به گزارش ایران اکونومیست؛ امروزه بسیاری از افراد با مشاهده علائم اولیه سرماخوردگی، به سراغ مکملهای ویتامین C میروند. اما آیا واقعا این ویتامین در پیشگیری و درمان سرماخوردگی موثر است؟ در این مقاله به بررسی اثرات ویتامین C و دلایل استفاده از آن در درمان سرماخوردگی میپردازیم.
سرماخوردگی و نقش ویتامین C
سرماخوردگی یکی از شایعترین بیماریهای عفونی است که بسیاری از افراد در طول سال چندین بار به آن مبتلا میشوند. در دهه 1970، لینوس پاولینگ، برنده جایزه نوبل، نظریهای مطرح کرد که ویتامین C میتواند در درمان و پیشگیری از سرماخوردگی مؤثر باشد. وی در کتابی که درباره پیشگیری از سرماخوردگی با مصرف ویتامین C منتشر کرد، مصرف روزانه 75 میلیگرم ویتامین C را برای زنان و 90 میلیگرم برای مردان توصیه کرد.
تحقیقات جدید و واقعیتهای علمی
با این حال، پس از تحقیقات بیشتر، مشخص شد که مصرف ویتامین C به طور روزانه و در دوزهای بالا، ریسک ابتلا به سرماخوردگی را کاهش نمیدهد. بررسیهای انجام شده بر روی بیش از 11 هزار نفر نشان داد که مصرف روزانه 200 میلیگرم ویتامین C تاثیر زیادی در کاهش ابتلا به سرماخوردگی ندارد. جالب اینجاست که مصرف ویتامین C حتی در کاهش علائم سرماخوردگی نیز اثری نداشت.
فواید مصرف منظم ویتامین C
با وجود این، ویتامین C مزایای قابل توجهی دارد که شامل موارد زیر است:
- کاهش شدت سرماخوردگی: مصرف ویتامین C میتواند علائم سرماخوردگی را کاهش دهد و شدت آن را کم کند.
- کاهش مدت زمان سرماخوردگی: مصرف مکملهای ویتامین C زمان بهبودی سرماخوردگی را در بزرگسالان تا 8 درصد و در کودکان تا 14 درصد کاهش میدهد. همچنین، دوزهای بالاتر این ویتامین (1 تا 2 گرم) میتواند تا 18 درصد زمان بهبودی را کاهش دهد.
اثر ویتامین C در افراد تحت استرس شدید
نتایج مطالعات نشان میدهند که ویتامین C میتواند در افرادی که تحت فشار فیزیکی شدید هستند، مانند دوچرخهسواران یا اسکیبازان، مدت زمان سرماخوردگی را به نصف کاهش دهد. به این ترتیب، برای افراد با استرس فیزیکی زیاد، مصرف ویتامین C ممکن است مفید باشد.