ابوترابی‌فرد: اسرائیل شکست خورده و مجبور به پذیرش آتش بس شده / نمی‌شود مصرف انرژی در ایران 15 برابر ژاپن و دو و نیم برابر چین باشد
خطیب نماز جمعه تهران گفت: رژیم صهیونیستی در تحقق اهداف نظامی خود در مواجهه با مقاومت اسلامی و حزب‌الله در جنوب لبنان شکست خورده و مجبور به پذیرش آتش بس شده است.

آفتاب‌‌نیوز :

حجت الاسلام سید محمد حسن ابوترابی‌فرد در خطبه‌های نماز جمعه این هفته پایتخت در مصلی امام خمینی (ره) تهران، گفت: خدای متعال برای هدایت انسان در مسیر تقوا و کمال دو مشعل پرفروغ را فراروی بشر قرار داده است که مشعل نخست که از درون جان بشر نورافشانی می‌کند و مسیر سعادت را فراروی انسان تعریف می‌کند مشعل عقل است و دومین نعمت بزرگ خدایی مشعل پرفروغ وحی است.

وی‌افزود: سلوک عقلانی برای رسیدن به معرفت وحیانی و توحیدی و حضور در مدرسه انبیا الهی است.

حجت الاسلام ابوترابی فرد در ادامه خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران در خصوص تحولات سوریه، گفت: تحولات سوریه طی روز‌های اخیر به یکی از اصلی‌ترین موضوعات مورد بحث در محافل سیاسی و رسانه‌ای تبدیل شده است.

وی‌افزود: رژیم صهیونیستی که در برابر طوفان الاقصی تکانه‌های سخت و شکننده‌ای را تجربه کرده است و ریشه‌هایش رو به پوسیدگی و خشکی گذاشته و در برابر تندبادی برآمده از اراده استوار محور مقاومت که بر پایه‌های تفکر، ایمان، استقامت، صبر، باور عمیق و فراگیر و مبتنی بر اعتماد به خداوند سبحان و حمایت ملت‌های مسلمان شکل گرفته است، می‌تواند با نقش آفرینی راه را برای فروپاشی این شجره خبیثه در منطقه هموار کند.

حجت الاسلام ابوترابی فرد تاکید کرد: رژیم صهیونیستی در تحقق اهداف نظامی خود در مواجهه با مقاومت اسلامی و حزب‌الله در جنوب لبنان شکست خورده و مجبور به پذیرش آتش بس شده است و برای متوقف کردن زنجیره‌های شکست‌هایش با محوریت ایالات متحده و همکاری بعضی از کشور‌های منطقه و با توسل به خشونت، سوریه بی دفاع را مورد تهاجمی گستاخانه قرار داده است.

ارتش رژیم صهیونیستی زیر ساخت‌های حیاتی سوریه را مورد هدف قرار داده است

امام جمعه تهران گفت: ارتش رژیم صهیونیستی با بیش از ۵۰۰ حمله هوایی زیر ساخت‌های حیاتی، اقتصادی، پایگاه‌های نظامی و سیستم‌های رادار تاسیسات نیروی هوایی، مقر‌های اطلاعاتی، مراکز تحقیقاتی و علمی سوریه را مورد هدف قرار داد.

وی ادامه داد: کسانی که این بستر را برای فروپاشی زیرساخت‌های اقتصادی و دفاعی سوریه فراهم کردند، دستشان در دست اتاق فکر امریکایی و صهیونیستی بوده است و قطعاً باید در برابر امت اسلامی و ملت‌های مسلمان و ملت خود پاسخگو باشند.

حجت الاسلام ابوترابی فرد اظهار کرد: نگاه به این حادثه کافیست تا برای فهم کار بزرگی که نیرو‌های مقاومت اسلامی در سوریه و عراق با هدایت‌های راهبردی مستشاران هوشمند نظامی ایران، شخصیت‌هایی مانند سردار سرافراز شهید سلیمانی، شهید مهندس المهدی برای جلوگیری از چنین رویداد‌هایی نمودند، تامل کنیم.

امام جمعه تهران بیان کرد: نگاه به این حوادث ما را متوجه می‌کند که چه کار بزرگی در بیش از یک دهه قبل با کمترین هزینه ممکن اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: نکته بعدی اینکه جنایات رژیم صفاک در غزه، جنوب لبنان و سوریه عزم و اراده محور مقاومت، جوانان غیور و رزمندگان دلیر امت اسلامی به ویژه دلیل مردان فلسطین و سوریه را برای مبارزه با این رژیم مضاعف کرده است و تواناترین و کارآمدترین نیرو‌ها را وارد میدان خواهد کرد و آنچه که رهبری معظم در آزادسازی مناطق تصرف شده فرمودند، قطعاً محقق خواهد شد.

حجت الاسلام ابوترابی فرد تصریح کرد: نکته دیگر اینکه بخش مهمی از سیاست‌های راهبردی جمهوری اسلامی ایران توسط مقامات ارشد کشور و در تحرکات وزارت خارجه تبیین شده است. در این رابطه باید عرض کنم بازگشت ثبات، تامین امنیت مردم سوریه، صیانت از مرز‌ها و تمامیت ارضی این کشور و کوتاه کردن دستان آلوده به جنایت آمریکا و صهیونیست‌ها امروز دغدغه اصلی امت اسلامی، محور مقاومت و جمهوری اسلامی ایران است و به یاری خدا و با هوشیاری ملل منطقه و دول مسلمان به ویژه کشور‌های اسلامی همسایه سوریه که از این تجربه‌های طولانی درس بیاموزند، لذا امیدواریم راه برای تجدید حیات این ملت عزیز و تمامیت ارضی آن کشور مبتنی بر ارزش‌های الهی هموار شود.

امام جمعه تهران در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: همانطور که معاون محترم وزیر نفت در سخنان خودشان اشاره کردند، تولید هنگام پیروزی انقلاب در بخش گاز چقدر [کم]بوده است و با تلاش مدیران و مهندسان و کارکنان عالم و متعهد و سخت کوش صنعت نفت و نهاد‌های قدرتمند اجرایی با وجود تحریم‌های سخت امریکا تولید گاز طبیعی کشور، سالانه به حدود ۲۷۵ میلیارد متر مکعب افزایش یافته است و این میزان گاز استخراج و پالایش می‌شود و به شبکه‌های گسترده توزیع هدایت می‌شود. این در حالیست که در سال ۱۴۰۰ یعنی سه سال قبل از آن کل تولید گاز کشور ۲۳۲ میلیارد متر مکعب بوده است.

حجت الاسلام ابوترابی فرد با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته در صنعت نفت و گاز کشور، تصریح کرد: در طول سه دهه گذشته با دانش و مدیریت کارشناسان مهندسان کارکنان صنعت برق، نفت و گاز و حضور شرکت‌های پیمانکاری بزرگ و کوچک و با تجربه در این بخش، ایران دارای زیرساخت‌های منحصر به فرد در حوزه انتقال و توزیع برق و گاز است که از جمله آن می‌توان به وجود ۴۰ هزار کیلومتر خط لوله فشار قوی اشاره کرد که از ظرفیت‌هایی است که ما در کشور در اختیار داریم.

امام جمعه تهران در ادامه با بیان نقاط ضعف انرژی کشور گفت: با وجود این ظرفیت‌ها در حوزه انرژی، کشور با چالش‌های جدی روبرو است که به طور کلی به نظر حقیر ناترازی حوزه انرژی سه عامل اصلی باز می‌گردد که شامل وابستگی بالا مصرف کشور به گاز طبیعی، رشد غیر بهینه مصرف یعنی شدت انرژی، محدودیت در افزایش تولید است.

همه با اشاره به وابستگی زیاد کشور مصرف گاز گفت: در خصوص مسئله اول باید گفت که گاز طبیعی اصلی‌ترین حامل انرژی کشور است. بیش از ۷۰ درصد از انرژی مصرفی کشور از گاز طبیعی است. این وابستگی به گاز طبیعی خطای استراتژیک و راهبردی است و باید مسئولین کشور بیدار باشند. ضمن اینکه این امر نقش قابل توجهی در ایجاد آیندگی د محیط زیست را دارد و باید توجه کنیم که ایران ما ششمین کشور در جهان در تولید گاز گلخانه‌ای را دارا است.

وی ادامه داد: بیش از ۸۶ درصد و حتی تا ۹۰ درصد برق تولیدی کشور وابسته به گاز طبیعی است و درصد کمی از تولید برق کشور به سایر منابع مانند برق آبی اتمی و تجدید پذیر وابسته است، لذا باید از این خطای راهبردی خود را بیرون بیاوریم. هر چند [کاهش این وابستگی]در برنامه هفتم پیش‌بینی شده است و این باید جز اصلی‌ترین تصمیمات کشور باشد.

امام جمعه تهران تاکید کرد: به دلیل سیاست‌گذاری‌های غلط در بازار انرژی هیچ سرمایه‌گذار داخلی یا خارجی حاضر به سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های پاک در کشور نیست، البته اطلاع دارم که هم هم شهید رئیسی در این مورد برنامه‌های جدی داشتند و هم دولت فعلی، لذا باید این تصمیمات و برنامه‌ها را به طور جدی عملیاتی کنند.

حجت الاسلام ابوترابی فرد با اشاره به ظرفیت‌های تولید انرژی خورشیدی در کشور، گفت: ایران در جهان رتبه اول در ظرفیت تولید انرژی خورشیدی را داراست و این ظرفیت در کشور هست، اما استفاده نشده است و انرژی فسیلی اجازه نداده است تا در این حوزه فکر کنیم.

امام جمعه تهران در خصوص موضوع شدت مصرف انرژی اظهار کرد: مسئله دوم شدت مصرف انرژی است. شدت مصرف انرژی یعنی اینکه بیش از نیاز در بخش غیر مولد اداری، خانگی و تجاری مصرف می‌کنیم و مصرف غیر بهینه در حوزه تولید داریم.

وی ادامه داد: همچنین در حوزه تولید مصرفمان غیر اصولی است. [به عنوان نمونه]صاحب نظران می‌گویند ما فولاد صادر نمی‌کنیم بلکه گاز صادر می‌کنیم در حالی که این صنعت با انرژی مجانی اداره می‌شود.

حجت الاسلام ابوترابی فرد گفت: بررسی روند شدت انرژی در ۳۰ سال آینده حکایت از آن دارد که همه کشور‌ها تلاش کردند مصرف خود را با شتاب کاهشی مواجه کنند، ولی متاسفانه مصرف ما در این ۳۰ سال با شتاب افزایش روبرو بوده است.

وی ادامه داد: در ایران و در ۳۰ سال اخیر شاهد رشد ۸۵ درصدی مصرف انرژی هستیم، لذا ساختار فعلی حاکم بر توضیح و مصرف انرژی ساختار ناکارآمدی است.

حجت الاسلام ابوترابی فرد با اشاره به میزان مصرف انرژی روزانه کشورمان گفت: بر اساس ارزش حرارتی به طور میانگین روزانه معادل ۷ میلیون بشکه انرژی در داخل کشور مصرف می‌کنیم و این دو برابر میانگین جهانی است، لذا اگر ما مصرفمان را به استاندارد‌های جهانی نزدیک کنیم، معادل سه و نیم میلیون بشکه مصرف ما کاهش پیدا می‌کند و درآمد ناشی از آن حدود ۸۰ میلیارد دلار در سال است. با این ۸۰ میلیارد دلار چه انقلابی می‌تواند در حوزه رشد اقتصاد ملی افزایش رفاه مردم و خدمات بهتر شکل بگیرد؟

امام جمعه تهران تاکید کرد: باید مردم، دولت و مجلس، نخبگان، سیاستمداران و رسانه ملی و در مجموع همه، برای حرکت در این مسیر همگام و همراه باشند، زیرا نمی‌شود مصرف انرژی در ایران ۱۵ برابر ژاپن و دو و نیم برابر چین باشد.