این بیماری پیری زودرس می‌آورد
پژوهشگران در تحقیقات جدید خود دریافتند ویروس نقص ایمنی انسانی یا همان اچ آی وی که عامل بیماری ایدز است، به جای تغییر ژن با تغییر بیان خود، باعث تغییرات ژنتیکی و ایجاد پیری زودرس بیولوژیکی می‌شود.

بر اساس مطالعه جدید دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس، اچ آی وی (HIV) رتروویروس مسئول ایدز است و همچنین باعث پیری زودرس بیولوژیکی می‌شود.

بر این اساس اعلام شد ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV) باعث پیری زودرس در بیماران مبتلا به ایدز شده و تغییرات بیولوژیکی مرتبط با سن در دی ان‌ای را تسریع می‌کند. محققان دانشگاه کالیفرنیا و همکارانشان اغلب در عرض دو تا سه سال پس از ابتلای بیماران به ایدز، تغییراتی مشاهده می‌کنند که نشان می‌دهد این ویروس طول عمر افراد مبتلا به اچ آی وی را در مقایسه با افراد سالم، حدود پنج سال کاهش می‌دهد.

الیزابت کراب برین (Elizabeth Crabb Breen)، استاد بازنشسته دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس در این رابطه گفت: تحقیقات نشان می‌دهد حتی در ماه‌ها و سال‌های اول زندگی با اچ آی وی، ویروس روند سریع پیری دی ان‌ای را آغاز می‌کند. تغییرات ژنتیکی مشاهده شده در نمونه خون ۱۰۲ داوطلب مرد ماهیت اپی ژنتیکی (متیلاسیون دی ان ای) دارد، به این معنی که آن‌ها ژن‌ها را تغییر نداده بلکه بیان خود را تغییر می‌دهند.

محققان در این پروژه تحقیقاتی پنج نشانگر اپی ژنتیکی پیری را تجزیه و تحلیل کردند: چهار نشانگر ساعت هستند که شتاب پیری بیولوژیکی را ارزیابی می‌کنند و آخرین نشانگر طول تلومر‌ها است، انتهای کروموزوم‌هایی که ساختار آن‌ها را از فرسایش محافظت می‌کند.

در مقایسه با نمونه‌های داوطلبان سالم هم سن و زمان، افراد اچ آی وی مثبت شتاب قابل توجهی در پیری بیولوژیکی، بین ۱.۹ تا ۴.۸ سال و تلومر‌های کوتاه‌تر را تنها دو تا سه سال پس از اولین عفونت نشان می‌دهند.

قابل توجه است از آن جهت که پژوهش‌های انجام شده دارای محدودیت‌هایی از جمله تعداد کم شرکت کنندگان، استفاده از جنس مرد و عمدتاً سفیدپوست در این تحقیقات، تعمیم یافته‌های مذکور به زنان یا اقلیت‌های قومی که قربانی اچ آی وی نیز هستند، را غیرممکن می‌سازد. علاوه بر این، تعریف سن و نشانگر‌هایی که نشان دهنده پیری طبیعی هستند هنوز در جامعه علمی مورد بحث است.