آعوش دیجیتال چیست و چگونه توصیف میشود ؟
می دانیم که آغوش فیزیکی می تواند باعث تسلی و حمایت و ابراز احساسات مثبت شود، اما چه ربطی به دنیای دیجیتال دارد؟ چگونه تعاملات دیجیتال، گرمای آغوش های دنیای واقعی را منعکس می کنند؟ آیا آغوش دیجیتال می...

آعوش دیجیتال چیست و چگونه توصیف میشود ؟
می دانیم که آغوش فیزیکی می تواند باعث تسلی و حمایت و ابراز احساسات مثبت شود، اما چه ربطی به دنیای دیجیتال دارد؟ چگونه تعاملات دیجیتال، گرمای آغوش های دنیای واقعی را منعکس می کنند؟ آیا آغوش دیجیتال می تواند به اندازه آغوش فیزیکی موثر باشد؟ آیا یک صفحه نمایش می تواند گرما، راحتی و امنیت مرتبط با یک آغوش فیزیکی را فراهم کند؟
مفهوم «آغوش دیجیتال» طرز فکر ما را در مورد تعاملات فیزیکی در مقابل تعاملات آنلاین به چالش می کشد. در عصر تحول سریع دیجیتال و چشم اندازهای دیجیتالی گسترده، اصطلاحی مانند «آغوش دیجیتال» ممکن است متناقض به نظر برسد. زمانی که کاربران از نظر فیزیکی دور هستند، حتی در آن سوی دنیا و به تماس های اسکایپ، پیام های واتس اپ و جلسات زوم عادت کرده اند، تصور «آغوش گرفتن» در میان این حوزه های مجازی ممکن است سخت باشد. با این حال، محققان در مورد «آغوشی» که شاید تنها به لمس فیزیکی متکی نباشد، اما ما آن را به «درآغوش گرفتن» ربط می دهیم، بحث می کنند.
زمانی که همه گیری کووید19 منجر به محدودیت های اجتماعی شد اغلب ما را از درآغوش گرفتن کسانی که دوست شان داشتیم، بازداشت. این غیبت به برخی کمک کرد تا متوجه شوند که این تعاملات چقدر برای احساس مراقبت و ارتباط ما مهم است.
با کاهش تعاملات فیزیکی، بسیاری برای آرامش، به دنیای دیجیتال روی آوردند، اما اغلب راضی نبودند. برخی از نظریه پردازان ممکن است این موضوع را به خاطر شخصیت بی جسم فضاهای دیجیتالی بدانند. به عنوان مثال، اینکه تماس بین فردی از زندگی آنلاین ما حذف شده است. با این حال برخی از افراد به ارتباط در تعاملات دیجیتالی خود با وجود اینکه قادر به لمس نبودند، ادامه دادند و به خوبی با آن کنار آمدند و از فناوری و ظرفیت آن برای تسهیل روابط اجتماعی سالم در یک زمان چالش برانگیز رضایت داشتند. از سوی دیگر، گروهی بودند که ظاهرا از این وضعیت ناراحت بودند.
آنچه برای محققان روشن شد این بود که فقط وجود یا عدم وجود فناوری نبود که بر این تجربیات تاثیر گذاشت. روشی که افراد به این تعاملات آنلاین نزدیک می شوند، درگیر می شوند و در مورد آنها تامل می کنند، بسیار مهم بود. برای درک بهتر این واریانس ها، آنها به بغل کردن و همبستگی جهانی روی آوردند.
تحقیقات اخیر به بررسی این موضوع می پردازد که چگونه احساسات و تجربیات درباره یک آغوش را می توان در فضاهای دیجیتال ترجمه و حتی تقویت کرد، خصوصا در مواقعی که ارتباطات فیزیکی محدود است. این مطالعه به اهمیت درایت دیجیتالی می پردازد؛ توانایی هدایت تعاملات آنلاین با همان مراقبت، همدلی و احترام، مانند تعاملات چهره به چهره.
از آنجایی که هر تجربه ای را می توان به عناصر آن تقسیم کرد، محققان با استفاده از ماتریس تعامل واقعیت ترکیبی (MRIM)، دریافتند که تقریبا تمام اجزای یک آغوش فیزیکی را می توان به قلمرو دیجیتال ترجمه کرد و برخی از عناصر قابل تقویت هستند. درواقع این شبکه امکان ساختارشکنی تجربیات را به عناصر فیزیکی، مجازی و تخیلی آنها می دهد. یعنی با تمرکز مناسب بر عناصر خاص، فضای دیجیتال می تواند شبیه سازی و حتی در برخی مواقع، ماهیت یک آغوش را تقویت کند.
اما مانند هر شکلی از تعامل، موفقیت این آغوش های دیجیتال تا حد زیادی به مهارت های فرد بستگی دارد. این افراد هستند که از مهارت های درست، به روش درست و در زمان مناسب استفاده می کنند که مشخصه تعاملات اجتماعی خوب از لحاظ دیجیتالی نیز هست.
اینجا بود که اصطلاح «درایت دیجیتال» را برای توصیف مجموعه ای از مهارت ها معرفی کردند که افراد را قادر می کند در موقعیت های اجتماعی آنلاین برتری پیدا کنند. اینها افرادی هستند که با این واقعیت هماهنگ شده اند که حتی در فضای آنلاین نیز هنجارها و قراردادهای موجود وجود خواهد داشت. به عبارتی درایت دیجیتال به ما کمک می کند مکان های آنلاین را به روش هایی تجسم کنیم که به نیازهای مردم و تعاملاتی که به آنها کمک می کند حساس باشد. به طور خلاصه، این یک وسیله تجسم یافته است که به کمک آن به صورت آنلاین از یکدیگر مراقبت می کنیم.
اگرچه صفحه نمایش های ما ممکن است لمس فیزیکی را ارائه ندهند، اما افراد مجسم شده با احساسات و نیازهای واقعی را در خود جای می دهند. در دنیایی که تعاملات دیجیتال در حال تبدیل شدن به یک هنجار است، این تحقیق معنای ذاتی تعاملات اجتماعی آنلاین ما را روشن می کند و بر اهمیت تعاملات تجسم یافته حتی در فضاهای مجازی تاکید می کند.
این مطالعه پیامدهای گسترده ای دارد. بینش های این تحقیق می تواند برای تغییر شکل پلتفرم های اجتماعی آنلاین مورد استفاده قرار گیرد و آنها را همدل تر و انسان محورتر کند. با نگاهی به آینده، محققان قصد دارند به طور تجربی مفهوم درایت دیجیتال را بیشتر بررسی کنند.
درحالی که «درایت دیجیتال» ممکن است تمام چالش های ناشی از دنیای دیجیتالی ما را حل نکند، اما درواقع نشان دهنده حرکت به سمت یک جهان دیجیتالی همدل تر و مرتبط تر است. کسی چه می داند شاید چت آنلاین بعدی کمی گرم تر، تقریبا مثل «درآغوش گرفتن» باشد.