قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید
متخصص بیماری‌های پوستی گفت: افراد اگر برای انجام لیزر به متخصص مراجعه نکنند، باعث می‌شود تا لیزر به جای درمان عوارضی را برای پوست افراد ایجاد کند.

علیرضا میراسماعیلی متخصص بیماری‌های پوستی (درماتولوژی) در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در رابطه با لیزر و کاربرد آن گفت: لیزر یک نور تقویت شده است که یک طول موج از طیف نوری را دارا است. هر لیزری نسبت به درمانی که قرار است انجام دهد طول موج متفاوتی دارد.

وی ادامه داد: این طیف و طول موج را در دستگاه لیزر به طوری تقویت، یکسان و همگن کرده‌اند که با اهداف مشخصی مانند لیزر موهای زائد روی بدن تابانده می‌شود. برای مثال در لیزرهای عروقی هدف هموگلوبین خون است که رنگ دانه آن قرمز است، جذب نور شده و تأثیر خود را روی پوست می‌گذارد.

میراسماعیلی افزود: لیزر اشعه نیست. همچنین عمق نفوذ لیزر در پوست حدود سه الی پنج میلیمتر است و به هیچ عنوان به ارگان‌های داخلی بدن نرسیده و آسیبی به فرد وارد نمی‌شود.

قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید

عوارض لیزر

متخصص بیماری‌های پوستی اظهار داشت: افراد اگر برای انجام لیزر پیش افراد غیر متخصص بروند می‌تواند عوارض غیر قابل جبرانی اعم از سوختگی پوست، لک را روی پوست فرد ایجاد کند. نه تنها درمان برای فرد نداشته است بلکه عوارضی را در بدن فرد ایجاد کرده است اما در مبحث سرطان‌زا بودن لیزر، باید گفت خیر لیزر عاملی برای ایجاد سرطان نیست.

افرادی که می‌توانند لیزر انجام دهند

میراسماعیلی اذعان کرد: لیزر برای هدف‌های مختلفی تعبیه شده است اما به طور کلی در لیزر رایجی چون موی زائد فرد از ۱۸ سالگی می‌تواند انجام دهد، معمولاً زیر ۱۸ سال لیزر انجام نمی‌شود اما با شرایط خاص اگر فردی مراجعه کند، امکان انجام آن خدمات برای فرد وجود دارد.

وی ادامه داد: همچنین لیزرهای از بین بردن لک و جوان‌سازی پوست نیز متناسب با هر فردی صورت خواهد گرفت. گاهی اوقات مشکلات عروقی خاصی به صورت مادرزادی وجود دارند که هرچه زودتر فرد برای درمان آن با انجام لیزر اقدام کند، نتیجه درمانی آن بهتر عمل می‌کند.

قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید

بانوان باردار وکسانی که درگیر سرطان هستند

وی اظهار داشت: لیزر برای افرادی با شرایط خاصی چون بانوان باردار انجام نمی‌شود به دلیل اینکه استرسی که در لیزر ممکن است برای فرد ایجاد شود به جنین آسیب وارد می‌کند، به همین خاطر انجام نمی‌شود. همچنین کسانی که سرطان فعال دارند و در مرحله‌ای هستند که تحت درمان‌اند نیز لیزر صورت نمی‌گیرد. زمانی که درمان قطع شد، می‌تواند لیزر انجام دهد.

مراقبت‌های قبل و بعد لیزر

متخصص بیماری‌های پوستی گفت: مراقبت‌های قبل از انجام لیزر شامل این است که پوست فرد برنز، آفتاب سوخته و تیرگی در ناحیه مورد نظر نداشته باشد به این دلیل که ممکن است عارضه ایجاد کند. همچنین دو سه ماه قبل از انجام لیزر از قرارگیری در معرض آفتاب قرار نگیرند و از ضد آفتاب استفاده کنند. فرد دارای پوست تمیز باشد و التهاب و عفونت در ناحیه‌ای که قرار است لیزر انجام شود نداشته باشد. اگر داروی خاصی استفاده می‌کند که به نور حساسیت می‌یابد، دارو باید قبل از انجام لیزر قطع شود.

وی افزود: اگر لیزر به روش تهاجمی انجام گرفت بعد از اتمام کار ناحیه لیزر شده با زخم همراه بوده و توصیه می‌شود تا دو روز به آن نقطه که لیزر شده است آب نزنند، در معرض آفتاب شدید قرار نگیرند، شست و شو در محل زخم با احتیاط صورت گیرد و مراقبت‌های مربوط به زخم را انجام دهند تا زودتر زخم ترمیم شود.

متخصص بیماری‌های پوستی ادامه داد: البته اگر لیزر به روش غیر تهاجمی بود، توصیه می‌شود فرد دچار آفتاب سوختگی نشود تا در لیزرهای بعدی به مشکل برنخورد. همچنین چند ساعت بعد از لیزر کمپرس آب سرد استفاده کند تا التهابات پوستی ناحیه لیزر ده از بین رفته و از کرم ترمیمی برای بهبود التهاب استفاده کند.

قبل از انجام لیزر این نکات را بخوانید

انواع لیزر

میراسماعیلی بیان کرد: طول موج‌های لیزر مختلف است و برای اهداف مختلفی مانند لیزر موی زائد، لیزر برای بازسازی پوست مانند منافذ، چین و چرک، جای جوش، لیزر برای برداشتن تتو، لیزر برای بهتر کردن و از بین بردن لک‌های پوستی، لیزر عروقی اعم از همانژیوم، خال‌های قرمز، اسکارهای برجسته گوشت اضافه به کار می‌رود.

وی افزود: لیزرهای موی زائد یک خنک کننده دارد که این خنک کننده باعث می‌شود فرد احساس درد نکند و احتمال سوختگی پوست به شدت کاهش می‌یابد اما لیزرهای تهاجمی که پوست را تراش می‌دهند مقداری درد دارد که با کرم بی حسی و گاهی تزریق بی حسی بدون درد انجام می‌گیرد.

لیزر معجزه نمی‌کند

متخصص بیماری‌های پوستی در پایان خاطر نشان کرد: افراد فکر می‌کنند لیزر برای آنان معجزه خواهد کرد در صورتی که چنین نیست. لیزر معجزه‌گر نیست و عوارض خودش را دارد. گاهی اوقات جلسات متعددی را ممکن است برای درمان فرد دنبال کند، گاهی یک‌سال درمان طول می‌کشد. افراد باید انتظارات درحد واقعیت داشته باشند و از همه مهم‌تر فقط به متخصصان پوست مراجعه کنند و قبل از انجام لیزر مشاوره شوند.