اضطراب و افسردگی در کمین افراد چاق
رییس دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: : علاوه بر تاثیرات مخربی که چاقی و اضافه وزن بر روی قلب و عروق، کبد، کلیه و سایر ارگان‌های بدن ما دارد، تحقیقات نشان داده است که چاقی ارتباط تنگاتنگی با بیماری‌هایی که روان ما را می‌آزارد، نظیر اضطراب و افسردگی دارد.

پروفسور علی گرجی با بیان اینکه افراد چاق به‌خصوص در دوره میان‌سالی شانس بیشتری دارند که از تنش‌های روزمره رنج ببرند و به اضطراب مبتلا شوند، خاطر نشان کرد:افراد مبتلا به اضافه وزن احساس آرامش کمتری با بدن خود دارند و همین موضوع، آن‌ها را مستعد اضطراب می‌کند.

پروفسور گرجی با اشاره به اینکه چاقی و تنش و اضطراب می‌تواند در کنار یکدیگر تشکیل یک حلقه معیوب دهند، اظهار کرد: چاقی باعث اضطراب می‌شود و فرد مضطرب در برابر این تنش روانی به خوردن بیشتر روی می‌آورد که این خود باعث چاقی بیشتر وی می‌شود.

رئیس دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه نوجوانانی که از چاقی رنج می‌برند (به‌خصوص دختران) شانس بالایی برای ابتلا به اضطراب دارند، تصریح کرد: چاقی از نظر اجتماعی یک خصیصه نامطلوب بدنی است، این از نظر روانی برای فرد چاق فشاری روانی محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه این یک واقعیت است که بعضی از انسان‌ها بیشتر مستعد چاقی و اضافه وزن هستند؛ اما نباید فراموش کرد که اضافه وزن همیشه نتیجه دریافت کالری بیشتر از مقداری است که برای فعالیت‌های روزانه نیاز داریم، گفت: ایجاد تعادل بین میزان غذایی که می‌خوریم و فعالیت بدنی می‌تواند بهترین راه حل برای غلبه بر چاقی و به‌دنبال آن تنش و اضطراب باشد.

وی با اشاره به اینکه برای مدیریت تنش ناشی از چاقی راهکار‌هایی وجود دارد، گفت: مدیریت تنش‌های روزانه، تاثیر به‌سزایی در پیشگیری از پرخوری و چاقی دارد؛ ورزش یکی از نعمت‌هایی است که خداوند به بشر داده است، ورزش با آزاد کردن هورمون‌ها و مواد شیمیایی شادی آور در مغز ما احساس آرامش را برای ما به ارمغان می‌آورد.

پروفسور گرجی با بیان اینکه مصرف غذا‌هایی مانند سبزیجات، میوه‌ها و غذا‌های دریایی که کمترین کالری را به بدن ما می‌رسانند می‌تواند در کنترل وزن و کاهش اضطراب ناشی از آن مفید باشد، گفت: در مقابل غذا‌های چرب، شکلات و نوشابه (کولا) که بیشترین گناه را در چاق کردن افراد به‌دوش می‌کشند، با افزایش مواد شیمیایی تنش‌زا نظیر کورتیزول باعث پایین آمدن آستانه تحمل ما در مقابل مشکلات زندگی می‌شوند.

منبع: فرتاک نیوز