نقش پرستار در مراقبت از بیماران هموفیلی
پرستار از اعضای کلیدی گروه درمانی است؛ زیرا، هماهنگی لازم بین بیمار و دیگر اعضای تیم درمان را بر عهده دارد و ارتباط مداوم بیمار با پرستار، منجر به دسترسی بهتر امکانات و مراقبت‌های بهداشتی می شود. با توجه به این...

پرستار از اعضای کلیدی گروه درمانی است؛ زیرا، هماهنگی لازم بین بیمار و دیگر اعضای تیم درمان را بر عهده دارد و ارتباط مداوم بیمار با پرستار، منجر به دسترسی بهتر امکانات و مراقبت‌های بهداشتی می شود.

با توجه به این اهمیت، پرستاران شاغل در مرکز درمان هموفیلی، مسوولیت همکاری با گروه پزشکان در تهیه و اجرای دستورالعمل‌های درمانی بیماران هموفیلی را بر عهده دارند. همچنین اغلب به عنوان مسوول انتشار این اطلاعات به بیماران و خانواده هایشان، همچنین هماهنگ‌کننده ارتباط با کارکنان مرکز درمان هموفیلی، سایر کارکنان مرکز و مراقبان درمانی در جامعه ایفای نقش می کند.

وظایف پرستار در مرکز درمان هموفیلی

اقدامات درمانی و حمایتی:

کمک به درمان خونریزی‌ها
مراقبت از بیمار
ارتباط و حمایت روحی بیمار و خانواده او
هماهنگی بین افراد گروه درمانی
تهیه واکسن برای بیماران و واکسیناسیون کامل بر اساس برنامه کشوری
آگاهی از روش صحیح و ایمن رگ‌گیری و دفع زباله‌های تزریق
آگاهی از نحوه مراقبت از عضو خونریزی کننده
آگاهی از چگونگی تشخیص خونریزی‌ها و راه‌های پیشگیری از آن
محاسبه مقدار مناسب فرآورده انعقادی برای تزریق
فعالیت‌های آموزشی:

آموزش به والدین بیماران تازه تشخیص و حمایت روحی و روانی آنها
آموزش به پرستاران بخش هموفیلی
آموزش مراقبت از پورت و نحوه تزریق آن
آموزش در زمینه‌های شناخت اختلالات انعقادی
آموزش نحوه نگهداری و تهیه و تزریق فراورده انعقادی
آموزش بهداشت دهان و دندان و مراقبت از مفاصل در بیماران هموفیلی
آموزش تصمیمات گروه درمانی و افزایش توانایی بیمار و خانواده او برای انجام دادن درمان در منزل
اجرای فرآیندهای یاد شده موجب اثرگذاری حضور پرستار در ارتقای موفقیت درمان بیمار و کمک به خانواده ‌او می‌شود. همچنین پرستار پس از تهیه برنامه درمانی، به طور منظم آن را بررسی و ارزیابی مجدد کرده و در صورت نیاز، ارزیابی پویایی و توانایی خانواده بیمار را نیز برعهده دارد.

تهیه برنامه مکتوب و واضح و جداول درمانی، بررسی روند پیشرفت بیمار، در دسترس بودن برای حمایت‌های مداوم و برای مرور گزارش‌های بیمار با گروه درمانی برای کمک به تشخیص الگوهای خونریزی، مشکلات درمان، پیشرفت در دستیابی به اهداف بیمار، دیگر حمایت ها و آثار مرتبط با حضور پرستار در گروه درمان بیماران مبتلا به هموفیلی سات.

بر همین اساس فرد بیمار و خانواده او می‌توانند پرسش ها و مشکلات خود را با پرستار مرکز مطرح کرده و از راهنمایی‌های او برای حل مشکلات درمانی بهره‌مند شوند.