سالم‌ترین گام‌ها برای از بین بردن زخم‌های دهانی
زخم‌های دهان که معمولا در لثه‌ها رخ می‌دهد، اگرچه دردناک هستند، اما معمولا آسیب‌های پایدار ایجاد نمی‌کنند و بسیاری از آن‌ها در عرض چند هفته بهبود خود به خودی دارند.

با این حال راه حل‌های خانگی برای تسریع روند بهبودی این زخم‌ها وجود دارد. در مورد انتخاب بهترین گزینه‌های درمانی خانگی، با پزشک تان می‌توانید مشورت کنید:

مصرف ماست: علت دقیق بروز زخم‌های دهانی ناشناخته است با این حال برخی از آن‌ها ناشی از باکتری یا بیماری‌های التهابی روده ایجاد می‌شود. مطالعات نشان داده اند که پروبیوتیک‌های زنده مانند لاکتوباسیلوس ممکن است به ریشه کن کردن این زخم‌ها کمک کند و آنهم با درمان برخی از انواع بیماری‌های التهابی روده. مصرف ماست‌های حاوی پروبیوتیک‌های زنده به پیشگیری از بیماری‌های روده و در نهایت بهبود زخم‌های دهانی کمک می‌کند.

عسل: عسل قدرت ضد باکتری و ضد التهابی دارد و بر اساس مطالعات، منجر به کاهش درد، قرمزی و اندازه زخم می‌شود. همچنین مصرف عسل به جلوگیری از عفونت ثانویه کمک می‌کند. البته در انتخاب عسل دقت کنید، چون بیشتر عسل‌های موجود در فروشگاه‌های مواد غذایی در حرارت بالا پاستوریزه می‌شوند که مواد مغذی آن‌ها از بین می‌رود. عسل‌های بدون فیلتر خاصیت بیشتری در از بین رفتن زخم دارند.

روغن نارگیل: تحقیقات نشان داده اند که روغن نارگیل توانایی ضد میکروبی دارد و می‌تواند زخم‌های ناشی از باکتری‌ها را از بین ببرد و یا از گسترش آن‌ها جلوگیری کند. روغن نارگیل یک ضد التهاب طبیعی است و به کاهش قرمزی و درد زخم کمک می‌کند.

بابونه: بابونه به عنوان یک درمان طبیعی برای بهبود زخم‌ها و کاهش درد استفاده می‌شود. بابتونه حاوی ترکیب ضد التهابی و ضد عفونی کننده به نام آزولن است.

یخ: یخ درمان خانگی موثر برای بی حس کردن درد زخم دهان است. به خصوص زمانی که یخ بر روی منطقه آسیب دیده قرار گرفته باشد، سوزن سوزن شدن و احساس سوزش را درمان می‌کند.

ریحان: برگ ریحان علاوه بر آنکه زخم دهان را زود بهبود می‌دهد خاصیت ضد باکتری، ضد قارچ، و خواص ضد ویروسی دارد. چهار یا پنج برگ ریحان را بجوید. دوبار در روز یکی صیح و یکبار عصر این کار را انجام دهید.

کرفس: جویدن ساقه کرفس تازه می‌تواند در بهبود زخم دهان موثر باشد، چون کرفس خواص ضد درد و ضد التهابی دارد. علاوه بر این، حاوی اسید فولیک و ویتامین‌های ب ۱، ب ۲، ب ۶ و ویتامین ث است. برای بهترین نتایج، پس از جویدن ساقه کرفس، به مدت ۱۰ دقیقه در منطقه آسیب دیده نگه دارید. علاوه بر درمان زخم دهان، بوی بد دهان را از بین می‌برد. برای زخم‌های دهان، زخم‌های سرد، التهاب لثه، و لیکن پلان مفید است.

تخم گشنیز: تخم گشنیز درمان آیورودا است که می‌تواند درد و التهاب را تسکین دهد یک قاشق چای خوری دانه گشنیز را در یک فنجان آب بریزید و بگدارید خنک شود. سپس روزی ۴ بار غرغره کنید.