت پیشگیری، درمان و ارتقاء بهداشت روان گامی تازه بردارند و به مردم دنیا یادآوری کند که سلامت روان نیز همچون جسم، نیاز به مراقبت و نگه داری دارد و باید برای حفظ آن کوشید.
سازمان بهزیستی بعنوان یکی از متولیان اصلی سلامت فردی و اجتماعی در کشور به مدد مشاوران و روانشناسان متخصص از طریق ارائه خدمات روانشناسی ،مشاوره و مددکاری توسط مراکز خدمات روانشناختی ومددکاری تحت نظارت،موسسات سلامت روان،صدای مشاور (١٤٨٠) اورژانس اجتماعی ،و..با ارائه آموزشهای تخصصی پیش از ازدواج ،آموزش مهارتهای زندگی و آموزشهای زندگی خانواده وارائه خدمات روانشناختی به افراد نیازمند و در معرض آسیب و یا آسیب دیده از قبیل زوجین متقاضی طلاق،معتادین،سالمندان ،معلولین ،بیماران اعصاب و روان، زنان سرپرست خانوار،کودکان کار و....با هدف پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از قبیل طلاق ،اعتیاد،خشونتهای خانگی،همسر آزاری ،کودک آزاری و .. و دهها فعالیت دیگر در راستای ارتقا سلامت روان و سلامت اجتماعی جامعه هدف به صورت تخصصی و همدلانه تلاش می کند.
اینجانب ( سید مهدی خدمت بین دانا ) بر خود لازم میدانم این روز را به تمامی دست اندرکاران نظام سلامت روان اعم از متخصصین روان پزشکی، روانشناسان و مشاوران خصوصا همکاران دلسوز و پرتلاش بهزیستی تبریک گفته و امید دارم تا با تلاشهای پویا و ثمر بخش خویش سلامت روان آحاد جامعه مورد نظر قرار گیرد و آگاهسازی در این خصوص در دستور کار باشد.