به گزارش ایران اکونومیست، دکتر حیدر محمدی در نشست خبری دومین نمایشگاه ایرانمد، برگزاری این چنین نمایشگاههایی را عرصه نمود و تلالو دستاوردهای حوزه سلامت خواند و در عین حال بر تضمین کیفیت و تامین پایدار تجهیزات و ملزومات پزشکی و همچنین دارو و شیرخشک و سایر اقلام سلامت تاکید کرد.
وی در همین راستا با اشاره به اینکه نقدینگی از مشکلات بزرگ شرکتهای تجهیزات پزشکی است، افزود: امسال مشکلاتی داشتیم و یکی از مهمترین مشکلات نوع تحریر و ابلاغ قانون بودجه بود که موافقان و مخالفانی داشت. موضوع اصلاح سیاستهای ارزی نیز از مباحث دیگری است که از سال ۱۴۰۱ سماً شروع شد و به دلیل اینکه زیرساختهای پرداخت اعتبارات کامل نبود و نیز مخالفت معاون اول رئیس جمهور وقت باعث شد در مورد تجهیزات پزشکی اجرایی نشود و همچنان هم این موضوع تعیین تکلیف نشده است.
رییس سازمان غذا و دارو همچنین با اشاره به سهمیه ارزی ۶۰۰ میلیون دلاری ملزومات پزشکی در ۶ ماهه اول سال گفت: این سهمیه ارزی ۴۲۰۰ تومانی تنها مربوط به ملزومات پزشکی بوده و تجهیزات سرمایهای از آن خارج شده است. اعتبار این تفاهمنامه نیز تا مهرماه بود و سقف آن نیز پر شده است. درخواست این را داریم که ۶۰۰ میلیون دلار دیگر برای ۶ ماهه دوم تمدید شود.
وی گفت: در مجموع در زمینه اصلاح سیاستهای ارزی در حوزه تجهیزات نیز موضوع مهمی برای ماست که البته موافقین و مخالفین بسیاری دارد. در مجموع تصمیمگیری برای این موضوع بسیار دشوار است و در مجموع نیز منوط به جلسهای با وزیر بهداشت و رئیس جمهور است تا در مورد آن تصمیم گیری نهایی صورت گیرد.
محمدی در عین حال گفت: برای اصلاح سیاستهای ارزی نظرات انجمنها فعال اخذ میشود؛ اما باید ملاحظات آن مد نظر قرار گیرد؛ چرا که کوچک نگه داشتن بازار تجهیزات به نفع تولید کنندگان و مردم نیست و باید تصمیماتی اتخاذ شود که کمترین آسیب به مردم و تولید کنندگان وارد شود.
وی همچنین با اشاره به پیگیریهای لازم برای تامین نقدینگی حوزه تجهیزات پزشکی، گفت: تسهیلات ۵۰ همتی با مجوز بانک مرکزی در حوزه دارو تجهیزات و شیرخشک لحاظ شده است. در این زمینه لیست شرکتها را به بانک مرکزی ابلاغ کردیم تا بر اساس عملکردشان تسهیلات ریالی دریافت کنند. شرکتها اگر مشکلی در این زمینه دارند به ما اعلام کنند تا پیگیری لازم انجام شود.
ادامه دارد