نشانه‌های هشدار دهنده از کار افتادن کلیه‌ها
کلیه‌ها یکی از اعضایی هستند که در پاکسازی و تصفیه بدن نقش اساسی ایفا میکنند و دفع مواد زائد از بدن را به بهترین شکل ممکن انجام میدهند.

آفتاب‌‌نیوز :

کلیه ها، ماشین‌های تخصصی تصفیه در بدن هستند. یکی از بیماری‌هایی که افراد بسیاری در نقاط مختلف جهان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، «بیماری کلیوی» است. افراد از زمان بروز این بیماری، باید به طور مرتب و مداوم تحت درمان قرار بگیرند و آن گاه که دیگر هیچ دارویی برای آن کارگر نیفتد، پیوند کلیه تنها گزینه باقی مانده برای ادامه حیات پیش روی آنان قرار می‌گیرد. آری، مرگ و زندگی فرد، تنها بستگی به عضوی به نام «کلیه» دارد در حالی که با یک آزمایش خون به راحتی می‌توان مسیر زندگی خود را قبل از گرفتار شدن در چنگال دیالیز تغییر داد. افراد در مراحل اولیه ابتلا به بیماری کلیوی به هیچ وجه احساس مریضی نمی‌کنند.

کلیه‌ها قهرمانان ناشناخته‌ی بدن هستند و دفع مواد زائد و مایعات اضافی بدن را به بهترین شکل ممکن انجام می‌دهند. علاوه بر این، کلیه‌ها وظایف مهم دیگری نیز دارند که شامل تنظیم سطح نمک، پتاسیم و اسید خون، کنترل فشار خون، تولید ویتامین دی (برای حفظ استخوان ها) و کنترل تولید گلبول‌های قرمز خون می‌باشد. به همین جهت ابتلا به بیماری کلیوی می‌تواند موجب آسیب‌های گسترده‌ای شود.

بهترین راه برای محافظت از کلیه ها، کنترل فشار خون و قند خون است. فشار خون بالا و دیابت دلیل حداقل دو سوم از نارسایی‌های کلیه هستند؛ بنابراین آزمایشات سالانه برای همه‌ی افراد به خصوص دیابتی‌ها و افراد دچار فشار خون بالا لازم است.

هنگامی که کلیه‌ها آسیب می‌بینند، نمی‌توانند به طور موثر فشار خون را کنترل کنند. فشار ناشی از جریان خون، به رگ‌ها نیرو وارد کرده و عروق کلیه هم دچار زخم و آسیب دیدگی می‌گردند.

نشانه‌های آسیب کلیه‌ها بسیار کلی و گاهی ظریف هستند و شاید افراد هرگز آن‌ها را نشانی از بیماری کلیوی تلقی نکنند، تا جایی که از دست رفتن ۹۰ درصد از عملکرد کلیه هم ممکن نشانه‌ی آشکاری نداشته باشد.

نشانه‌های هشدار دهنده از کار افتادن کلیه‌ها:

۱. ورم و افزایش وزن ناشی از تجمع مایعات

وظیفه‌ی کلیه جمع آوری و دفع مواد زائد بدن از طریق ادرار است. اگر کلیه به اندازه‌ی کافی با سرعت کار نکند و یا در انجام وظیفه‌ی خود دچار اختلال شود، مایعات حاوی مواد زائد دفع نمی‌شوند و در بدن تجمع می‌یابند و این می‌تواند منجر به تورم بافت کلیه شود.

۲. ادرار کمتر از حد طبیعی

در این حالت ادرار بیشتری در کلیه به دام می‌افتد و میزان کمتری از آن به سمت مثانه جهت تخلیه می‌رود و این موجب می‌شود شخص کمتر از همیشه، تخلیه ادرار را تجربه کند.

۳. احساس خستگی و خواب آلودگی زیاد

بخشی از عملکرد کلیه‌ها مربوط به تنظیم سطح هموگلوبین افراد می‌شود؛ بنابراین اگر کلیه‌ها به خوبی کار نکنند، فرد دچار کم خونی و در نتیجه افت انرژی شده و دائما احساس خستگی و خواب آلودگی می‌کند.

۴. کاهش اشتها، حالت تهوع و داشتن مشکلات فکری واضح

این مشکل می‌تواند زمانی رخ دهد که مواد زائد کلیه به بقیه‌ی اندام‌ها مانند معده و مغز برود و آن‌ها را دچار مشکل نماید.

۵. افزایش فشار خون

این یک چرخه‌ی بد است. هنگامی که کلیه‌ها آسیب می‌بینند، نمی‌توانند به طور موثر فشار خون را کنترل کنند. فشار ناشی از جریان خون، به رگ‌ها نیرو وارد کرده و موجب کشیدگی دیواره آن‌ها می‌شود و در راستای این مشکل، عروق کلیه هم دچار زخم و آسیب دیدگی می‌گردند.

۶. تپش قلب

آسیب کلیه‌ها موجب تجمع پتاسیم در بدن می‌شود و این مشکل در نهایت سبب افزایش ضربان قلب می‌گردد