با سینوزیت خداحافظی کنید+ راه های باز کردن قفل سینوس ها
دکتر احمد میمنه جهرمی از عفونت های ویروسی و پولیپ های ناشی از آلرژی و حساسیت به عنوان عوامل ایجاد انسداد سینوس ها و بروز بیماری سینوزیت نام برد و افزود: مخاط های موجود در سینوس ممکن است به دلیل سرماخوردگی و یا...

دکتر احمد میمنه جهرمی از عفونت های ویروسی و پولیپ های ناشی از آلرژی و حساسیت به عنوان عوامل ایجاد انسداد سینوس ها و بروز بیماری سینوزیت نام برد و افزود: مخاط های موجود در سینوس ممکن است به دلیل سرماخوردگی و یا استنشاق مواد سمی و تحریک کننده، عملکرد خوبی نداشته باشند و در نتیجه سینوس متورم ودهانه آن بسته می شوند، بنابراین یک فرد زمانی به سینوزیت مبتلا می شود، که حالت طبیعی ترشحات سلول های داخل بینی دچار اختلال شوند.

وی با بیان اینکه بیماری های ویروسی، تنفس هوای آلوده، غده ها وتومورها، ضربه ها باعث بسته شدن راه تنفس و افزایش عفونت به بدن فرد می شود افزود: بیشترین عفونت ها در این سینوس ها، عفونت های ویروسی هستند و یک سرما خوردگی معمولی میتواند با ترشحات و بسته شدن بینی و سنگینی سر همراه باشد که معمولا با عطسه کردن، فرد احساس کاهش سنگینی در سرکرده و برای زمان اندکی موجب باز شدن بینی وسینوس ها می شود.

عضو هیات علمی گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پولیپ را عامل دیگر انسداد بینی عنوان و تاکید کرد: پولیپ ها انواع مختلف دارند اما، شایع ترین پولیپی که در حال حاضر همه با آن دست به گریبان هستند، پولیپ های ناشی از آلرژی و حساسیت است. گاهی هم پولیپ های قارچی به وجود می آیند که این قارچ ها باعث به وجود آمدن پولیپ ها و آلرژی ها می شوند. لذا با رشد و بزرگ شدن و فشار این پولیپ ها مسیر راه تنفس و بویایی مسدود و تخلیه سینوس ها با مشکلاتی مواجه و فرد مبتلا به سینوزیت می شود.

دکتر جهرمی همچنین گفت: در هر بینی سه شاخک بزرگ وجود دارند که موجب گرم و مرطوب شدن هوا می شوند. گاهی این شاخک ها به حدی بزرگ میشود که علاوه بر اینکه با پولیپ اشتباه گرفته می شوند، موجب ایجاد سینوزیت شده و با بزرگ و حجیم شدن آنها مسیر سینوس مسدود می شود.