فهرست مطالب
عوارض کاشت ریش و سبیل را میدانید؟ تابحال به این موضوع فکر کردهاید که کاشت ریش جدا از فواید زیاد، عوارضی هم به همراه خواهد داشت؟ راهی برای پیشگیری از این عوارض میدانید؟ اگر برای رسیدن به پاسخ این سوالات کنجکاو هستید تا آخر این مقاله را مطالعه کرده و آگاهانهتر تصمیم بگیرید. رشد ریش برای برخی از مردان اتفاقی ساده نیست! عوامل ژنتیکی میتواند بخشی از مشکل ریزش موی صورت باشد. بدون ژنهای مناسب، رشد مناسب ریش ممکن است برای هر فردی غیرممکن باشد. طب مدرن و روشهای زیبایی در دهه گذشته راه طولانی را پیمود و با مداخله علمی، امکان ایجاد ریش و سبیل پرپشت و رشد همیشگی آن ایجاد شد. اما این کار نیاز به مشاوره و کسب آگاهی کافی پیش از تصمیمگیری نهایی دارد. شما میتوانید پیش از انتخاب این روش با بهترین پزشکان پوست صحبت کنید و مشاوره بگیرید. در این راستا وبسایت دکترتو میتواند به شما در دریافت نوبت ویزیت آنلاین یا حضوری کمک کننده باشد.
عوارض کاشت ریش و سبیل چیست؟
کاشت ریش و سبیل هم مانند بسیاری از روشها زیبایی و درمانی با عوارضی همراه است. اگر چه که احتمال وقوع این عوارض برای همه افراد وجود ندارد اما هر فردی با توجه به شرایط فیزیکی و جسمانی خود میتواند درگیر آنها شود.
خدمات زیبایی
از کلینیک های معتبر با هزینه مناسب
۱. تورم و قرمزی پوست
قرمزی پوست در ناحیه کاشت، از دیگر عوارض شایع است و معمولاً به مرور زمان برطرف میشود. ممکن است بعد از جراحی صورت پف کند و ملتهب شود. علاوهبر این، ممکن است در اثر التهاب قرمزی هم ایجاد شود. این عوارض جانبی فقط برای مدت کوتاهی پس از جراحی باقی خواهند ماند.
۲. طولانی شدن بی حسی در نواحی کاشت ریش
طولانی شدن مدت زمان بیحسی پس از کاشت ریش و سبیل در نواحی کاشت یکی از عوارض این جراحی است. این احساس به حالت عادی باز میگردد، اما معمولاً بین ۲ تا ۶ ماه طول میکشد. در صورتی که احساس بیحسی پس از ۶ ماه به طور کامل برنگردد باید این وضعیت را به پزشک گزارش دهید. اگر بیمار احساس بیحسی را در مناطق کوچکی تجربه کند، نشاندهنده گردش خون ضعیف یا مشکلی در روند کاشت نخواهد بود.
۳. آسیب به اعصاب
یکی از نگرانیهای رایجی که افراد قبل از کاشت ریش دارند، احتمال آسیب دیدن اعصاب صورت است. این نگرانی تا حدودی طبیعی است، زیرا صورت ناحیهای حساس و پر از عصب است. با این حال، با توجه به پیشرفت روشهای کاشت مو و دقت بالای پزشکان متخصص، این خطر بسیار کم است. در طول روند کاشت ریش و سبیل اعصاب حسی در ناحیه کاشت آسیب میبینند که موجب بروز عارضه طولانی شدن بیحسی در ناحیه جراحی شده میشود.
۴. التهاب از عوارض کاشت ریش
تورم در ناحیه کاشت و اطراف آن، به ویژه در روزهای اولیه پس از عمل، طبیعی است. تورم و قرمزی شایع ترین عوارض جانبی کاشت ریش و سبیل هستند. ممکن است بعد از جراحی صورت پف کند و ملتهب شود. علاوهبراین، ممکن است در اثر التهاب قرمزی هم ایجاد شود.
۵. ریزش موقت ریش بعد از کاشت
یکی از عوارض جانبی اصلی کاشت ریش و سبیل، ریزش موقت موهای کاشته شده پس از عمل است. ریزش سکه ای ریش یک مرحله طبیعی در روند بهبودی پس از این کاشت است. موهای کاشته شده معمولا میریزند اما موهای سالم جدید در جای خود مجددا رشد خواهند کرد.
۶. پوسته و شوره از عوارض کاشت ریش و سبیل
در حین جراحی کاشت ریش و سبیل، سوراخهایی روی صورت ایجاد می شود که به زخم تبدیل میشوند. زخمها پس از مدتی خشک شده و به صورت پوسته ظاهر میشوند. تزریق داروی بیحسی هنگام جراحی کاشت ریش و سبیل در افرادی که پوست خشکی دارند منجر به شوره سر میشود.
نمیدونی شوره بعد از کاشت مو رو چطور کنترل کنی؟
از متخصص سوال کن.
۷. باقی ماندن جای زخم
کاشت ریش و سبیل اسکارهای کوچکی را در جایی که فولیکولهای مو از آن گرفته شدهاند به جای میگذارد. این اسکارها اغلب قابل توجه نیستند و به اندازه کافی توسط موهای معمولی رشد کرده به طول ۱ یا ۲ پوشانده میشوند. در روش FUT احتمال ایجاد اسکار در ناحیه اهداکننده بیشتر است.
۸. سرفه و سکسکه
بله، سرفه و سکسکه از عوارض نسبتا نادر کاشت ریش بوده، اما ممکن است. این عارضه معمولاً به دلیل تحریک عصبهای صورت در حین عمل کاشت رخ میدهد. خوشبختانه، سرفه و سکسکه بعد از کاشت ریش معمولاً موقتی بوده و پس از چند روز تا چند هفته برطرف میشود. با این حال، مدت زمان دقیق آن به عوامل مختلفی مانند حساسیت فردی، تکنیک کاشت و مراقبتهای بعد از عمل بستگی دارد.
عوارض حاد و خطرناک کاشت ریش و سبیل
در مقابل عوارض نسبتا مرسومتر کاشت ریش و سبیل، برخی عوارض حادتر و خطرناکتر هستند. در صورت بروز چنین عوارضی حتما باید پزشک را در جریان قرار داد. این عوارض حاد عبارتند از:
۱. خونریزی شدید
خونریزی جزئی در محل کاشت، امری طبیعی است اما خونریزی شدید نیاز به توجه پزشکی دارد. خونریزی شدید در حین یا پس از جراحی کاشت ریش و سبیل میتواند منجر به کم خونی و در برخی افراد حتی منجر به عارضه جدیتری مانند مرگ شود.
۲. عفونت بعد از کاشت ریش
ابتلا به عفونت عارضه حاد بعدی پس از انجام کاشت ریش و سبیل است. این عفونت باعث التهاب فولیکول مو میشود. عفونت معمولاً با آنتیبیوتیک قابل درمان است. اولین علائم عفونت پس از پیوند ریش عبارتند از:
- خونریزی بیش از حد
- قرمزی شدید
- درد
- تورم
- احساس سوزش
اگر دچار عفونت شدید، جراح ممکن است به شما مصرف آنتی بیوتیکهای خوراکی یا موضعی را توصیه کند. همچنینی ممکن است شامپوهای ضد باکتری را برای شما تجویز کند. اگر عفونت باعث ایجاد آبسه در پوست شود هم احتمالا جراح این آبسهها را برای بهبود سریعتر تخلیه خواهد کرد.
میخوای ریش بکاری ولی نگران جای زخمش هستی؟ همین حالا مشاوره بگیر.
۳. واکنش آلرژیک
ممکن است واکنشهای آلرژیک شدید در حین یا بلافاصله پس از کاشت مو رخ دهد. این واکنشها که معمولاً مربوط به تزریق بیحس کنندههای موضعی است میتواند منجر به کهیر، آنژیوادم یا حتی شوک آنافیلاکتیک شود. در برخی افراد هم میتواند تهدید کننده زندگی باشد.
۴. ایجاد اسکار
ایجاد جای زخم در ناحیه کاشت شایع است، اما اغلب رشد طبیعی موها آن را میپوشاند. کاشت ریش و سبیل یک اسکار بزرگ در پشت سر به جای میگذارد. البته این نگرانی تا حد زیادی به روش کاشت ریش بستگی دارد. در روش کاشت fut، نوار باریکی از پوست سر حاوی فولیکولهای مو برداشته میشود که منجر به ایجاد یک اسکار خطی در ناحیه اهداکننده میشود. این اسکار معمولاً با موهای اطراف پوشیده میشود و کمتر قابل مشاهده است. روش FUE به دلیل برداشتن فولیکولها به صورت انفرادی، کمتر احتمال ایجاد اسکار را دارد.
۵. آسیب جدی به اعصاب
اگرچه آسیب عصبی نادر است اما اتفاق میافتد. مراقبت مناسب از پوست در روزها و هفتههای پس از عمل کاشت مو برای بیماران مهم است. با رعایت تمام دستورالعملهای مراقبتی پس از جراحی، بیماران میتوانند خطر آسیب عصبی را به حداقل برسانند. روش کاشت fue به دلیل اینکه فولیکولها به صورت انفرادی برداشته میشوند، کمتر احتمال آسیب به اعصاب را دارد.
روش کاهش عوارض کاشت ریش و سبیل
بسیاری از مردان حتی زمانی که مدتها استفاده از تیغ را کنار میگذارند هم شاهد رشد چندان خوبی نخواهند بود. در چنین شرایطی شاید تصمیم به کاشت ریش و سبیل بگیرند. اگر به دنبال راهی برای کاهش عوارض ناشی از کاشت ریش و سبیل میگردید موارد زیر را در نظر داشته باشید:
- انتخاب یک پزشک متخصص و باتجربه
- رعایت نکات بهداشتی نقطه تحت درمان
- مصرف منظم داروها براساس تجویز پزشک
- انجام صحیح مراقبتهای پس از عمل
عامل | توضیح |
---|---|
مهارت پزشک | انتخاب یک پزشک با تجربه و ماهر، نقش بسیار مهمی در کاهش عوارض دارد. |
تکنیک کاشت | هر یک از تکنیکهای کاشت، عوارض خاص خود را دارد. |
مراقبتهای بعد از عمل | رعایت دقیق مراقبتهای بعد از عمل، احتمال بروز عوارض را کاهش میدهد. |
وضعیت عمومی بیمار | بیماریهای زمینهای و مصرف برخی داروها، میتوانند بر بروز عوارض تأثیر بگذارند. |
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
برای بسیاری از مردان، ریش همیشه به طور یکنواخت روی صورت رشد نمیکند و در نتیجه به جای داشتن یک ریش شیک و مرتب، موهای صورت تکه تکه و نامنظم هستند. این اتفاق ممکن است ژنتیکی باشد یا به دلایل مختلفی از جمله ریزش موی ریش و سبیل اتفاق افتاده باشد. همانطور که میتوان برای رهایی از مشکل طاسی، کاشت موی سر انجام داد، برای ریش و سبیل هم میتوان از سایر نقاط پرمو، مو استخراج کرد و به این نقاط پیوند زد.
یک پزشک پوست و مو و زیبایی ابتدا باید پوست و موهای بیمار را ارزیابی کند. بعد از این مرحله اعلام میکند که آیا این شخص کاندیدای خوبی برای کاشت ریش هست یا نه. پس از این مرحله هم درباره هزینه و عوارض کاشت ریش و سبیل با بیمار صحبت خواهد کرد. مانند هر روش پزشکی، تضمین ۱۰۰ درصدی برای کاشت ریش و سبیل وجود ندارد. اما اگر بتوانید یک پزشک مناسب و باتجربه پیدا کنید، با خیال راحتتری برای انجام این کار اقدام خواهید کرد. شما میتوانید از طریق وبسایت دکترتو نوبت ویزیت حضوری یا مشاوره با دکتر آنلاین پوست و مو خود را ثبت و دریافت نمایید.
دکترتو مراقب زیبایی شماست!