درمان خانگی اگزما چیست؟ چگونه علائم خود را در خانه کنترل کنیم؟
آنچه در این مقاله می‌خوانید درمان خانگی اگزما شامل استفاده از مرطوب‌کننده‌های قوی، اجتناب از عوامل محرک‌زا مانند صابون‌های قوی و مواد حساسیت‌زا و استفاده از کمپرس‌های سرد برای کاهش خارش است. برخی از مواد طبیعی مانند روغن نارگیل، آلوئه‌ورا و جو دوسر نیز به‌عنوان تسکین‌دهنده‌های طبیعی شناخته شده‌اند. این روش‌های خانگی به کنترل علائم کمک می‌کنند...

درمان های خانگی برای اگزما می‌تواند به شما در مدیریت علائم، بدون نیاز به نسخه کمک کند. اگرچه هیچ درمانی برای اگزما وجود ندارد، اما استفاده از یک درمان طبیعی مانند عسل یا روغن نارگیل روی پوست می‌تواند به کاهش خارش، التهاب و سایر علائم پوستی تحریک شده کمک کند. برخی از درمان های خانگی برای اگزما حتی ممکن است دفعات شعله‌ور شدن را کاهش دهند. با این حال گزینه‌های مختلفی برای درمان خانگی اگزما وجود دارد که شاید همه آنها برای تمامی افراد مناسب نباشد. در این مقاله از دکترتو به بررسی و معرفی برخی از این درمان‌ها می‌پردازیم. اگر علائم اگزما باعث کلافگیتان شده بهتر است قبل از انجام درمان‌های خودسرانه با یک متخصص پوست در این باره مشورت کنید. شما می‌توانید از سامانه نوبت دهی دکترتو برای تعیین وقت حضوری و یا مشاوره آنلاین با پزشکان استفاده کنید.

درمان خانگی اگزما چیست؟

درمان خانگی اگزما در واقع شامل استفاده از یک سری ترکیبات طبیعی می‌شود که می‌توان در خانه از آنها برای تسکین دادن علائم ناراحت‌کننده اگزما کمک گرفت. در واقع با وجودی که افراد نمی‌توانند اگزما را به طور دائم درمان کنند، اما درمان‌های خانگی و درمان‌های طبیعی می‌توانند پوست خشک و خارش ناشی از آن را تسکین دهند. گزینه‌های مختلفی به عنوان درمان خانگی برای اگزما در نظر گرفته می‌شود که شامل ژل آلوئه‌ورا، عسل، بلغور جو دو سر کلوئیدی، روغن نارگیل و سرکه سیب می‌شود.

نوع درمانتوضیحاتمزایامعایب
مرطوب‌کننده‌هامحصولات حاوی مواد طبیعی مانند آلوئه‌ورا، روغن نارگیل، شی باتر و وازلین برای حفظ رطوبت پوست و کاهش خشکیتسکین خارش، کاهش التهاب، نرم‌کنندگی پوستممکن است برای برخی افراد حساسیت‌زا باشد.
کمپرس سرداستفاده از پارچه خنک و مرطوب برای کاهش التهاب و خارشتسکین سریع خارش، کاهش قرمزیاثر کوتاه‌مدت
حمام جو دوسرافزودن جو دوسر به آب حمام برای کاهش خارش و التهابتسکین خارش، نرم‌کنندگی پوستممکن است برای برخی افراد حساسیت‌زا باشد.
روغن درخت چایدارای خواص ضد باکتریایی و ضد التهابیکاهش عفونت، تسکین خارشممکن است پوست را تحریک کند، باید با روغن حامل رقیق شود.
عسلدارای خواص ضد باکتریایی و ضد التهابیتسکین خارش، بهبود ترمیم پوستممکن است برای برخی افراد حساسیت‌زا باشد.
تغییرات رژیم غذاییحذف غذاهای آلرژن و افزایش مصرف غذاهای ضد التهاب مانند میوه‌ها، سبزیجات و ماهی‌های چربکاهش التهاب، بهبود عملکرد سیستم ایمنینیاز به مشورت با متخصص تغذیه
مدیریت استرستکنیک‌های آرام‌سازی مانند مدیتیشن، یوگا و تنفس عمیقکاهش التهاب، بهبود خوابنیاز به تمرین مداوم
انواع درمان های خانگی اگزما

۱. مرطوب کننده های خانگی برای اگزما

یکی از اصلی‌ترین مشکلات اگزما، خشکی و ترک‌های پوستی ناشی از آن است؛ بنابراین در اولین اقدام برای درمان یا مدیریت علائم، باید پوست را مرطوب کرد. مرطوب کننده‌های طبیعی خانگی، بهترین گزینه برای از بین بردن خشکی پوست هستند. برای مثال روغن نارگیل یک مرطوب‌کننده طبیعی است که می‌تواند خشکی پوست را از بین ببرد. علاوه بر این می‌توان از پمادهای حاوی کورتیکواستروئیدها به صورت موضعی استفاده کرد. کرم‌های حاوی اسید گلیسیرتینیک یا روغن شیرین‌بیان هم به عنوان یک مرطوب‌کننده خانگی نقش موثری در تسکین علائم اگزما دارد.

بهترین روغن برای درمان اگزما چیست؟روغن نارگیل به نرم شدن پوست کمک می‌کند و علائم اگزما را کاهش می‌دهد.

۲. بهترین روغن برای درمان اگزما

روغن‌های طبیعی می‌توانند یکی از بهترین گزینه‌ها برای درمان خانگی اگزما باشند. بهترین روغن برای اگزما، روغن نارگیل است. روغن نارگیل حاوی اسیدهای چرب مفیدی است که می‌تواند به پوست رطوبت اضافه کند. این امر می‌تواند خشکی ناشی از اگزما را از بین ببرد. علاوه بر این، روغن نارگیل بکر ممکن است با کمک به جلوگیری از التهاب و بهبود سلامت سد پوست، از پوست محافظت کند. این ترکیب با خواص ضدباکتریایی خود می‌تواند از عفونت و التهاب بیشتر ناشی از اگزما هم جلوگیری کند.

یکی دیگر از روغن‌های مناسب برای کسانی که اگزما پوستی دارند، روغن دانه آفتاب‌گردان است. روغن دانه آفتاب‌گردان که به صورت موضعی استفاده می‌شود، می‌تواند خارش پوستی، بثورات پوستی و تاول‌ها را کاهش داده و به بهبود عملکرد سد پوستی و سیستم ایمنی هم کمک کند. از روغن آفتاب‌گردان حتی در پمادها و لوسیون‌های مخصوص پوست‌های حساس هم استفاده می‌شود. روغن درخت چای نیز اغلب به عنوان یک درمان طبیعی برای اگزما استفاده می‌شود. با این حال، طبق یک مطالعه در درماتیت تماسی، روغن درخت چای زمانی که روغن اکسید می‌شود، آسکاریدول تولید می‌کند که ممکن است باعث درماتیت تماسی آلرژیک شود.

متن انگلیسی:
Coconut oil is a popular moisturizer to soothe symptoms of eczema and get rid of dryness
ترجمه متن:
روغن نارگیل یک مرطوب‌کننده محبوب برای تسکین علائم اگزما و از بین بردن خشکی است.

nationaleczema

می‌خوای از روغن برای تسکین اگزما استفاده کنی؟

نحوه روغن‌درمانی رو از متخصص سوال کن.

۳. درمان اگزما با عسل

یکی دیگر از گزینه‌های موثر برای درمان خانگی اگزما، عسل است. عسل یک عامل ضد باکتری و ضد التهاب طبیعی است و قرن‌ها است که مردم از آن برای التیام زخم‌ها استفاده می‌کنند. استفاده از عسل به صورت موضعی روی پوست می‌تواند به رفع علائم اگزما کمک کند. خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی عسل، احتمالا در تسکین علائم اگزما موثر باشد.

۴. میوه برای درمان اگزما

برخی از میوه‌ها هم می‌توانند به عنوان درمان خانگی اگزما، در رژیم غذایی روزانه گنجانده شوند. از طرفی رطوبت و آب‌میوه‌هاست که می‌تواند خشکی ناشی از اگزما را درمان کند و از سوی دیگر ویتامین‌های موجود در میوه می‌تواند به تسکین و تقویت پوست کمک کند. میوه‌هایی مانند سیب‌زمینی شیرین، میوه‌های رنگی مانند هلو، گیلاس، سیب و انار و آووکادو جزو میوه‌هایی هستند که می‌توانند برای رفع خشکی، خارش و التهابات پوستی ناشی از اگزما موثر باشند.

۵. کمپرس های خنک کننده برای درمان اگزما

یکی دیگر از گزینه‌های در دسترس و راحت برای درمان خانگی اگزما، استفاده از کمپرس سرد است. کمپرس‌های خنک‌کننده یا یک پارچه مرطوب خنک روی پوست ملتهب می‌تواند به تسکین درد و خارش ناشی از اگزما کمک کند. البته بهتر است حتما بعد از این کار از یک مرطوب کننده ملایم بدون عطر هم روی پوست استفاده کنید.

۶. درمان اگزما با حجامت

در طب سنتی از حجامت برای درمان و تسکین علائم اگزما استفاده می‌شود. البته نمی‌توان با قطعیت در خصوص تاثیر مثبت حجامت در درمان اگزما صحبت کرد، اما بااین‌وجود افراد بسیاری که به دنبال درمان‌های طب سنتی هستند، انجام حجامت را در تسکین علائم اگزما موثر می‌دادند. گاهی همراه آن سایر راهکارها مانند تغییر سبک زندگی یا تغییر رژیم غذایی هم توصیه می‌شود تا نتیجه درمان موثرتر باشد.

۷. درمان اگزما با وازلین

یکی دیگر از ترکیباتی که از آن در درمان خانگی وازلین استفاده می‌شود، وازلین است. وازلین یک ترکیب روغنی است که خاصیت نرم‌کنندگی زیادی دارد؛ بنابراین می‌تواند خشکی پوست را از بین ببرد و رطوبت سطح پوست را حفظ کند. این ترکیب بدون عطر است و می‌توان از آن برای بخش‌های مختلف بدن و انواع پوست‌های حساس هم استفاده کرد. برخی وازلین را یک ترکیب مقرون‌به‌صرفه برای تسکین علائم اگزما در نظر می‌گیرند. با این حال باید از محصولات باکیفیت و بهداشتی وازلین برای پوست‌های حساس استفاده کرد.

درمان اگزما با وازلین چقدر تاثیرگذار است؟استفاده از کرم یا ژل آلوئه ورا می‌تواند به کاهش خشکی ناشی از اگزما کمک کند.

۸. آلوئه ورا برای درمان اگزما در خانه

آلوئه‌ورا نوعی گیاه آبدار است که خواص ضدباکتریایی و آنتی‌اکسیدانی دارد. ژل آلوئه‌ورا از برگ‌های گیاه آلوئه‌ورا به دست می‌آید. مردم برای قرن‌ها از ژل آلوئه‌ورا برای درمان طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها از جمله برای تسکین اگزما استفاده می‌کنند. مطالعات مختلف نشان داده که ژل آلوئه‌ورا به صورت موضعی می‌تواند خشکی را از بین ببرد، پوست را آبرسانی کرده و موجب التیام زخم‌ها و التهابات پوستی شود.

۹. مصرف غذاهای ضد التهاب برای تسکین اگزما

تحقیقات نشان داده است که التهاب باعث تشدید علائم اگزما می‌شود؛ بنابراین، برخی از ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی ممکن است یک رژیم غذایی ضدالتهابی مانند رژیم مدیترانه‌ای را برای کمک به فرونشاندن علائم دردناک توصیه کنند. پروبیوتیک‌ها هم جزو مکمل‌های مفیدی هستند که می‌توان آنها را در رژیم غذایی ضدالتهابی جای داد. سایر غذاهایی که می‌توانند اثر ضدالتهابی داشته باشند شامل ماهی، دانه‌های سبز، لوبیا و عدس، میوه‌های رنگی، سبزیجات تازه و مواردی از این دست باشند.

۱۰. اجتناب از غذاهای محرک

تحقیقات نشان داده است که آنچه می‌خورید می‌تواند باعث تشدید اگزما شود. بررسی‌ها نشان داده غذاهای محرکی مانند شیر گاو، تخم‌مرغ، آجیل‌ها، صدف و ادویه‌جات و فلفل‌ها ممکن است موجب تشدید علائم اگزما شوند. به همین دلیل اجتناب از غذاهای محرک هم می‌تواند به مدیریت اگزما کمک کند. در خصوص رژیم غذایی به افرادی که اگزما دارند توصیه می‌شود که الگوی حساسیت غذایی خود را در نظر بگیرند و بر اساس مواد غذایی که با مصرف آنها، علائم اگزما تشدید می‌شود، رژیم غذایی مناسبی داشته باشند.

۱۱. استفاده از صابون های ملایم و غیر معطر

یکی از محرک‌های اگزما برای اکثر افراد، شوینده‌ها و صابون‌های معطری است که در آنها از مواد شیمیایی خشن استفاده شده است. این صابون‌ها می‌توانند موجب تشدید علائم شوند. به عنوان درمان خانگی اگزما می‌توانید از صابون‌های دست‌ساز غیر معطر که با ترکیبات طبیعی ساخته شده‌اند استفاده کنید. حتی برخی از صابون‌ها به صورت ویژه برای پوست‌های خشک و حساس فرموله شده‌اند.

متن انگلیسی:
Try using a gentle, no-lather, fragrance-free cleanser. Avoid products with rough particles for scrubbing or exfoliating, as these can further irritate the skin
ترجمه متن:
سعی کنید از یک پاک‌کننده ملایم، بدون کف و بدون عطر استفاده کنید. از محصولاتی که دارای ذرات زبر هستند برای شستشو یا لایه‌برداری استفاده نکنید، زیرا می‌توانند باعث تحریک بیشتر پوست شوند.

medicalnewstoday

۱۲. حمام با آب ولرم و اجتناب از آب داغ

هنگامی که فردی به بیماری پوستی مانند اگزما مبتلا می‌شود، پوست او به رطوبت اضافی نیاز دارد؛ زیرا لایه بیرونی آن طور که باید عمل نمی‌کند. دوش گرفتن منظم می‌تواند رطوبت‌رسانی پوست را افزایش دهد و با حفظ بهداشت پوست، از بروز التهاب یا عفونت جلوگیری کند. برای برخی، شستشوی مکرر می‌تواند پوست را خشک کرده و اگزما را بدتر کند. این می‌تواند زمانی رخ دهد که یک فرد با آب خیلی گرم یا خیلی سرد دوش می‌گیرد یا از صابونی که تحریک‌کننده پوست است، استفاده می‌کند. با این حال مراقب باشید که به هیچ عنوان نباید دمای آب بالا باشد، چرا که آب داغ می‌تواند خشکی پوست را افزایش داده و علائم را بدتر کند.

علاوه بر دوش گرفتن ساده شما می‌توانید به عنوان درمان خانگی اگزما از حمام اوتمیل یا حمام جو دو سر کلوئیدی هم استفاده کنید. این ترکیبات ضدالتهاب هستند و می‌توانند به تسکین علائم کمک کنند. حتی برخی از منابع حمام با سرکه سیب را هم توصیه می‌کنند.

آیا بابونه برای درمان اگزما مفید است؟برخی از افراد از گیاه بابونه به صورت موضعی برای تسکین علائم اگزما استفاده می‌کنند.

۱۳. بابونه برای درمان اگزما در خانه

بابونه دارای خواص رطوبت‌رسانی و نرم‌کنندگی است و احتمالا می‌تواند در نرم‌تر کردن پوست و رفع خشکی آن کمک کند. با این حال در برخی از افراد استفاده از بابونه ممکن است باعث ایجاد درماتیت تماسی آلرژیک شود و نباید از آن به عنوان درمان خانگی اگزما استفاده کرد.

۱۴. زردچوبه و درمان خانگی اگزما

افزودن چاشنی‌ها و ادویه‌هایی که خواص ضدالتهابی دارند به رژیم غذایی، می‌تواند راهکار دیگری برای درمان خانگی اگزما باشد. دارچین و زردچوبه از جمله این موارد هستند که خواص ضدالتهابی آن شناخته شده است. این ترکیبات به عنوان منابع غذایی ضدالتهابی می‌توانند به مدیریت علائم اگزما کمک زیادی کنند.

۱۵. تکنیک های کاهش استرس

استرس یک محرک رایج اگزما است. اگرچه دقیقاً مشخص نیست چرا، اعتقاد بر این است که استرس در ایجاد التهاب نقش دارد. به همین دلیل احتمالا تکنیک‌های آرام‌سازی برای کاهش و مدیریت استرس می‌تواند به درمان اگزما کمک کند. مدیتیشن، درمان شناختی رفتاری، موسیقی‌درمانی و یوگا همگی جزو تکنیک‌های کاهش استرس هستند و می‌توانند برای درمان خانگی اگزما موثر باشند.

درمان اگزما پا در خانه

برای درمان اگزمای پا در خانه می‌توان از گزینه‌های مختلف درمان اگزما خانگی که در بالا به آنها اشاره شد استفاده کرد. یکی از گزینه‌های موثر برای درمان اگزمای پا در خانه، قرار دادن پاها در یک تشت سرکه سیب است. همچنین می‌توان پاها را در حمام جو دو سر کلوئیدی قرار داد تا علائم آن تسکین یابد. ماساژ آرام پاها با یک کرم کورتیکواستروئیدی یا یک مرطوب کننده خانگی طبیعی هم می‌تواند خشکی پاها را از بین ببرد. در نظر داشته باشید که برای جلوگیری از عفونت پاها به دلیل خشکی و التهاب ناشی از اگزما، حتما باید بهداشت آن را رعایت کرد و مرتب پاها را خشک و تمیز نگه داشت. استفاده از یک جوراب تمیز و نازک در خانه هم می‌تواند مانع تشدید علائم ناشی از اگزما در پاها شود.

اگزمای پا داری و دنبال بهترین راه درمانش هستی؟ کلیک کن و از متخصص بپرس.

درمان خانگی اگزما دست

هیچ درمانی برای اگزمای مزمن دست وجود ندارد و علائم آن می‌تواند دردناک و ناراحت‌کننده باشد و گاهی اوقات مدت‌ها زمان می‌برد تا بتوان اگزمای دست‌ها را درمان کرد. اولین قدم برای درمان خانگی اگزمای دست‌ها، جلوگیری از برخورد محرک‌ها با دست، خصوصا شوینده‌هاست. همچنین برخی از داروها مانند کورتیکواستروئیدهای موضعی می‌توانند علائم شدید و آزاردهنده اگزما در دست‌ها را تسکین دهند.

کمپرس مرطوب هم یکی دیگر از گزینه‌های درمان اگزما در دست‌ها است. این کمپرس‌ها می‌توانند التهاب را کاهش داده و از خارش جلوگیری کنند. همچنین می‌توان از ژل آلوئه‌ورا به صورت موضعی روی دست‌ها استفاده کرد. عسل، روغن نارگیل و روغن آفتاب‌گردان از دیگر ترکیباتی است که می‌توان به صورت موضعی از آنها برای تسکین علائم اگزما در دست‌ها کمک گرفت.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

اگزما هنوز درمانی ندارد، اما افراد اغلب می‌توانند علائم خود را با درمان‌ خانگی اگزما از جمله ژل‌ها و روغن‌های طبیعی، حمام‌های درمانی و تغییرات رژیم غذایی کنترل کنند. اگر اگزما شدید باشد یا به درمان های خانگی پاسخ ندهد، ممکن است فرد بخواهد با پزشک مشورت کند. خصوصا اگر کودک یا نوزادی دچار بثورات جدید شد، والدین باید همیشه به دنبال مراقبت‌های فوری پزشکی باشند. یک دکتر پوست ممکن است کرم‌های استروئیدی یا سایر داروهای تجویزی را برای درمان التهاب تجویز کند. خوشبختانه شما می‌توانید حتی در صورت نداشتن فرصت کافی برای حضور در مطب از خدمات غیرحضوری دکترتو برای ویزیت آنلاین دکتر پوست استفاده کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!