تاب آوری و عزت نفس با یکدیگر ارتباط دارند
تاب آوری و عزت نفس دو سازه روانشناختی مهمی هستند که ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. عزت نفس عبارت است از بازتاب ارزیابی یا برآورد یک فرد از ارزش‌های خود بعبارت دیگر عزت نفس به اعتبار یا اطمینانی که فرد نسبت...

تاب آوری و عزت نفس با یکدیگر ارتباط دارند
تاب آوری و عزت نفس دو سازه روانشناختی مهمی هستند که ارتباط تنگاتنگی با هم دارند. عزت نفس عبارت است از بازتاب ارزیابی یا برآورد یک فرد از ارزش‌های خود بعبارت دیگر عزت نفس به اعتبار یا اطمینانی که فرد نسبت به ارزش، توانایی ها یا اخلاق خود دارد اشاره میکند.

به گزارش میگنا رسانه تاب آوری و سلامت روان ایران عزتنفس میتواند به ارزیابی باورهای مربوط به خود و حالات عاطفی مانند پیروزی، ناامیدی، غرور و شرم مرتبط باشد عزت نفس یک سازه مطلوب در روانشناسی است که با نتایج مثبتی مانند پیشرفت تحصیلی، رضایت از رابطه، شادی و میزان کمتر رفتار مجرمانه مرتبط است.

تاب آوری و عزت نفس دو سازه روانشناختی مهمی هستند که ارتباط تنگاتنگی با هم دارند.

تاب آوری به توانایی کنار آمدن با ناملایمات و بهبودی پس از آن اشاره دارد، در حالی که عزت نفس اعتماد و رضایتی است که فرد نسبت به توانایی ها و ارزش های خود دارد.

تحقیقات به طور مداوم نشان داده است که بین عزت نفس و تاب آوری همبستگی مثبت وجود دارد، که نشان می دهد افراد با عزت نفس بالا تمایل به انعطاف پذیری بیشتری دارند.

مطالعات نشان داده‌اند که عزت‌نفس با تاب‌آوری همبستگی مثبت دارد، و نشان می‌دهد که عزت نفس بالا می‌تواند به افزایش تاب‌آوری کمک کند.

به عنوان مثال، مطالعه ای در بین دانشجویان مقطع کارشناسی در مالزی نشان داد که عزت نفس به طور مثبت تاب آوری را پیش بینی می کند، به طوری که افراد با عزت نفس بالا احتمال بیشتری برای مقابله موثر با استرس دارند(وبرویا و همکاران ، 2022).

مطالعه همسوی دیگری در میان دانش‌آموزان نوجوان نشان داد که عزت نفس با تاب‌آوری همبستگی مثبت دارد، که نشان می‌دهد عزت نفس بالا می‌تواند به افراد کمک کند تا از سختی‌ها بازگردند(بلوچی و بلوچ ، 1402).
همین مطالعه نشان داده است بین شادکامی دانش آموزان با جنسیت آنها نیز رابطه معنی داری وجودندارد در ضمن بین تاب آوری و پیشرفت تحصیلی رابطه مثبت و معنی دار و همچنین نتایج نشان داد بین تاب آوری دانش آموزان با جنسیت آنها نیز رابطه معنی داری وجودندارد.

عزت نفس نقش واسطه ای در رابطه بین تاب آوری و رضایت از زندگی دارد.
در مطالعه ای در میان دانش آموزان نوجوان، عزت نفس به عنوان واسطه رابطه بین تاب آوری و رضایت از زندگی مشخص شد که نشان می دهد عزت نفس به عنوان پلی بین این دو سازه عمل می کند.

این بدان معنی است که عزت نفس می تواند بر نحوه درک افراد و مقابله با ناملایمات تأثیر بگذارد که به نوبه خود بر رضایت کلی آنها از زندگی تأثیر می گذارد.

زهرا نیازاده روانشناس ومترجم کتاب تاب آوری و مهاجرت در ادامه اضافه میکند ارتقاء عزت نفس می تواند راهی موثر برای افزایش تاب آوری، به ویژه در میان نوجوانان و بزرگسالان جوان باشد. این را می توان از طریق روش های مختلف، از جمله تشویق خود گفتاری مثبت، فراهم کردن فرصت هایی برای موفقیت و شناخت، و پرورش یک محیط اجتماعی حمایت کننده به دست آورد

در حالی که تحقیقات همبستگی مثبت بین عزت نفس و تاب آوری را برجسته می کند، محدودیت هایی وجود دارد که باید در نظر گرفت. به عنوان مثال، مطالعات عمدتاً در میان نوجوانان و بزرگسالان جوان انجام شده است و مشخص نیست که آیا این یافته ها به سایر گروه های سنی یا جمعیت تعمیم می یابد یا خیر. علاوه بر این، مطالعات بر معیارهای خود گزارش شده عزت نفس و تاب‌آوری تکیه کردند که ممکن است مشمول سوگیری‌ها و محدودیت‌هایی باشد.

عزت نفس نقش واسطه ای در رابطه بین تاب آوری و رضایت از زندگی ایفا می کند و نشان می دهد که می تواند بر نحوه کنار آمدن افراد با ناملایمات و درک رفاه کلی خود تأثیر بگذارد. این یافته‌ها پیامدهای عملی مهمی برای ارتقای تاب‌آوری و افزایش بهزیستی روان‌شناختی کلی، به‌ویژه در میان نوجوانان و بزرگسالان جوان دارند.