پیشرفت در درمان آسم بعد از 50 سال
روش جدیدی برای درمان حملات جدی آسم.

پیشرفت در درمان آسم بعد از 50 سال

به گزارش ایران اکونومیست؛ پزشکان روش جدیدی را برای درمان حملات جدی آسم و بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) معرفی کرده‌اند که اولین موفقیت مهم در این زمینه طی 50 سال گذشته محسوب می‌شود. آن‌ها با انجام آزمایش‌های خود ادعا کرده‌اند که این شیوه نسبت به روش‌های قبلی موثرتر است و نیاز به درمان بیشتر را تا 30 درصد کاهش می‌دهد.

بنرالیزوماب یک آنتی‌بادی مونوکلونال است که در درمان آسم استفاده می‌شود و گلبول‌های سفید خاصی با نام ائوزینوفیل را برای کاهش التهاب ریه هدف قرار می‌دهد. در روش‌های فعلی از این دارو با دوز پایین برای درمان آسم شدید استفاده می‌شود، اما تحقیق جدید نشان می‌دهد که تزریق دوز بالاتری از آن می‌تواند بسیار مؤثرثر باشد.

پیشرفت بزرگ در درمان آسم

در این تحقیق 158 شرکت‌کننده حضور داشته‌اند که برای حملات آسم یا COPD به مراقبت‌های پزشکی نیاز داشتند. ابتدا با یک آزمایش خون سریع نوع حمله بیماران مشخص شد. افراد دارای «ائوزینوفیلیک شدید» برای آزمایش مناسب بوده‌اند.

به گفته دانشمندان، حدود 50 درصد از حملات آسم، ائوزینوفیلیک شدید هستند.

سپس شرکت‌کنندگان به سه گروه تقسیم شده‌اند. پس از گذشت 28 روز، علائم تنفسی سرفه، خس خس سینه، تنگی نفس و خلط در افرادی که بنرالیزوماب دریافت کرده‌اند بهتر شده است. همچنین پس از 90 روز، افراد کمتری در این گروه نسبت به افرادی که استروئید دریافت کرده‌اند، در درمان‌ها شکست خورده‌اند.

علاوه‌‌براین، درمان با بنرالیزوماب ماندگاری بیشتری نیز داشته است، بنابراین بیماران کمتر مجبور هستند به پزشک عمومی یا بیمارستان مراجعه کنند. همچنین شرکت‌کنندگان این گروه کیفیت زندگی بهتری را گزارش کرده‌اند.

پروفسور «مونا بافادل»، محقق ارشد از کالج کینگ لندن، می‌گوید:

«این [شیوه درمان] می‌تواند برای افراد مبتلا به آسم و COPD تغییری بزرگ باشد. شیوه درمان آسم شدید و COPD در 50 سال گذشته تغییری نکرده و سالانه باعث مرگ 3.8 میلیون نفر در سراسر جهان شده است.»

دانشمندان همچنین می‌گویند که درمان مبتنی بر استروئیدها می‌تواند عوارض جانبی شدیدی مانند افزایش خطر ابتلا به دیابت و پوکی استخوان را به همراه داشته باشند.