علت اصلی کمبود انسولین مشخص شد
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک اعلام کرد که علت اصلی کمبود انسولین کاهش تولید و واردات است.

علی یادگاری اظهار کرد: در ماه‌های گذشته به صورت تقریبی، یک چهارم مصرف استاندارد انسولین، تولید یا وارد شده است.

وی افزود: کمبود انسولین به دلیل کاهش میزان تولید و واردات آن است و به همین دلیل مجبور به سهمیه بندی و توزیع منطقی‌تر آن هستیم.

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: نیمی از انسولین قلمی مورد نیاز بیماران دیابتی از محل تولید داخل و نیمی دیگر از طریق واردات تامین می‌شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: بیماران تا پیش از این سهمیه انسولین خود را یک ماهه دریافت می‌کردند، اما به دلیل چالش و کمبود پیش آمده مجبور به توزیع یک هفته‌ای آن هستیم تا به جای انبار در خانه‌ها به دست بیماران واقعی برسد.

یادگاری با اشاره به اینکه این روش توزیع تا چند هفته آینده ادامه خواهد داشت، گفت: این اقلام دارویی را فعلاً در داروخانه‌های شبانه روزی و دولتی توزیع می‌کنند.

وی گفت: متأسفانه به دلیل کمبود این دارو امکان توزیع آن بین تمام داروخانه‌ها وجود ندارد و به همین دلیل به صورت مرحله‌ای و در هر مرحله بین ۵ الی ۶ داروخانه توزیع خواهد شد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: آخرین توزیع انسولین در استان، ۴۸۵ بسته در هفته دوم شهریور ماه جاری بوده و در آینده نزدیک نیز وارد خواهد شد.

دکتر یادگاری همچنین تاکید کرد: امکان جایگزینی انسولین نوومیکس وجود دارد و بیماران می‌توانند با پزشک معالج خود این موضوع در میان گذاشته و راه‌ها و یا قلم‌های دیگر را برای درمان انتخاب و امتحان کنند.