عمل برداشتن فیبروم رحمی چگونه است؟
آنچه در این مقاله می‌خوانید فیبروم ها توده‌های غیرسرطانی رایجی هستند که در رحم خانم‌ها تشکیل می‌شوند. عمل برداشتن فیبروم رحمی برای بهبود شرایط مبتلایان به فیبروم انجام می‌شود. این عمل منجر به کاهش عوارض احتمالی می‌شود و برخی پزشکان آن را به عنوان بهترین روش درمانی در نظر می‌گیرند.

عمل برداشتن فیبروم رحمی (جراحی فیبروم رحمی) برای افراد مبتلا به فیبروم در برخی شرایط خاص و با توجه به شرایط و شدت بیماری انجام می‌شود. در هر نوع عمل از روش و ابزاری خاص استفاده می‌شود. همچنین هر روش فواید و عوارضی دارد که متفاوت با روش دیگر است. اگر فیبروم‌ دارید، عوارض فیبروم در شما زیاد است، اگر اندازه‌ و‌ تعداد فیبروم ها زیاد است و برخی شرایط خاص این چنینی در بیماری شما وجود دارد، ممکن است عمل جراحی انتخاب مناسب‌تری برایتان باشد. اما لازم است پیش از تصمیم نهایی و به منظور سنجش تمامی جوانب احتمالی با یک پزشک متخصص زنان یا جراحی سرطان زنان در این زمینه مشورت کنید. اگر پزشکی سراغ ندارید، از وبسایت دکترتو کمک بگیرید. دکترتو به شما لیستی از بهترین پزشکان در این زمینه ارائه می‌دهد که می‌توانید به سادگی نوبت مشاوره آنلاین یا ویزیت حضوری از هر یک را دریافت نمایید.

عمل برداشتن فیبروم رحمی چیست؟

فیبروم ها توده‌های غیرسرطانی رایجی هستند که در رحم خانم‌ها تشکیل می‌شوند. علایم فیبروم رحم معمولاً در سال‌های باروری ایجاد می‌شود اما احتمال تشکیل آن در سنین دیگر هم وجود دارد.

پزشکان متخصص در این زمینه با توجه به اندازه فیبروم و شرایط هر فرد، در صورت نیاز انجام عمل برداشتن فیبروم رحمی را توصیه می‌کنند. عملی که چندین نوع مختلف دارد و در ادامه این مقاله هر کدام از انواع آن را به صورت مجزا توضیح داده‌ایم.

متن انگلیسی:
Typically, there’s a range of fibroid sizes. Small growths are usually between 1 and 5 cm, or about the size of a fruit seed. We consider a fibroid medium-sized if it’s 10 cm or less, or no larger than an orange. And large fibroids measure above that 10 cm range, getting as large as a watermelon
ترجمه متن:
به طور معمول فیبروم ها در اندازه‌های مختلفی وجود دارند. فیبروم ها کوچک معمولاً بین ۱ تا ۵ سانتی‌متر و تقریباً به اندازه یک دانه میوه هستند. اگر فیبروم ۱۰ سانتی‌متر یا کمتر باشد یا بزرگ‌تر از یک پرتقال نباشد، فیبروم را متوسط ​​در نظر می‌گیریم. فیبروم های بزرگ هم بیشتر از ۱۰ سانتی‌متر و به بزرگی یک هندوانه به نظر می‌رسند.

houstonfibroids

انواع عمل برداشتن فیبروم رحمی

عمل برداشتن فیبروم رحمی انواع مختلفی دارد که در ادامه هر کدام را به صورت مجزا و مفصل توضیح داده‌ایم:

نوع جراحیروش انجاممزایامعایب موارد استفاده
میومکتومیجراحی برای برداشتن فیبروم ها بدون برداشتن کل رحم. می‌تواند به روش‌های لاپاراسکوپی، هیستروسکوپی یا جراحی باز انجام شود.حفظ قدرت باروری، کاهش عوارض یائسگی زودرسخطر خونریزی بیشتر، احتمال عود فیبروم ها، جراحی طولانی‌تر در برخی مواردفیبروم های کوچک تا متوسط، زنانی که قصد بارداری دارند.
هیسترکتومیبرداشتن کامل رحم. می‌تواند به روش‌های لاپاراسکوپی، واژینال یا جراحی باز انجام شود.درمان قطعی فیبروم ها، کاهش خطر ابتلا به سرطان رحمیائسگی زودرس، عوارض جراحی عمومی، از دست دادن قدرت باروریفیبروم های بزرگ، خونریزی شدید، درد شدید، شکست درمان‌های دیگر
آمبولیزاسیون شریان رحمیمسدود کردن رگ‌های خونی تغذیه‌کننده فیبروم ها. روشی کم‌تهاجمی که با استفاده از کاتتر انجام می‌شود.روشی کم‌تهاجمی، بستری کوتاه‌مدت در بیمارستاندرد در ناحیه لگن، تب، تهوع، احتمال عود فیبرومهافیبروم های متعدد، فیبروم های بزرگ
تخریب اندومترتخریب لایه داخلی رحم (اندومتر). معمولاً برای کاهش خونریزی شدید انجام می‌شود و می‌تواند به همراه میومکتومی انجام شود.کاهش خونریزی شدیدخطر چسبندگی، افزایش خطر عفونتخونریزی شدید مقاوم به درمان‌های دیگر
انواع عمل برداشتن فیبروم رحم

برای فیبروم باید عمل بشی ولی نمی‌دونی چه روشی مناسبه؟

کلیک کن و از متخصص سوال کن.

۱. اندومتریال ابلیشن (تخریب آندومتر با گرما)

ابلیشن آندومتر روشی است که از گرما یا سرما برای تخریب پوشش داخلی رحم استفاده می‌کند. اگر پریودهای سنگین دارید ممکن است پزشک ابلیشن آندومتر را به عنوان گزینه‌ی درمانی مناسب شما پیشنهاد کند. این روش خطر کمتری داشته و محدودیت‌های کمتری هم نسبت به هیسترکتومی دارد.

۲. میومکتومی

میومکتومی نوعی جراحی برای درمان فیبروم رحم است که لیومیوم هم نامیده می‌شود. میومکتومی برای همه انواع فیبروم مناسب نیست. انجام آن به تشخیص پزشک و شرایط هر فرد وابسته است.

میومکتومی انواع مختلفی داشته و به طرق مختلفی انجام می‌شود. انواع میومکتومی عبارتند از:

  • لاپاراسکوپی: میومکتومی لاپاروسکوپی یک روش کم تهاجمی برای برداشتن فیبروم رحم است. در ابتدا جراح چهار برش کوچک در شکم شما ایجاد می‌کند. سپس از لاپاراسکوپ (ابزاری دارای نور و دوربین فیلمبرداری) استفاده می‌کند تا از برش‌ها وارد شود. جراح از طریق مانیتور مسیر این ابزار را کنترل و مشاهده می‌کند.
  • هیستروسکوپی (خارج کردن رحم): میومکتومی هیستروسکوپی ممکن است برای برداشتن فیبروم های زیر مخاطی موجود در حفره رحم استفاده شود. با این روش، فیبروم ها با استفاده از ابزاری به نام رزکتوسکوپ هیستروسکوپی برداشته می‌شوند که از طریق واژن و کانال دهانه رحم به داخل حفره رحم منتقل می‌گردند.
  • لاپاراتومی: در میومکتومی شکمی (لاپاراتومی)، جراح یک برش شکمی باز برای دسترسی به رحم و برداشتن فیبروم ایجاد می‌کند. جراح معمولاً ترجیح می دهد در صورت امکان یک برش افقی و کم (خط بیکینی) ایجاد کند.
میومکتومی چند نوع است؟روش میومکتومی شامل سه نوع مختلف است.

۳. هیستروکتومی

هیسترکتومی یک‌ جراحی برای برداشتن رحم است. برداشتن رحم یک درمان رایج برای انواع شرایطی است که بر اندام‌های تناسلی زنان تاثیر می‌گذارد. بعد از هیسترکتومی پریود نخواهید شد یا قادر به باردار شدن نخواهید بود.

۴. عمل فیبروم رحم با لیزر

میومکتومی لیزری لاپاراسکوپی تکنیکی برای از بین بردن فیبروم های رحمی است. این روش شامل عبور دادن یک تلسکوپ انعطاف پذیر بسیار ظریف (لاپاراسکوپ) و یک فیبر لیزری از طریق بریدگی‌های کوچک در شکم و از طریق دیواره رحم برای رسیدن به فیبروم است. پس از این هم از لیزر برای از بین بردن فیبروم ها استفاده می‌شود.

فواید عمل برداشتن فیبروم رحمی

از جمله فواید عمل برداشتن فیبروم رحمی می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • خونریزی بین دوره‌های مختلف پریود
  • خونریزی شدید در پریودی
  • کم خونی و فقر آهن به دلیل از دست دادن خون
  • درد و فشار لگن
  • عوارض جدی مرتبط با سلامت بدن

نحوه عمل برداشتن فیبروم رحم (عمل فیبروم رحم چگونه است؟)

فیبروم ها را با استفاده از ابزارهایی که از طریق واژن و دهانه رحم به داخل رحم وارد می‌شوند برمی‌دارند.

عمل برداشتن فیبروم رحم چقدر طول میکشد؟

بر اساس تعداد فیبروم ها و اندازه هر کدام، عمل برداشتن فیبروم رحم می‌تواند دو تا چهار ساعت طول بکشد. بسته به شرایط بعد از عمل هم می‌توانید همان روز به خانه بازگردید یا یک شب را در بیمارستان بگذرانید.

متن انگلیسی:
people with a large fibroid (greater than 5 to 6 cm) or many fibroids might have an increased risk of specific pregnancy complications. A doctor or other health care provider may suspect fibroids if your uterus is enlarged or has an irregular shape
ترجمه متن:
افرادی که فیبروم بزرگ (بیشتر از ۵ تا ۶ سانتی متر) یا فیبروم های زیادی دارند، ممکن است خطر عوارض خاص بارداری را افزایش دهند. اگر رحم شما بزرگ شده یا شکل نامنظمی داشته باشد، ممکن است پزشک به فیبروم مشکوک شود.

uptodate

آمادگی پیش از عمل برداشتن فیبروم رحمی

پیش از انجام عمل فیبروم‌ به نکات زیر توجه داشته باشید و‌ این‌ موارد را رعایت کنید:

  • اگر سیگار می‌کشید، شش هفته قبل از جراحی سیگار را ترک کنید.
  • قبل از جراحی از مصرف آسپرین و سایر داروهای رقیق کننده خون خودداری کنید.
  • دستورالعمل‌های پزشک خود را در مورد اینکه چه زمانی باید قبل از عمل خود مصرف غذا و نوشیدنی را متوقف کنید، دنبال نمایید.

مراقبت های بعد از انجام عمل برداشتن فیبروم رحمی

بعد از آنکه عمل برداشتن فیبروم رحمی را انجام دادید، برخی نکات مهم هستند که باید رعایت کنید. این‌ موارد عبارتند از:

  • در هفته اول پس از جراحی، از بلند کردن چیزهای سنگین خودداری کنید. (در صورت انجام جراحی باز شکم، ممکن است نیاز به صبر بیشتری داشته باشید و‌ این مدت زنان کمی بیشتر باشد.)
  • به مدت شش هفته پس از عمل از رابطه جنسی خودداری کنید. (در طول دوران نقاهت هیچ چیزی نباید داخل واژن وارد شود.)
  • به تدریج سطح فعالیت خود را افزایش دهید. به طور ناگهانی به فعالیت‌های عادی خود باز نگردید.

استراحت بعد از عمل فیبروم

بهبودی پس از میومکتومی شکمی چهار تا شش هفته طول می‌کشد. در این مدت باید از بلند کردن اجسام سنگین یا هر نوع فعالیت شدید خودداری شود. بسته به شغل و شرایط هر فرد توصیه می‌شود که در صورت امکان چهار تا هشت هفته مرخصی بگیرید و برای استراحت در خانه بمانید.

اولین پریودی بعد از عمل فیبروم

ممکن است برای چند هفته ترشحات قهوه‌ای یا قهوه‌ای مایل به قرمز یا خونریزی واژینال خفیف یا لکه بینی داشته باشید. دو دوره اول پریود هم ممکن است زود یا دیر شروع شود. همچنین ممکن است پریود دردناک‌تر یا سنگین‌تر از حد معمول باشد.

عوارض جانبی عمل برداشتن فیبروم رحمی

عمل برداشتن فیبروم رحمی علاوه‌بر مزایای بسیار عوارض جانبی زیادی هم ممکن است به همراه داشته باشد. برخی از عوارض جانبی شایع‌تر عمل برداشتن فیبروم رحمی عبارتند از:

نگران عوارض جانبی بعد از برداشتن فیبروم هستی؟ از متخصص مشاوره بگیر.

۱. دردهای بعد از عمل فیبروم

پس از جراحی ممکن است تا چند روز کمی در قسمت شکم خود احساس درد داشته باشید. همچنین ممکن است شکم متورم شود. ممکن است برای چند روز تغییری در حرکات روده خود داشته باشید و ممکن است در هفته اول کمی هم احساس گرفتگی کنید.

۲. خونریزی بعد از عمل فیبروم

داشتن خونریزی و ترشحات واژن به مدت ۱ تا ۲ هفته پس از جراحی فیبروم‌ موضوعی طبیعی است. اما این ترشح و خونریزی باید به تدریج کاهش یابد. برای احتیاط و جلوگیری از تشدید خونریزی پس از عمل فیبروم لازم است تا ۶ هفته پس از جراحی، از ورزش‌های شدید، بلند کردن اجسام سنگین و انجام رابطه جنسی خودداری کنید.

خونریزی بعد از عمل فیبروم رحم چگونه است؟خونریزی بعد از عمل فیبروم طبیعی است اما باید به تدریج کاهش یابد.

۳. عود فیبروم بعد از عمل

وجود بیش از دو فیبروم قبل از جراحی، ممکن است منجر به عود فیبروم شود. به طور مشابه هم تولد کودک پس از جراحی فیبروم رحمی احتمال عود مجدد فیبروم را افزایش می‌دهد. یکی دیگر از عوامل مرتبط با عود مجدد فیبروم پس از عمل، سن بالای ۳۶ سال است.

ایا عمل فیبروم باعث نازایی میشود؟

خیر، عمل جراحی فیبروم باعث ناباروری زنان نخواهد شد.

هزینه عمل برداشتن فیبروم رحم

برای اطلاع از هزینه عمل برداشتن فیبروم رحم بهتر است در ابتدا با یک پزشک متخصص صحبت کنید. پزشک پس از بررسی و ویزیت شما و سنجش شرایط جسمانیتان درباره تمام زمینه‌های عمل و حتی هزینه آن راهنماییتان خواهد کرد.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

عمل برداشتن فیبروم رحمی راه حل نهایی برای برخی از مبتلایان است. فیبروم رحمی عوارضی دارد که اگر پزشک متخصص زنان یا جراح سرطان زنان در زمان مناسب درمان را آغاز نکند برای بیمار مشکلات زیادی ایجاد خواهد کرد.

به وبسایت دکترتو مراجعه کنید و پس از جست‌وجوی متخصصان در این زمینه، آن‌ها را با هم مقایسه کنید و از بهترین پزشک نوبت ویزیت آنلاین و حضوری دریافت کنید. روند دریافت نوبت از وبسایت دکترتو آسان است. شما تنها با چند کلیک می‌توانید نوبت خود را ثبت و نهایی کنید. شما همچنین می‌توانید از خدمات غیرحضوری دکترتو برای مشاوره با پزشک آنلاین زنان یا مشاور مامایی آنلاین کمک بگیرید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!