به گزارش ایران اکونومیست؛ در این روش، دانشمندان از نوعی آزمایش خون برای درک زودهنگام این که آیا بدن فرد، عضو پیوند شده را پذیرفته یا رد میکند، بهره میگیرند.
دانشمندان امیدوارند با تحقیقات بیشتر و به کمک نشانگرهای زیستی (بیومارکر) تازه شناسایی شده، بتوانند انواع مختلف رد عضو و پیامدهای آن از جمله مشکلات ایمنی و تأمین خون ناکافی را تشخیص دهند.
میزان پذیرش پیوندها در اندامهای مختلف، متفاوت است و بطور متوسط، نرخ موفقیت درازمدت این پیوندها برای ریهها ۵۹ درصد، کبد ۸۰ درصد، کلیهها ۸۲ درصد و قلب ۷۳ درصد است.
پس زدن یک عضو پیوندی، میتواند در هر زمانی پس از عمل جراحی، حتی سالها بعد آن اتفاق بیفتد و به این ترتیب تهدیدی مادامالعمر برای بیماران است.
معمولاً پزشکان زمانی به پس زده شدن یک پیوند مشکوک میشوند که نشانههایی دیده شود که اندام مورد نظر با ظرفیت کامل کار نمیکند. اما گاهی نیز ممکن است هیچ علامتی قبل از شکست پروژه پیوند دیده نشود و در این حالت، بیوپسی تهاجمی یا بافتبرداری تنها راه برای تشخیص دقیق آن چیزی است که در حال وقوع است.
با این وجود در سالهای اخیر، تحقیقات زیادی انجام شده تا شاید نشانههایی از پس زدن عضو پیوند شده را از مسیر خون یا ادرار بیمار پیدا کنند تا دیگر نیاز به جراحی دیگری نباشد.
اکنون دانشمندان نشانگرهای زیستی بالقوهای را شناسایی کردند که احتمالا میتواند رد برخی از انواع اندام پیوندزده شده را پیشبینی کنند؛ البته این تحقیقات هنوز به مرحله آزمایش بالینی نرسیده است.