به گزارش میگنا رسانه سلامت روان ایران گذار از زمستان به بهار به افراد اجازه می دهد تا بازسازی شوند، شکوفا شوند، و احساس شروع جدید و فرصت های تازه را تجربه کنند. بهار احساس سرزندگی، هوشیاری و گشودگی را تقویت می کند و افراد را تشویق می کند که الگوهای قدیمی را پشت سر بگذارند و زیبایی های زندگی جدید بهاری را در آغوش بگیرند.
اثرات روانشناختی بهار شامل موجی از انرژی، انگیزه و احساس تجدید و بازسازی است که افراد را برای ایجاد تغییرات مثبت و آغاز سفرهای معنوی و رشد ترغیب می کند.
بهار به عنوان یادآوری قدرتمند از تغییر، رشد و ماهیت متحول زندگی خود را معرفی میکند بهار است که امید، خوشبینی و حس تجدید حیات را به روح انسان ارائه میکند بهار زمانی است که طبیعت زنده می شود و این تجدید قوا اغلب در افراد طنین انداز شده و انعکاس دارد .
بهارامید، شادی و روحیه ای تازه را به ارمغان می آورد از طریق تأمل، تجدید و در آغوش گرفتن انرژی بهار، افراد می توانند روح خود را پاک کنند، آرامش پیدا کنند و ایمان و ارتباط خود را با خدا و دنیای اطراف خود تقویت کنند.
پاکسازی بهاری روح شما شامل پاکسازی افکار منفی، بخشش و تجدید زندگی معنوی شماست این زمانی است که قلب خود را پاک کنید، از گناهان پیدا و پنهان توبه کنید، و ذهنیت منفی خود را اصلاح کنید تا مثبت اندیشی و رشد معنوی را در آغوش بگیرید.
این فرآیند شامل تأمل در نگرشهای خود، بخشش خود و دیگران و تجدید برنامههای معنوی است.
با بررسی زندگی معنوی خود، پرهیز از گناهان، رها کردن افکار منفی و تمرکز بر کمک به دیگران، می توانید به پاکسازی بهاری معنوی دست یابید که روح شما را زنده می کند و ایمان شما را عمیق می کند.
زهرا نیازاده روانشناس و مترجم کتاب پرورش تاب آوری در ادامه اضافه میکند پاکسازی روانی و هیجانی بهاره روح شما یک فرآیند شخصی و مداوم است که میتواند با تمیز نگه داشتن خانه و یا نظم و انظباط آن مقایسه شود.
همانطور که خانه خود را به طور دوره ای تمیز می کنید و یا مراقب تمیزی و آراستگی آن هستید ، تمیز کردن روح و روان خود در فصل بهار هم برای تجدید سلامت معنوی مفید است.
این تجدید حیات معنوی ممکن است برای افراد مختلف متفاوت باشد، شرکت در برنامه های مذهبی و معنوی و یا تمرینات پاکسازی روح به صورت دورهای، مانند تأمل در افکارتان، طلب بخشش، و تجدید زندگی معنوی، میتواند به حفظ سلامت معنوی و مثبت شما کمک کند.با گنجاندن آداب پاکسازی روح در زندگی خود، می توانید به طور مداوم در جهت رشد و تجدید معنوی تلاش کنید.
تمرینات معنوی متداول برای پاکسازی بهاری روح میتوانند شامل:
تأمل در زندگی معنوی خود:
برای ارزیابی رابطه خود با خدا و در صورت لزوم تجدید نظر و تقویت آن تامل کنید در دعا یا مراقبه و یا عر برنامه دیگری که برای راز و نیاز با خداوند دارید نگرش و احساسی متعالی را جستجو کنید.
عذر خواهی و بخشش: هر گونه گناه یا نقص را ، تصدیق و اعتراف کنید، برای طلب بخشش و تجدید روحیه خود. افکار و احساساتی منفی را که ممکن است شما را سنگین و خموده کرده باشند رها کنید.
رها کردن منفی گرایی: تحریکات، افکار منفی و رفتارهایی که مانع رشد معنوی شما می شوند را شناسایی و رها کنید. نگرشی مثبت، آرامش و شکرگزاری، امید و عشق را در زندگی خود بپذیرید .
بی نظمی در زندگی معنوی: به هم ریختگی در برنامه ها و فعالیت های روزانه خود را که ممکن است مانع ارتباط شما با خدا شود، ارزیابی کنید. حذف عوامل حواس پرتی و تمرکز بر آنچه واقعاً برای سلامت معنوی شما اهمیت دارد را در نظر بگیرید . شتاب و سراسیمگی زندگی امروزی ما ماهیتی معنوی ندارد.
کمک به دیگران و اعمال محبت آمیز: به این فکر کنید که چگونه می توانید به رفاه دیگران کمک کنید. خدمت به همنوعان ، حیوانات و طبیعت برای تقویت سلامت معنوی مفید است، در اعمال خیریه و خدمات عام المنفه شرکت کنید .
با گنجاندن این اعمال در روال معنوی خود، می توانید در پاکسازی بهاری معنادار روح خود شرکت کنید، رشد معنوی، تجدید و پیوند عمیق تر با ایمان خود را تقویت کنید.
هم چنین تأثیر بهار بر سلامت و تاب آوری روانی را می توان از دریچه تغییرات فصلی، بیوریتم و سایر عوامل محیطی مطالعه کرد چرا که فصل بهار با تغییراتی در اختلالات خلق مانند شیدایی و خودکشی مرتبط است که در این شرایط به اوج خود می رسد.
افزایش ناگهانی مدت تابش نور خورشید به عنوان علت احتمالی این پدیده ها همیشه مطرح بوده است به گونه ای که بهار و تابستان فصل شدت بیماریهای روانی نام گرفته است.عدم هماهنگی بین ریتم های شبانه روزی و چرخه های محیطی می تواند منجر به مشکلات سلامتی، به ویژه در بیماری های روانی شود.
تغییرات و ناهماهنگی در ریتم های شبانه روزی با اختلالات خلقی مرتبط است، که نشان دهنده اهمیت حفظ یک سیستم شبانه روزی پایدار برای بهزیستی روانشناختی است.
عوامل محیطی، مانند تغییرات آب و هوا و قرار گرفتن در معرض نور، می توانند بر سلامت روان و تاب آوری تأثیر بگذارند. قرار گرفتن در معرض نور شدید در طول بهار با تأخیرهای شبانه روزی و بی ثباتی خلقی در افراد مستعد مرتبط است.