رابطه ی ورزش با خطر مرگ و میر
افزایش سختی تمرین چه رابطه ای با سلامت قلب و طول عمر دارد

رابطه ی ورزش با خطر مرگ و میر

به گزارش ایران اکونومیست؛ اگر می‌خواهید طولانی‌تر زندگی کنید، شاید بهتر باشد در جلسه‌ی بعدی باشگاه کمی بیشتر به خودتان فشار بیاورید. مطالعه‌ی جدیدی نشان می‌دهد که به‌چالش‌کشیدن بیشتر خودتان در حین ورزش ارزش بیشتری از یک جلسه‌ی تمرین اضافی دارد.

محققان دانشگاه بازل در سوئیس و دانشگاه لستر در بریتانیا متوجه شدند که شدت ورزش افراد ممکن است مهم‌تر از زمان صرف‌شده برای فعالیت بدنی باشد و به نظر می‌رسد کیفیت در هنگام ورزش بر کمیت الویت دارد.

تیم تحقیقاتی، سه سال اطلاعات ردیاب‌‌ِ تناسب اندام ۷٬۵۱۸ بزرگسال در ایالات‌متحده را جمع‌آوری کرد و داده‌های مرگ‌و‌میر چهار سال بعد را نیز به ثبت رساند. مشخص شد که فعالیت بدنی با شدت بالاتر با خطر نسبتاً کمتری برای مرگ زودهنگام به هر دلیلی مرتبط است. بزرگترین بهبود سلامتی در مورد مشکلات قلبی بود و افرادی که سخت‌تر ورزش می‌کردند، به‌طور قابل‌توجهی کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، مثل سکته مغزی، بیماری سرخرگ‌ها و سایر مشکلات قلب قرار داشتند.

ورزش با شدت بالاتر به قلب و عروق خونی شما تمرین بهتری می‌دهد

فابیان شوندینگر، دانشمند ورزشی دانشگاه بازل، توضیح می‌دهد که ورزش با شدت بالاتر به قلب و عروق خونی شما تمرین بهتری می‌دهد. چالش افزایش‌یافته به بهبود عملکرد عروق خونی کمک می‌کند و سلامت کلی قلب و ریه‌ی شما را افزایش می‌دهد. به عبارت دیگر، تمرین سخت‌تر باعث می‌شود سیستم قلبی عروقی و تنفسی شما عملکرد بهتری داشته باشد.

افزایش سرعت دویدن معمولی یا بالا‌رفتن از پله‌ها به جای آسانسور تنها دو روش از چندین روشی هستند که می‌توانند فعالیت روزانه را تقویت کنند. برای مثال داده‌ها مشخص کردند که ۱۵۰ دقیقه پیاده‌روی تند اضافی در طول هفته می‌تواند خطر مرگ‌و‌میر را تا ۲۸ درصد کاهش دهد که فعالیت سخت و زیادی به نسبت مزیتی که دارد حساب نمی‌شود.

تمرینات ایزومتریک؛ ورزش کم‌تحرک اما قدرتمند برای قلب و عروق
فعالیت بدنی شدید در میان‌سالی مهارت‌های شناختی را بهبود می‌بخشد
ورزش سریع در خانه؛ اگر وقت باشگاه‌رفتن ندارید، تمرینات میان‌وعده‌ای را امتحان کنید

مطالعه‌ی جدید با مطالعات قبلی که نشان می‌داد شدت بیشتر در طول ورزش می‌تواند اثرات مثبتی بر سلامتی داشته باشد، مطابقت دارد، اگرچه مطالعه‌ی جدید مستقیماً با مدت زمان کل ورزش مقایسه شده است.

شوندینگر می‌گوید صرف نظر از اینکه چقدر تناسب اندام دارید یا غیرفعال هستید، نتایج مطالعه برای همه مفید است؛ زیرا نشان می‌دهد که ورزش شدیدتر می‌تواند به کاهش خطر مرگ زودرس کمک کند. نویسندگان مطالعه همچنین دریافتند که به نظر می‌رسد فعالیت بدنی شدید زمانی مفیدتر است که در یک جلسه انجام شود، نه اینکه در طول روز پخش شود. بنابراین، حتی فردی با تناسب اندام کم، باز هم ممکن است با انجام کمی ورزش شدید در یک جلسه، فواید سلامتی قابل‌توجهی کسب کند.

به‌شکل واضح، ورزش بیشتر با هر شدتی مفید است البته افراطی‌بودن ممکن است باعث آسیب شود. باید توجه داشت که همیشه ورزش سخت‌تر به شما در افزایش عمرتان کمک نمی‌کند و در عوض ممکن است به بدنتان آسیب برساند. شوندینگر توضیح می‌دهد که برای بهبود سلامتی نیازی به تمرین بسیار سخت در تمام مدت ندارید. خسته‌کردن بیش‌از‌حد بدن در هر تمرین مناسب نیست و حتی افزایش شدت در حرکات روزمره می‌تواند مفید باشد.