کدام افراد در معرض خطر پوکی استخوان هستند؟
پوکی استخوان از بلایای قرن اخیر است زیرا افراد با افزایش امید به زندگی و افزایش عمر به بیماری‌های مختلفی مبتلا می‌شوند و راهبردهای پیشگیری از این بیماری در افزایش توده استخوانی و کاهش موارد ابتلا به این بیماری از طریق آموزش نهفته است.

آفتاب‌‌نیوز :

این بیماری در زنان به علت تغییرات هورمونی بعد از یائسگی بیش از مردان و روند این بیماری بسیار آهسته و تدریجی است و شخص ممکن است تا اولین شکستگی متوجه این بیماری نشود.

بیش از ۴۱ عامل برای این بیماری شناخته شده است که ازجمله ژنتیک، محیط و برهم کنش بین این دو عامل را شامل می‌شود و عواملی مانند وزن، مصرف دخانیات، منطقه زندگی و سن، جنس و نژاد بر آن تاثیر دارند.

پیشگیری از پوکی استخوان

دریافت کلسیم کافی و ویتامین دی در موادغذایی، فعالیت و ترک سیگار و اجتناب از دارو‌های کاهنده تراکم استخوان می‌توانند باعث پیشگیری از شکستگی و کاهش بروز آن و بهبود عملکرد جسمی افراد شود.

انجام فعالیت‌های فیزیکی در حفظ توده استخوانی و قدرت بدنی بسیار مهم است و به افراد در پیشگیری از شکستگی‌های مرتبط با این بیماری کمک می‌کند. البته تناقص‌هایی در تاثیر فعالیت فیزیکی و تراکم مواد معدنی استخوان هست که برای روشن شدن آن باید بررسی‌های بیشتری انجام شود.

غربالگری و درمان سریع

باید بدانیم که این بیماری به خودی خود منجر به بروز کاهش کیفیت زندگی نمی‌شود، بلکه عوارض آن در کیفیت زندگی موثر است. پس بر اساس روند تدریجی بیماری و عدم علامت برای پوکی استخوان و تاثیر آن در کاهش کیفیت زندگی و عملکرد اجتماعی، بیماران باید نسبت به غربالگری و درمان سریع اقدام کنند.

تاثیر اقتصادی بیماری پوکی استخوان

بیماری پوکی استخوان علاوه بر اینکه زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد، می‌تواند بار سنگینی بر اقتصاد جامعه داشته باشد و مشکلات متعددی را برای سال‌های آینده ایجاد کند.

لازم است بدانیم که عوامل دخیل در این بیماری می‌تواند در سبک زندگی افراد در قبل از ۵۰ سالگی باشد و با تغییر این سبک می‌توان از اتفاق این روند جلوگیری کرد.