مردم به مسئله سلامت روان به عنوان یک ضرورت نگاه نمی‌کنند
سایک نیوز به نقل از ایسنا/لرستان: یک روانشناس بالینی گفت: مردم به مسئله سلامت روان به عنوان یک ضرورت نگاه نمی‌کنند. ندا هوشیار در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: همیشه یکی از دلایلی که از طرف مردم مطرح می‌شود برای عدم مراجعه به روانشناس و استفاده...

سایک نیوز به نقل از ایسنا/لرستان: یک روانشناس بالینی گفت: مردم به مسئله سلامت روان به عنوان یک ضرورت نگاه نمی‌کنند.

ندا هوشیار در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: همیشه یکی از دلایلی که از طرف مردم مطرح می‌شود برای عدم مراجعه به روانشناس و استفاده از خدمات روانشناسی و خدمات روان هزینه بالای خدمات روانشناسی است.

وی خاطرنشان کرد: صرفاً مسئله هزینه دلیل عدم مراجعه نکردن و و اصلی‌ترین دلیل مراجعه نکردن نیست بلکه طبق پژوهش‌های رسمی و غیررسمی یکی از دلایل مهم عدم مراجعه به روانشناس ترس از برچسب خوردن به عنوان یک بیمار روانی یا فرد دارای مشکل بوده که ممکن است از طرف جامعه ترک شود.

این روانشناس اضافه کرد: یکی از دیگر از دلایل این است که خانواده، افراد، دوستان و… فرد را از مراجعه به روانشناس منع می‌کنند و معتقد هستند روانشناسی یک امر تخصصی نیست.

هوشیار با اشاره به هزینه مشاوره در کشور که آیا بالا هست یا خیر و راهکار آن چه هست، افزود: روانشناسی مثل سایر حرفه‌های مربوط به سلامت روان و جسم یک کار کاملاً تخصصی است و فرد برای رسیدن به آن تخصص به تحصیل، تجربه، کارورزی، کارآموزی و آموزش‌های مداوم نیاز دارد در غیر این صورت به آن تخصص لازم دست پیدا نمی‌کند.

عضو سازمان نظام روانشناسی تصریح کرد: اگر قبول داشته باشبم که روانشناس کار تخصصی را انجام می‌دهد شاید آن موقع در مورد موضوع یک جلسه روان درمانی و مشاوره هم عادلانه صحبت کنیم.

هوشیار اضافه کرد: روان درمانی با سایر هزینه‌های عادی مردم مانند ویزیت پزشک عمومی یا خدمات دیگر با یک جلسه روان درمانی قابل مقایسه نیست و در یک مقایسه متوجه خواهیم شد که این هزینه‌ها چقدر به صرفه است.

وی بیان کرد: هزینه خدمات روان درمانی طی سال‌های گذشته افزایش خیلی کمی داشته و این خدمات زیر نظر سازمان بهزیستی و بخش خصوصی نظام روانشناسی تعیین قیمت می‌شود.

این روانشناس بالینی یادآور شد: مردم به مسئله سلامت روان به عنوان یک ضرورت نگاه نمی‌کنند و سلامت روان در کشور و کشورهای جهان سوم تبدیل به یک کالای لوکس شده به خاطر اینکه خیال می‌کنند که به آن نیازی ندارند اگر کسی توانست می‌رود و اگر کسی نتوانست خیلی برای رسیدن به این خدمات تلاش نمی‌کند.

هوشیار اظهار کرد: در فرهنگ و سبد هزینه خانوار جایگاهی برای خدمات مشاوره، روان‌درمانی و روانشناسی تعریف و تعبیه نشده است.

انتهای پیام