کمبود ویتامین در 80 درصد ایرانی‌ها
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی با بیان این که ۸۰ درصد ایرانی‌ها با کمبود ویتامین مواجه هستند، افزود: این رقم بسیار بالا است و نمی‌توان جبران این کمبود‌ها را به عهده خود مردم گذاشت بلکه باید برنامه ملی در این زمینه اجرایی شود.

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر محمداسماعیل اکبری روز چهارشنبه در سومین کنگره بین المللی سرطان‌های دستگاه گوارش اظهار کرد: بین ۶۵ تا ۷۵ درصد مردم کمبود ویتامین D دارند و کمبود همین ویتامین می‌تواند زمینه ساز بروز بیماری‌های خطرناکی مانند ام اس شود.

وی توضیح داد: کمبود ریز مغذی‌ها می‌تواند زمینه ساز بروز بسیاری از بیماری‌ها و در نهایت بیماری سرطان شود، اما با این حال توجه جدی در حوزه سلامت کشور به این موضوع نمی‌شود.

** نبود پوشش بیمه‌ای ویتامین‌ها

اکبری از نبود پوشش بیمه‌ای برای تامین هزینه‌های ویتامین‌ها هم انتقاد کرد و گفت: تامین هزینه‌های ویتامین‌ها مانند ویتامین‌های D، روی، کلسیم و منیزیم از ساختار بیمه حذف شده است، اما مثلا در مورد داروی اوستین ۵۰۰ شرکت آن را وارد بیمه می‌کنند.

وی افزود: پشتیبانی بیمه‌ای از ویتامین‌ها حذف شده است، اما در مقابل دارو‌های درمانی تحت پوشش بیمه‌ای قرار گرفته اند؛ بیمه‌ها ۱۵۰ هزار ریال برای ویتامین‌ها که می‌تواند سلامت مردم و جامعه را تامین کند، پرداخت نمی‌کنند، اما حاضرند برای دارو‌های گران قیمت هزینه کنند.
دکتر اکبری با یادآوری این که کمبود ویتامین‌ها می‌تواند عامل بروز انواع سرطان مانند سرطان معده باشد، به ارائه آماری در مورد وضعیت سرطان در کشور پرداخت و بر لزوم اجرای برنامه‌های پیشگیرانه سراسری در این زمینه تاکید کرد.

** وضعیت سرطان معده در ایران

رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه شهید بهشتی گفت: سرطان‌های مری و معده از ۱۰ عامل اصلی مرگ در ایران هستند، به گونه‌ای که سرطان معده ۹ درصد و سرطان کولورکتال (روده بزرگ) ۸ درصد سرطان‌های کشور را شامل می‌شوند.

اکبری افزود: با اقدامات صورت گرفته شیوع سرطان معده در کشور روبه کاهش، اما سرطان روده بزرگ در حال افزایش است.

وی اظهار کرد: کشور ما جزو اولین کشور‌هایی است که آمار بالایی در زمینه سرطان معده دارد؛ سرطان معده شایعترین سرطان در بین مردان و کشنده‌ترین سرطان در بین زنان و مردان ایرانی است.