امروزه بیشتر افراد معمولاً در زندگی مشترک خود با بحث و تنشهای زیادی مواجه میشوند. بسیاری از زوجها بعد از ازدواج تازه متوجه این مسئله میشوند که زندگی مشترک چه مشکلات و سختیهایی دارد و آن رویایی نیست که همیشه فکر میکردند. حال راهکار این مسئله چیست؟
زندگی دونفره و ازدواج به مراقبت و صرف زمان زیادی نیاز دارد. مشکلات زندگی مشترک، در صورتی که هر دو طرف بخواهند، قابل حل است. در چنین شرایطی شما باید با انواع مشکلات رایج در زندگی زناشویی و راهکارهای درمان و حل آنها آشنایی کامل داشته باشید؛ همچنین در صورت نیاز نیز میتوانید از خدمات مشاوره زناشویی استفاده کنید.
رایجترین مشکلات زناشویی
مشکلات زناشویی معمولاً برای هر زوجی با هم فرق دارند. در اوایل زندگی زوجها اغلب شناخت کاملی از هم ندارند و همین عامل باعث ایجاد مشکلات زیادی میشود. مرد و زن هر دو باید نسبت به وظایف خود در قبال هم آگاهی داشته باشند تا بتوانند نیازهای یکدیگر را برآورده سازند. در زیر به بررسی رایجترین مشکلات زناشویی میپردازیم.
مشکلات مالی
مشکلات مالی یکی از رایجترین مشکلات در زندگی زناشویی هستند؛ زیرا تفاوت در نحوه پسانداز، نحوه خرج کردن، توقعات مختلف، اختلاف درآمد و… باعث ایجاد تنشهای زیادی در بین زوجین میشوند. امروزه مشکلات اقتصادی، درآمد کم، نبود کار و هزینههای گزاف باعث اختلاف و دعوا بین زن و مرد میشوند؛ پس بهتر است در مورد نحوه پسانداز و خرج کردن بیشتر همدیگر را درک کنید.
عدم صمیمیت
داشتن روابط عالی و صمیمی با همسر در ازدواج بسیار ضروری است. نداشتن صمیمیت در رابطه زوجین باعث میشود که طرف مقابل احساس کند که او را دوست ندارید؛ به همین دلیل روابط عاطفی و جنسی در روابط کمرنگ میشود. پس بهتر است که به همسر خود ابراز علاقه کرده و صمیمیت بین خود و او را حفظ کنید.
تقسیم کارها
اگر تمام کارها و مسئولیتهای زندگی مشترک بر عهده یک نفر باشد، زندگی و رابطه زناشویی نامتعادل میشود. بعضی از مردان بر این باور هستند که همسرشان باید تمام مسئولیت خانه را بر عهده بگیرد؛ اما باید بدانید که مسئولیتهای خانه هم به اندازه کار بیرون سخت و دشوار است، پس همسر شما در این مواقع به کمک و همدلی بیشتری نیاز دارد.
مشکلات باروری
بعضی از زوجین برای فرزندآوری با چالشهایی همچون: مسائل بهداشتی، ژنتیک و… مواجه شده که باعث ایجاد مشکلات زیادی در باروری میشوند. مشکل در فرزنددار شدن میتواند تنشها و مشکلات زیادی را در زندگی زناشویی ایجاد کند.
رابطه بیروح
یکی دیگر از مشکلات رایج در روابط زوجین، نداشتن یک رابطه مؤثر و قوی با همسر است. یاد گرفتن برقراری یک ارتباط مؤثر با هم به تلاش و درک دو طرفه نیاز دارد. راز خوشبختی در زندگی زناشویی، برقرار کردن ارتباط قوی و مفید با همسر است.
تنوعطلبی و خیانت
بدترین مشکلی که ممکن است در بین زوجین اتفاق بیفتد، خیانت است. خیانت صرفاً به معنای داشتن رابطه جنسی با شخص دیگری نیست؛ بلکه هر نوع ارتباط خارج از چارچوب با جنس مخالف یک نوع خیانت محسوب میشود. حتی رابطه در فضای مجازی یک نوع خیانت عاطفی است که باعث ایجاد مشکلات عاطفی زیادی در بین زوجین میشود.
بیاعتمادی
فقدان اعتماد در زندگی زناشویی یک مانع جدی برای ایجاد رابطه زناشویی سالم است. همسر شکاک و بدبین باعث ایجاد استرس و تنشهای زیادی در زندگی و روابط زوجین میشود. زن و مرد باید با ایمان و اعتماد قلبی زیادی با هم ازدواج کنند؛ البته طرف مقابل هم نباید از اعتماد همسر خود سوء استفاده کند و اعتماد او نسبت به خودش را از بین ببرد.
مشکلات رابطه جنسی
طبق مطالعات انجام شده، سازگاری جنسی به همراه رضایت جنسی میتواند یکی از عوامل مهم در تعیین رضایت از رابطه در بین زوجین باشد. یکی از شایعترین مشکلات جنسی، از دست دادن یا کاهش میل جنسی است که یکی از مشکلات رایج در زندگی زناشویی هم محسوب میشود.
اختلاف با خانواده همسر
متأسفانه در بعضی از موارد، زوجین نسبت به خانواده همسر خود هیچ احترامی قائل نیستند؛ اما باید بدانید که خانواده هر فرد جزوی از او محسوب میشود و بیاحترامی به آنها قلب هر شخصی را به درد میآورد. از طرفی هم دخالتهای نامرتبط خانوادهها در روابط زوجین خود میتواند این اختلافات را شعلهورتر کند؛ بنابراین بهتر است که زن و شوهر مشکلات زندگی را با خانوادههای خود مطرح نکنند.
راههای مقابله با مشکلات زناشویی
ازدواج و زندگی مشترک زناشویی به مراقبت و توجه نیاز دارد. اگر شما هم جزو افرادی هستید که با مشکلات زناشویی مواجه شدهاید، بهتر است به دنبال راهکارهایی برای بهبود روابط عاطفی و ازدواج خود باشید.
مهمترین راهکارهای مؤثر برای مقابله و حل مشکلات زناشویی به شرح زیر هستند:
- عشق و علاقه خود را افزایش دهید: با گذشت زمان زیاد از ازدواج، معمولاً عشق و ابراز احساسات کمرنگ میشود؛ پس سعی کنید که عشق و علاقه به همسر خود را همیشه پرقدرت و تازه نگه دارید.
- قدردانی از همسر خود را فراموش نکنید: بهتر است که لیستی از بهترین ویژگیهای همسر خود را تهیه کنید تا به خود یادآوری کنید که چرا با او ازدواج کردهاید. با انجام این کار و قدردانی از او، شخص مقابل سعی میکند که ویژگیهای مثبت خود را افزایش دهد.
- با هم تصمیم بگیرید: سعی کنید که در موقعیتهای مختلف نظر هم را بپرسید و با هم مشورت کنید. اگر بین شما با همسر نزاعی هست، سعی کنید که آرامش خود را حفظ کرده و محیط را متشنج نکنید.
- همسر خود را در اولویت قرار دهید: در اولویت قرار دادن همسر باعث ایجاد اعتماد، سخاوت، محبت، قدردانی و کاهش مشکلات زناشویی میشود. این کار همچنین به افزایش صمیمیت فیزیکی هم کمک زیادی میکند.
- با همدیگر صحبت کنید: صحبت کردن در مورد مشکلات، ناراحتیها، نیازها و انتظارات باعث دوری شما از مشکلات زناشویی میشود؛ همچنین باعث میشود که ارتباط مفید و مؤثری بین شما و همسرتان به وجود آید.
- به نیازها و انتظارات مالی همسر خود توجه کنید: در مورد مسائل مالی و نحوه مدیریت درآمد، بدهی و پسانداز با همسر خود حرف بزنید و سعی کنید که به یک تصمیم واحد برسید.
- به حریم خصوصی هم احترام بگذارید: به همسر خود زمان و فضای شخصی اختصاص دهید؛ زیرا زیاد نزدیک شدن به مسائل شخصی او احساس خفگی ایجاد میکند و زیاد دور شدن از او هم بیتوجهی قلمداد میشود.
- بخشش و از خودگذشتگی را تمرین کنید: روحیه بخشنده خود را در مورد شریک زندگی خود تقویت کنید و کینه به دل نگیرید. با این کار هم خواب بهتر و هم استرس کمتری خواهید داشت.
- همسر خود را کنترل نکنید: کنترل نکردن به معنای سؤال نکردن در مورد درآمد، کار و… نیست؛ بلکه شما نباید به حریم شخصی طرف مقابل وارد شوید.
- به دنبال تغییر شخص مقابل نباشید: شریک زندگی خود را همانطور که هست، دوست بدارید و به دنبال تغییر شخصیت او نباشید.
- از مشاوره کمک بگیرید: مشاوره زناشویی و خانواده یک راه حل عالی برای حل مشکلات ازدواج است. اگر شما نیز نمیتوانید مشکلات زناشویی خود را به تنهایی حل کنید، میتوانید از یک مشاور یا روانشناس خوب کمک بگیرید. از طریق دریافت مشاوره از مرکز مشاوره تلفنی همکده میتوانید راهحلهای مناسب را برای بهبود روابط زناشویی خود بیابید.
دوست دارید رابطهتان را تقویت کنید؟برای دریافت مشاوره همین حالا روی لینک کلیک کنید و یا عدد 3 را به 10005555 پیامک کنید. همچنین میتوانید با شماره 02191089408 تماس بگیرید.