تعداد خویشاوندان خانواده‌ها در جهان کمتر می‌شود
کارشناسان معتقدند که این روند سرمایه‌گذاری در سیستم‌های تامین اجتماعی را اجتناب‌ناپذیر می‌کند، روندی که در حال حاضر در بسیاری از جوامع کشورهای جهان در زمینه تحولات گسترده در ساختار خانواده‌ها و کاهش شمار...

تعداد خویشاوندان خانواده‌ها در جهان کمتر می‌شود
کارشناسان معتقدند که این روند سرمایه‌گذاری در سیستم‌های تامین اجتماعی را اجتناب‌ناپذیر می‌کند، روندی که در حال حاضر در بسیاری از جوامع کشورهای جهان در زمینه تحولات گسترده در ساختار خانواده‌ها و کاهش شمار خویشاوندان آنها عمدتا قابل مشاهده بوده است، حال بر اساس تحقیقات علمی نیز تائید شده است.
مؤسسه علمی ماکس پلانک آلمان در این زمینه با همکاری دانشگاه‌ «بوئنوس‌آیرس» در آرژانتین و دانشگاه‌ «آمستردام» در هلند، تحقیقاتی را انجام داده که اکنون نتایج آن منتشر شده است.

بر اساس نتایج این مطالعات، انتظار می‌رود در آینده شمار خویشاوندان خانواده یک فرد در سراسر جهان به طور متوسط به میزان ​​بیش از ۳۵ درصد کاهش یابد.

در این مطالعات در کنار والدین، خواهران و براداران همچنین خاله‌ها، دایی‌ها، عمه‌ها و عموها به علاوه فرزندان آنها نیز جزو خویشاوندان و اعضای خانواده، محسوب می‌شوند.

بر اساس اظهارات کارشناسان، در حال حاضر یک زن ۶۵ ساله در جهان به طور متوسط ​​۴۵ قوم و خویش زنده دارد.

این در حالی است که طبق پیش‌بینی‌ها، در سال ۲۰۵۰ میلادی یک زن ۶۵ ساله فقط ۱۵ عضو خانوادگی خواهد داشت. به علاوه کاهش تعداد اعضای خانواده او از نظر آماری در سال ۲۰۹۵ همچنان ادامه خواهد داشت و حتی به ۱۴.۱ نفر نیز خواهد رسید.

گفته می‌شود که این آمار بر مبنای محاسبات برای دوره زمانی ۱۹۵۰ تا ۲۱۰۰ و نیز در فواصل پنج ساله، مورد بررسی قرار گرفته است.

آمار حاصل‌شده از این تحقیقات بر اساس داده‌ها و نیز پیش‌بینی‌های سازمان ملل متحد شکل گرفته است.


پیش‌بینی بیشترین میزان کاهش در آمریکای جنوبی
بنابر اعلام دویچه وله و بر اساس مطالعات، بیشترین میزان کاهش شمار خویشاوندان خانواده در آمریکای جنوبی و همچنین منطقه «کارائیب»، پیش‌بینی شده است.

اما گفته می‌شود در آمریکای شمالی و اروپا که خانواده‌ها در حال حاضر طبق آمار میانگین به هر حال نسبتاً کم‌تعداد هستند، میزان این روند کمتر مشاهده خواهد شد.

نتایج تحقیقات مؤسسه ماکس پلانک آلمان همچنین حاکی از آن است که به طور کلی شمار اعضای خانواده‌ها در کشورهای جهان تا سال ۲۰۹۵ به هم خیلی نزدیک خواهد شد.

پژوهشگران: در سیستم‌های تامین اجتماعی باید سرمایه‌گذاری شود
از دیدگاه پژوهشگران، نتایج این مطالعات نمایانگر آن است که سرمایه‌گذاری در سیستم‌های تامین اجتماعی برای برقراری رفاه مردم در تمام مراحل زندگی اجتناب‌ناپذیر است.

کارشناسان معتقد هستند این تحولات گسترده در ساختار خانواده‌ها باعث ایجاد چالش‌های اجتماعی مهمی می‌شود که باید توسط مسئولانی که در کشورهای جهان در قدرت هستند، در نظر گرفته شود.