خطرات فشار خون بالا که نمی‌دانید
کارشناس پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت استان قزوین با بیان اینکه در طول روز، عوامل مختلفی در انسان، مانند: وضعیت بدن، فعالیت مغز، فعالیت گوارشی، فعالیت عضلانی، تحریکات عصبی، تحریکات دردناک، مثانه پُر، و عوامل محیطی، مانند: دمای هوا و میزان صدا، مصرف دخانیات، الکل، قهوه و دارو، در بالا رفتن فشارخون فرد تأثیر دارند؛ اظهار کرد:...

به گفته فاطمه ناجی، از دیگر عوارض فشارخون بالا؛ نارسایی قلبی، بیماری عروق محیطی، خونریزی ته چشم است و افراد مبتلا به این بیماری، درصورت کنترل نکردن آن، دچار نارسایی احتقانی قلب، رتینوپاتی و نارسایی کلیه می‌شوند.

عوارض خطرناک تر، برای افراد مبتلا به دیابت

این کارشناس بهداشتی بیان کرد: فشار خون بالای خفیف، در صورت عدم تشخیص و درمان، یک بیماری پیش‌رونده خواهد بود و افراد دیابتی که بیماری فشار خون بالا دارند، دو برابر بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و عروقی هستند.

وی اذعان کرد: افراد مبتلا به فشار خون بالا باید درصورت وجود هرگونه علائم نظیر درد یا فشار «یا هر دو» روی قفسه سینه، احساس سنکوپ و افتادن، تنگی نفس، احساس ناراحتی روی معده «زیر جناغ»، تعریق سرد، علائم حمله مغزی ناشی از ضعف ناگهانی یا بی‌حسی صورت، بازو یا پا در یک طرف بدن، کاهش ناگهانی بینایی مخصوصاً در یک چشم؛ به سختی صحبت کردن یا تکلم نامفهوم، سردرد‌های ناگهانی و شدید، سبکی سر، ناتوانی در حفظ تعادل و افتادن ناگهانی، علائم کلیوی مانند درد در پایین کمر، ورم کردن دست و پا، افزایش دفعات ادرار، سوزش و ناراحتی هنگام ادرار کردن و وجود خون در ادرار بلافاصله به پزشک مراجعه کنند.

خطر دو تا سه برابری فشار خون در مصرف کنندگان دخانیات

کارشناس پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت استان قزوین هشدار داد که در افراد مبتلا به فشار خون بالا که دخانیات مصرف می‌کنند، بروز سکته قلبی و بیماری کرونر قلب، دو تا سه برابر، نسبت به افراد سالم، بیشتر است.

این کارشناس تصریح کرد: فشار خون باید بر اساس چند اندازه‌گیری که در موقعیت‌های جداگانه و در طول یک دوره اندازه‌گیری شده است، تشخیص داده شود و فقط پزشک می‌تواند تأیید کند که فرد به فشار خون بالا مبتلا است.

ناجی با بیان اینکه با اصلاح شیوه زندگی نامناسب می‌توان فشار خون خود را در حد طبیعی حفظ کرد، تصریح کرد: توصیه می‌شود که افراد درصورتی که شیوه زندگی نامناسب دارند، با کاهش مصرف سدیم یا نمک در رژیم غذایی، ترک مصرف دخانیات، کاهش چاقی به‌خصوص چاقی شکمی، حفظ وزن مطلوب، افزایش فعالیت بدنی، کنترل قند خون و کنترل اختلالات چربی خون، آن را اصلاح کنند.