فهرست مطالب
کاشت ریش روشی ایدهآل برای رسیدن به ظاهری آراستهتر و مطابق با سلیقه شخصی فرد بوده و به منظور درمان طاسی نواحی ریش و سبیل انجام میشود. زمانی که فولیکولهای مو کاشته میشوند و مو شروع به رشد میکند (۴-۶ ماه بعد)، میتوان دوباره کاشت مو را انجام داد. یک پزشک متخصص و باتجربه در زمینه کاشت ریش و سبیل، به شما مشاورههای لازم و کافی در زمینه اصول صحیح کاشت مو را ارائه خواهد داد. شما میتوانید از بهترین پزشکان کاشت ریش و سبیل در تمامی شهرها، از طریق وبسایت دکترتو نوبت ویزیت آنلاین و حضوری دریافت کنید. بدین صورت میتوانید تمامی سوالات خود در زمینه نحوه کاشت را از پزشک پوست و مو بپرسید. البته توصیه میکنیم که پیش از آن این مقاله را تا انتها مطالعه کنید و اطلاعات خود را در زمینه کاشت ریش و سبیل افزایش دهید.
کاشت ریش چیست؟ (کاشت ریش و سبیل)
در طول کاشت ریش و سبیل، جراح فولیکولهای موی سالم را از ناحیه اهداکننده که معمولاً پوست سر یا پشت گردن است برمیدارد. پس از برداشتن فولیکولها، میتوان آنها را در محل مورد نظر در قسمت ریش و سبیل قرار داد یا پیوند زد. زاویه هر مو برای ظاهری طبیعی با دقت در نظر گرفته میشود. مشکلاتی مانند جای زخم، اسکارهای جراحی، آثار سوختگی و ریزش مو را میتوان به طور کامل به کمک این روش استتار کرد. ریشه موهایی که برای کاشت جدا شدهاند باید بلافاصله کاشته شوند چرا که ریشهها منتظر نمیمانند و از بین خواهند رفت.
خدمات زیبایی
از کلینیک های معتبر با هزینه مناسب
انواع روش کاشت ریش
کاشت ریش به روشهای مختلفی انجام میشود. این که کدام روش برای چه فردی مناسب است را پزشک در طول معاینات و به کمک نتیجه آزمایشات مختلف انجام میدهد. در ادامه روشهای مختلف کاشت مو را توضیح دادهایم.
نوع روش | توضیح |
---|---|
FUT (Follicular Unit Transplantation) | در این روش، نوار باریکی از پوست حاوی فولیکولهای مو از پشت سر برداشته شده و به قطعات کوچکتر تقسیم میشود. سپس این قطعات در ناحیه ریش و سبیل کاشته میشوند. |
FUE (Follicular Unit Extraction) | در این روش، فولیکولهای مو به صورت انفرادی از ناحیه اهداکننده برداشته شده و در ناحیه ریش و سبیل کاشته میشوند. این روش نسبت به FUT کمتر تهاجمی است و جای زخم کمتری بر جای میگذارد. |
۱. کاشت ریش با روش FUT
در طی کاشت مو به روش fut یا کاشت ریش با این روش، جراح نواری از پوست را از پشت سر (که مو در ضخیمترین حالت خود قرار دارد.) برمیدارد و قبل از کاشت فولیکولهای مو، محل برش را با بخیه میبندد. بخیههای استفاده شده برای بستن برشها حدود ۱۰ روز بعد کشیده خواهند شد. اگرچه FUT به جراحی و زمان بهبودی طولانیتری نیاز دارد باعث میشود ریش پرتر شود زیرا موهای بیشتری در ناحیه صورت پیوند زده میشوند.
۲. کاشت ریش با روش FUE
fue دومین تکنیک کاشت مو و رایجترین جراحی پیوند ریش است. در طول FUE، جراح دستههای کوچکی از فولیکولهای مو را یکی یکی از ناحیه مورد نظر جدا میکند. سپس گرافتهای موی برداشت شده با ایجاد برشهای کوچک روی ناحیه گیرنده پیوند زده میشود. این روش نسبت به FUT درد کمتری دارد. اگرچه FUE همچنین به دلیل برشهای ایجاد شده باعث ایجاد اسکارهای دایرهای کوچک میشود، این زخمها معمولاً در زیر موها پنهان میشوند و به سختی قابل مشاهده هستند. این پیوند سرعت بهبودی سریعتری دارد، اسکار کمتر (یا در برخیموارد بدون اسکار است.) و احتمال بروز عوارض جانبی در آن نیز نادر است. این ویژگیها آن را به محبوبترین روش کاشت ریش تبدیل کرده است.
۳. کاشت ریش با روش SUT
در روش کاشت مو sut فولیکولها یکی یکی با پانچ استخراج میشوند. سپس فولیکولهای استخراج شده منجمد میشوند تا از آسیب در امان باشند. در کاشت مو به روش SUT جای زخمها مانند لکههای سفید بوده و کمتر دیده میشوند. هنگام استخراج و کاشت مو هم هیچ خونریزی وجود نخواهد داشت.
کاربرد کاشت ریش
کاشت موی صورت میتواند منجر به پر شدن نقاطی شود که رشد کافی نداشته با حتی دچار ریزش شدهاند. کاشت ریش میان مردانی که از میزان طبیعی رشد موهای صورت خود ناراضی هستند، رایج است، اما میتواند برای بیماران ترنسجندر و برای مردانی که اسکارهای صورت دارند که رشد طبیعی موهای صورت را مختل میکند هم مفید باشد.
کاشت ریش برای چه کسانی مناسب است؟
افرادی که از ضخامت یا توزیع موهای صورت خود ناراضی هستند، چه به دلیل ژنتیک یا عوامل دیگر، ممکن است کاندیدای مناسبی برای کاشت موی ریش باشند. کاندیدای ایده آل باید موهای سالمی در قسمتهای مختلف بدن برای اهدا داشته باشند.
میخوای ریش و سبیل بکاری ولی نمیدونی گزینه مناسبیه برات یا نه؟
کلیک کن و با متخصص صحبت کن.
کاشت ریش برای چه کسانی مناسب نیست؟
کاشت ریش برای همه افراد نتیجه بخش و سودمند نخواهد بود. عواملی که باید در نظر گرفته شوند شامل سن، سبک زندگی و توقعات از نتیجه عمل می شوند. اگر به کاشت ریش علاقهمند هستید، حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید. پزشک شما میتواند با بررسی وضعیت شما، تعیین کند که آیا کاندیدای مناسبی برای کاشت ریش هستید یا خیر. اگر در هر یک از دسته افراد زیر قرار دارید کاشت ریش برای شما مناسب نیست.
- ذخیره موی کافی برای پیوند ندارید.
- اگر موی ضعیف یا نازک دارید.
- توانایی رعایت نکات مراقبتی را ندارید.
مزایای کاشت ریش
فولیکولهای موی کشت شده خواص قبلی خود را در ناحیه جدید (یعنی نواحی ریش و سبیل) حفظ میکنند و موها در نقطه جدید به رشد خود ادامه میدهند. کاشت ریش مزایای زیادی برای فرد به همراه دارد. از جمله مزایای کاشت ریش عبارتند از:
- زیبایی
- محافظت در برابر پارگی و آسیبهای تروماتیک
- ریش جلوی اشعه UV را میگیرد و از پوست محافظت میکند.
- جلوگیری از آسیبهای پوستی ناشی از آفتاب
- پنهان کردن چینوچروک پوستی
- کاهش عفونتهای پوستی
- افزایش اعتماد به نفس
- حفظ رطوبت پوست
- کاهش احتمال آلرژی و حساسیت
قبل و بعد کاشت ریش
کاشت ریش و سبیل به زیبایی صورت آقایان کمک میکند. در تصویر زیر، قبل و بعد کاشت ریش را مشاهده میکنید:
روش کاشت ریش (مراحل کاشت ریش)
روشهایی که برای ریش و سبیل استفاده میشود هم مانند کاشت مو و ابرو است. دو روش FUT و FUE برای کاشت ریش وجود دارد. روش FUE شامل جراحی نمیشود و پیوندها تک تک استخراج و کاشته میشوند. در طول جراحی، جراح فولیکولهای موی سالم را از ناحیه اهداکننده، معمولاً پوست سر، برمیدارد. پس از برداشتن فولیکولها، میتوان آنها را در محل مورد نظر قرار داد یا پیوند زد. در این روش، هر مو برای ظاهری طبیعی به دقت زاویه داده میشود. تعداد موهای مورد نیاز برای کاشت هر ناحیه صورت توسط پزشک اعلام میشود.
ریش و سبیلهای کاشته شده را میتوان بعد از روز ۱۵ با قیچی کوتاه کرد. اولین اصلاح هم باید بعد از ۱ ماه انجام شود. قسمتی از ریش و سبیل که بعد از هفته دوم کاشته میشود، دچار ریزش موقتی شده که به آن ضربه شوک میگویند. ۸-۴ ماه پس از نشت این اتفاق، مجددا موها رشد خواهند کرد
آمادگی برای کاشت ریش
اصولا برای برای این کار فولیکولهای مو با پانچهای ۰.۶ میلیمتری از گردن خارج میشوند. سپس تک تک فولیکولهای مو در نواحی کم پشت ریش و سبیل کاشته میشود. پیش از انجام کاشت ریش و به منظور آمادگی بیشتر موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- یک هفته قبل از جراحی مصرف داروهای رقیق کننده خون را قطع کنید.
- از مصرف آسپرین یا داروهای کافئیندار ۳ روز قبل از کاشت ریش خودداری کنید.
- روز قبل از کاشت حمام کنید.
- از مصرف مشروبات الکلی و استعمال دخانیات خودداری کنید زیرا این موارد سیستم ایمنی بدن را کاهش داده و باعث ایجاد مشکل در ترمیم زخم میشوند.
- خطوط ریش خود را مشخص کنید.
- از روغن ریش استفاده کنید.
- از یک رژیم غذایی مناسب پیروی کنید.
مراقبت های لازم بعد از کاشت ریش
پیروی از دستورالعملهای مراقبتهای پس از پیوند ریش، اثربخشی درمان را تضمین و روند بهبودی را تسریع میکند. نکات مراقبتی لازم برای بعد از کاشت ریش عبارتند از:
- از یک پاک کننده ملایم برای شستوشوی ناحیه کاشت شده استفاده کنید. از خراشیدن یا دست زدن به ناحیه خودداری کنید زیرا انجام این کار میتواند باعث از بین رفتن اثربخشی کاشت شود.
- تا چند هفته بعد از انجام کاشت از نور مستقیم خورشید دوری کنید.
- اگر مجبور به بیرون رفتن هستید، با پوشیدن کلاه ایمنی یا استفاده از کرم ضد آفتاب با SPF بالا، از صورت خود محافظت کنید.
- تا چند هفته از انجام ورزشهای شدید یا فعالیتهای بدنی خودداری کنید چرا که تعریق زیاد مانع از بهبودی میشود.
- در ده روز اول بعد از عمل از اصلاح ناحیه پیوند شده خودداری کنید.
- از مصرف الکل و سیگار خودداری کنید. هر دو ماده ممکن است روند بهبودی را کند کنند. به همین دلیل اجتناب از این فعالیتها برای چند هفته بهترین کار است.
- دستورالعملهای ارائه شده توسط پزشک خود را دنبال کنید. پزشک توصیههایی در مورد نحوه مصرف داروها، کرمها و سایر الزامات مراقبت پس از عمل ارائه میکند.
- از لمس کردن ناحیه پیوند شده بپرهیزید. انجام این کار میتواند به پیوندها آسیب برساند و باعث نفوذ عفونت شود.
- با نوشیدن آب زیاد بدن خود را هیدراته نگه دارید. این کار به ترمیم سریعتر بدن کمک میکند.
- یک سبک زندگی سالم را پیش بگیرید.
- از یک رژیم غذایی متعادل پیروی کنید.
- خواب کافی داشته باشید.
- استرس نداشته باشید.
- برای ویزیت بعدی به طور مرتب و سر وقت به پزشک خود مراجعه کنید.
دوران نقاهت و بهبودی پس از انجام کاشت ریش
بهبودی پس از عمل کاشت مو کوتاه است و با درد کمی همراه است. ممکن است مقداری قرمزی و تورم ایجاد شود که اصولا بعد از ۲ تا ۳ روز از بین میرود. اما ممکن است این علائم در برخی افراد هم بین ۱۰ تا ۱۴ روز طول بکشد و به مرور زمان از بین برود.
میخوای بدونی دوران نقاهت کاشت ریش چقد زمان میبره؟ همین حالا کلیک کن.
عوارض کاشت ریش و سبیل
در کل، با انتخاب یک پزشک متخصص و رعایت مراقبتهای بعد از عمل، میتوان احتمال ایجاد عوارض مختلف را به حداقل رساند. به عنوان مثال فولیکولهای مو اگر در زمانی خیلی نزدیک به هم کاشته شوند به خوبی رشد نمیکنند. به همین دلیل دفعات کاشت باید به طور دقیقی تنظیم شود. بطور کلی برخی از عوارض رایج ناشی از کاشت ریش و سبیل عبارتند از:
- ریزش مو
- درد
- تورم بیش از حد
- کبودی
- قرمزی در ناحیه
- عفونت
- باقی ماندن جای زخم
جای زخم کاشت ریش
کاشت ریش FUE اسکارهای کوچکی را در جایی که فولیکولهای مو از آن گرفته شدهاند به جای میگذارد. این اسکارها اغلب ظاهر بزرگی ندارند و به اندازه کافی توسط موهای معمولی رشد کرده به طول ۱ یا ۲ پوشانده میشوند. در حالی که روش FUT یک اسکار طولانی و ظریف در پشت سر بر جای میگذارد. پس از پوشاندن جای زخم توسط موهای اطراف، غیر قابل مشاهده خواهد بود. به طور کلی، موها باید بلند شوند تا این اسکار خطی پنهان شود. گفته میشود که پس از بهبودی میتوان بدون نگرانی درباره ظاهر شدن هیچ جای زخم قابل توجهی اصلاح انجام داد.
هزینه کاشت ریش در دکترتو کلینیک
برای آگاهی از هزینه کاشت مو و ریش میتوانید علاوهبر مشاوره گرفتن از پزشک از طریق وبسایت دکترتو کلینیک هم اقدام کنید. کافیست به دکترتو کلینیک مراجعه کنید و تعرفه مراکز و کلینیکهای کاشت موی مختلف در تمامی شهرهای ایران را مشاهده کنید.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
اینکه کاشت ریش و سبیل را به چه پزشکی بسپارید یا به کدام کلینیک مراجعه کنید، سوال خیلی از افراد است. این روش به دلیل حساسیت بالا و مرتبط بودن با ظاهر افراد، باید با وسواس بیشتری برنامهریزی شود. اول از همه و البته مهمترین قسمت انجام این روش انتخاب یک پزشک متخصص پوست و مو بسیار باتجربه است.
شما میتوانید سادهترین راه بررسی پزشکان یعنی وبسایت دکتزتو را انتخاب کنید. دکترتو به عنوان یک منبع جامع، اطلاعات تمامی پزشکان متخصص در زمینه کاشت ریش و سبیل را در اختیارتان قرار میدهد. شما میتوانید پس از بررسی هر پزشک و مقایسه آن با سایر پزشکان، بهترین و مناسبترین شخص را انتخاب کنید. همچنین میتوانید نوبت ویزیت آنلاین متخصص پوست خود را هم از همین طریق ثبت و دریافت نمایید.
دکترتو مراقب زیبایی شماست!