پیامد‌های غیرمنتظره خواب کم و زیاد که از آن‌ها بی خبر بودید
تحقیقات نشان می‌دهد که افرادی که کمتر از ۵ ساعت در شب خواب می‌برند، اغلب با سرعت بیشتری وزن اضافه می‌کنند و احتمال چاقی در آن‌ها بیشتر است. به همین ترتیب، افرادی که بیشتر از ۹ ساعت در شب خواب می‌برند نیز به افزایش...

تحقیقات نشان می‌دهد که افرادی که کمتر از ۵ ساعت در شب خواب می‌برند، اغلب با سرعت بیشتری وزن اضافه می‌کنند و احتمال چاقی در آن‌ها بیشتر است. به همین ترتیب، افرادی که بیشتر از ۹ ساعت در شب خواب می‌برند نیز به افزایش وزن مستعد هستند.

خواب

تأثیرات مخرب کمبود خواب بر سلامت بر کسی پوشیده نیست. با این حال، خواب زیاد هم می‌تواند پیامدهای منفی‌ای برای سلامت داشته باشد.

به گفته‌ی متخصصان، افراد ۲۶ تا ۶۴ سال باید بین ۷ تا ۹ ساعت خواب شبانه داشته باشند و هر مقدار کمتر یا بیشتر از این می‌تواند مشکلاتی برای سلامت فرد ایجاد کند.

۱- افزایش وزن
پژوهش‌ها نشان داده کسانی که کمتر از ۵ ساعت خواب شبانه دارند، اغلب با سرعت بیشتری وزن اضافه می‌کنند و احتمال چاقی در آن‌ها بیشتر است. به طور مشابه، کسانی که بیشتز از ۹ ساعت خواب شبانه دارند هم مستعد افزایش وزن هستند.

۲- سیاهی زیر چشم‌ها
گرچه اغلب، کم خوابی را دلیل سیاهی و فرورفتگی زیر چشم‌ها می‌دانند، اما خواب شبانه‌ی بیشتر از ۹ تا ۱۰ ساعت هم می‌تواند تأثیر مشابهی داشته باشد.

۳- افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی
گرچه دانشمندان هنوز نتوانسته‌اند دلیل مرتبط بودن خواب زیاد با بیماری‌های قلبی عروقی را پیدا کنند، اما تحقیقات نشان داده کسانی که بیشتر از ۹ تا ۱۰ ساعت خواب شبانه دارند، ریسک ابتلا به بیماری قلبی در آن‌ها بالاتر است.

۴- دشوار شدن تمرکز
آثار منفی کمبود خواب بر روی توانایی‌های شناختی بر کسی پوشیده نیست. اما جالب است که خواب زیاد هم به مهارت‌های تصمیم گیری سریع و حل مسأله صدمه می‌زند و عملکرد حافظه را مختل می‌کند.

۵- خشکی و چین و چروک پوست
پژوهش‌ها نشان داده الگوهای خواب ما بر روی وضعیت پوست ما تأثیر می‌گذارند. کمبود خواب می‌تواند باعث از میان رفتن رطوبت بدن شود، امری که پوست را خشک و کدر می‌کند. خواب زیاد هم می‌تواند تأثیرات مشابهی داشته باشد. دلیلش این است که سپری کردن بیش از ۸ ساعت در خواب، توانایی بدن در برقراری مجدد تعادل آبی خود را مختل می‌کند، امری که می‌تواند باعث چین و چروک زودرس و افتادگی پوست شود.

۶- ضعیف شدن دستگاه ایمنی بدن
خواب زیاد می‌تواند تأثیر مخربی بر دستگاه ایمنی بدن داشته باشد، از جمله افزایش التهاب در بدن. این امر شما را در برابر بیماری‌ها آسیب پذیرتر می‌کند.

۷- جوش
کمبود خواب مزمن می‌تواند باعث جوش زدن شود. کمبود خواب باعث بالا رفتن سطح کورتیزول یا همان هورمون اضطراب در بدن می‌شود. این امر می‌تواند فعالیت غدد چربی پوست را افزایش دهد که انسداد منافذ پوستی و جوش زدن را به دنبال خواهد داشت.

۸- افسردگی
خواب زیاد می‌تواند ریسک افسردگی را افزایش دهید. گرچه معمولاً کمبود خواب را با افسردگی مرتبط می‌دانند، اما پژوهش‌ها از رواج پرخوابی در میان افراد افسرده حکایت دارد، امری که می‌تواند نشانه‌های افسردگی را تشدید کند.

خواب

۹- سردرد
خواب زیاد می‌تواند تولید هورمون سروتونین را مختل کند و باعث سردرد شود. به علاوه خواب زیاد می‌تواند باعث پشت درد شود یا آن را تشدید کند.

۱۰- رفتارهای آنی و فکر نشده
پژوهش‌ها از مرتبط بودن خواب با خودکنترلی حکایت دارد. افزادی که خواب کافی ندارند، اغلب رفتارهای تکانشی (آنی و فکر نشده) دارند و قدرت مقاومت در برابر وسوسه را ندارند.

۱۱- ضعیف شدن قدرت تشخیص
تحقیقات نشان داده کمبود خواب می‌تواند به توانایی ما در تفسیر دقیق حالت‌های چهره‌ی دیگران لطمه بزند. ما وقتی خسته هستیم، ممکن است حالت چهره‌ی خنثی را پرخاشگری اشتباه بگیریم یا از دیگر حالت‌های چهره برداشت اشتباهی داشته باشیم، امری که منجر به نتیجه گیری‌های اشتباه خواهد شد.