این علائم روی دندان‌ها نشانه پوکی استخوان است!
پوکی استخوان که نشانه کاهش تراکم و استحکام استخوان‌ها است معمولا با افزایش سن نمود پیدا می‌کند. بسیاری از افراد تا وقتی دچار شکستگی استخوان نشوند از ابتلا به آن بی‌خبرند. با این حال وری‌ول‌هلت گزارش می‌دهد که دندان‌ها سرنخ‌هایی از خطر ابتلا به پوکی استخوان می‌دهند و به کمک آن‌ها می‌توان علائم هشداردهنده را پیش از شکستگی و صدمات بیشتر شناسایی کرد. 

آفتاب‌‌نیوز :

به نقل از ایندیپندنت، انجوگ جو، دندان‌پزشک ساکن نیویورک، می‌گوید که پوکی استخوان فرایند «آلوئولی» (alveolar) را، که بخشی از فک است و دندان‌ها را نگه می‌دارد، تحت تاثیر قرار می‌دهد و هنگامی که فرایند آلوئولی کم‌تراکم می‌شود دندان‌ها ممکن است لق شوند یا بیفتند.

زمانی که علائم پوکی استخوان در دهان و دندان آشکار شود باید به دندان‌پزشک یا متخصص بیماری‌های عضلانی و استخوانی مراجعه و با او مشورت کرد و هنگامی که استخوان فک درگیر شود باید به دندان‌پزشک یا جراح دندان مراجعه کرد.

از دست دادن دندان‌ها و پوکی استخوان

دندان‌ها مانند استخوان‌ها نیستند، و با اینکه از میزان کمی عاج، ماده‌ای سخت‌تر از استخوان، تشکیل شده‌اند و تا استخوان فک ریشه دارند، پوکی استخوان به اشکال مختلف بر آن‌ها تاثیر می‌گذارد. پوکی استخوان می‌تواند استخوان فک را ضعیف و دندان‌ها را شل کند. برخی افراد بیش از دیگران مستعد ابتلا به عوارض پوکی استخوان‌اند که دندان‌ها را درگیر می‌کند. احتمال لق شدن و افتادن دندان در زنان مبتلا به پوکی استخوان سه برابر بیشتر از مردان است.

به گفته دکتر جو، پوکی استخوان ممکن است سایر قسمت‌های دهان ازجمله فک و لثه را نیز درگیر کند، همچنین باعث سنگینی یا بی‌حسی فک شود. پوکی استخوان سبب عقب رفتن یا ضعیف شدن لثه می‌شود و باعث می‌شود دندان‌ها بلندتر یا شل به نظر برسند، لثه‌ها هم ممکن است دردناک، متورم یا عفونی شوند.

جو می‌گوید: «بیس‌فسفونات‌ها» (Bisphosphonate) و دارو‌هایی که برای درمان پوکی استخوان استفاده می‌شوند، ممکن است مشکلات سلامت دهان و دندان را به همراه داشته باشند و وضعیتی به نام «استئونکروز» (osteonecrosis) را به وجود آورند که از علائم آن لثه و فک دردناک و متورم است.

پیگیری نشانه‌های پوکی استخوان

افراد ۶۵ ساله و مسن‌تر باید آزمایش تراکم استخوان بدهند تا بدین ترتیب از احتمال ابتلا به پوکی استخوان باخبر شوند. افرادی که بیش از ۵۰ سال دارند نیز اگر دچار شکستگی استخوان شوند باید بی‌درنگ به پزشک مراجعه و درمورد غربالگری پوکی استخوان مشورت کنند. متخصصان توصیه می‌کنند که در میان‌سالی و پیری علاوه بر پیگیری آزمایش تراکم استخوان به هرگونه تغییر در سلامت دهان و دندان توجه کنید.