آنچه باید از تعویض مفصل زانو بدانید
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت:در علم ارتوپدی تعویض مفصل زانو به عنوان معجزه ارتوپدی شناخته می‌شود و زمانی انجام می‌شود که بیمار به دلیل آرتروز زانو دچار درد می‌شود و به طبع کیفیت زندگی فرد کاهش پیدا می‌کند.

آفتاب‌‌نیوز :

به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان دکتر پیام وکیلی متخصص ارتوپد و هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از عوامل اصلی ایجاد آرتروز زانو سخن گفت و افزود: این عوامل شامل سبک زندگی نامناسب، اضافه وزن، استفاده از توالت ایرانی، بالا و پایین رفتن از پله‌ها، نشستن به صورت چهارزانو و انجام کار‌های سنگین می‌باشد.

وی ادامه داد: معمولاً این عمل از سن ۵۵ تا ۶۰ سالگی انجام می‌شود، اما با پیشرفت کیفیت پروتزها، امکان انجام آن در سنین پایین‌تر نیز وجود دارد.

این هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد:به طور میانگین در بیمارستان کوثر سنندج، حدود ۱۰ عمل تعویض مفصل در ماه انجام می‌شود و این عمل می‌تواند همراه با تعویض مفصل لگن نیز باشد.

وکیلی ادامه داد: بیماران معمولاً روز بعد از عمل قادر به راه رفتن هستند و کیفیت زندگی آن‌ها پس از یک ماه به حالت قبل از آرتروز برمی‌گردد.

وی خاطرنشان کرد: با این حال، تعویض مفصل زانو هنوز هم در بین مردم به عنوان یک عمل با ریسک بالا شناخته می‌شود، در حالی که واقعیت این است که این عمل می‌تواند به بهبود قابل توجهی در زندگی بیماران منجر شود.

دکتر پیام وکیلی تغییر سبک زندگی و کاهش وزن را به عنوان راهکار‌های پیشگیری از آرتروز و تعویض مفصل زانو دانست و گفت: زمانی فرد نیاز به تعویض مفصل زانو پیدا می‌کند که زندگی روزمره بیمار تحت تأثیر قرار گیرد و او نتواند فعالیت‌های عادی خود را انجام دهد.

وی خاطرنشان کرد:تعویض مفصل زانو بهترین نوع عمل ارتوپدی می‌باشد که بیمار بعد از عمل با کیفیت قبل به زندگی خود ادامه می‌دهد همچنین فرد بعد از عمل تعویض مفصل زانو، باید از یک سری فعالیت‌های ورزشی شدید که باعث تخریب خود مفصل زانو یا پروتز زانو می‌شود بپرهیزد.