5 علامت آلرژی غذایی که نباید نادیده گرفته شوند
اگر پس از خوردن یک ماده غذایی خاص با لکه‌های خارش‌دار، قرمز و متورم و ملتهب روی پوست مواجه شدید، یا اگر اطراف دهان‌تان حالت ملتهب و قرمز به خود گرفت، به احتمال زیاد نسبت به یکی از ترکیبات مصرفی‌تان آلرژی دارید.

آفتاب‌‌نیوز :

شاید شما هم تصور می‌کنید که آلرژی غذایی به دوران کودکی اختصاص دارد، اما یکی از مطالعات اخیر The Journal of Allergy and Clinical Immunology نشان می‌دهد که تقریبا نیمی از افراد مبتلا به آلرژی غذایی در بزرگسالی به این مشکل مبتلا می‌شوند. محققان در این مطالعه پس از تحلیل‌های گسترده و عمیق به این نتیجه رسیدند که حدود ۴ درصد از مردم جهان به آلرژی غذایی مبتلا هستند. به‌گفته آنان، ۵ علامت مهم وجود دارند که ابتلا به آلرژی غذایی را نشان می‌دهند و هرگز نباید نادیده گرفته شوند.

تغییرات پوستی

مهم‌ترین تغییرات پوستی ناشی از آلرژی غذایی عبارت‌اند از احساس خارش، بروز کهیر‌های پوستی یا حتی تشدید اگزما که با قرمزی و تورم در پوست همراه است. این حالت‌ها معمولا در دست‌ها، پا‌ها و پوست روی مفصل‌ها نمایان می‌شوند.

اگر پس از خوردن یک ماده غذایی خاص با لکه‌های خارش‌دار، قرمز و متورم و ملتهب روی پوست مواجه شدید، یا اگر اطراف دهان‌تان حالت ملتهب و قرمز به خود گرفت، به احتمال زیاد نسبت به یکی از ترکیبات مصرفی‌تان آلرژی دارید.

ضعیف شدن ضربان قلب

در بعضی از موارد، آلرژی غذایی به مشکلاتی فراتر از مشکلات پوستی منجر می‌شود. طبق گزارش FARE، شکل‌گیری تغییرات در فشار خون (همراه با اُفت ناگهانی یا ضعیف شدن ضربان قلب) می‌تواند یکی از واکنش‌های آلرژیک بدن به آلرژی غذایی باشد. البته اگر فشار خون‌تان را همراه با همه وعده‌های غذایی بررسی نکنید، بعید است که اُفت خفیف آن را در این مواقع احساس کنید. با این حال، اگر این اختلال شدت زیادی داشته باشد، قطعا احساس خواهد شد.

مانند همه واکنش‌های آلرژیک دیگر، این علامت هم می‌تواند خفیف یا کاملا شدید باشد. پس اگر با حالت شدید آن مواجه شدید، اصلا وقت را تلف نکنید و خودتان را به اولین مرکز مراقبت‌های پزشکی برسانید.

مشکل در ناحیه دهان

آلرژی می‌تواند باعث شکل‌گیری خارش در دهان شود یا حتی سرفه‌های خشک ایجاد کند. این حالت معمولا در مواقع آلرژی داشتن به بعضی از میوه‌ها و سبزی‌ها به وجود می‌آید، چون این مواد غذایی دارای پروتئین‌های شبیه با گرده‌ها هستند. طبق گزارش محققان، این خارش معمولا به دهان محدود می‌شود و در عرض چند دقیقه پس از خوردن ماده غذایی مورد نظر از بین می‌رود.

احساس سنگینی و تنگی در قفسه‌سینه

اگر در بلعیدن بعضی از وعده‌های غذایی با مشکل مواجه می‌شوید یا تنگی و سنگینی غیرعادی در قفسه سینه‌تان احساس می‌کنید، احتمالا به ازوفاژیت ائوزینوفیلی (eosinophilic esophagitis) مبتلا هستید.

آلرژی غذایی به راحتی می‌تواند واکنش‌های سیستم ایمنی را تحریک کند و تعداد زیادی از سلول‌های سفید خون (به نام ائوزینوفیلی) را به مری بفرستند. همین روند باعث شکل‌گیری التهاب می‌شود، مجرای گلو را تنگ می‌کند و حالتی به وجود می‌آورد که انگار غذا در این مسیر گیر می‌کند.

اجابت مزاج فوری

اگر خوردن یک ماده غذایی خاص در شما حالت تهوع ایجاد می‌کند یا شما را به توالت می‌کشاند، سریعا مساله را به مسمومیت غذایی یا مشکلاتی مانند عدم تحمل لاکتوز مرتبط نکنید. درواقع، اگر این حالت‌ها همیشه بعد از خوردن یک ماده غذایی خاص اتفاق می‌افتند، احتمالا به آلرژی غذایی مبتلا هستید.