این غذا‌ها علائم سرماخوردگی را بدتر می‌کنند
درد و خارش گلو، سرفه خشک و کوتاه و گرفتگی بینی از علائم رایجی هستند که معمولا هنگام سرماخوردگی و سایر بیماری‌های تنفسی آنها را تجربه می‌کنیم.

آفتاب‌‌نیوز :

درد و خارش گلو، سرفه خشک و کوتاه و گرفتگی بینی از علائم رایجی هستند که معمولا هنگام سرماخوردگی و سایر بیماری‌های تنفسی آنها را تجربه می‌کنیم؛ علائمی که با گذشت زمان بهبود می‌یابند البته به شرط درمان به موقع و عدم مصرف خوراکی‌هایی که ممکن است شرایط بیماری را تشدید کنند.

درمان کامل سرماخوردگی حدود ۵ روز طول می‌کشد، اما اگر رژیم غذایی و روش زندگیمان را تغییر ندهیم، شاهد بدتر شدن علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا خواهیم بود.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، ممنوعیت‌های غذایی در هنگام ابتلا به بیماری‌های ویروسی فصول سرد سال شامل موارد زیر است:

_ شیرینی‌ها: مصرف زیاد قند می‌تواند سیستم ایمنی بدن را سرکوب کند. افزایش قند خون باعث مهار کار گلبول‌های سفید خون می‌شود و عفونت در بدن گسترش می‌یابد. به علاوه، مصرف شکر باعث افزایش التهاب در بدن می‌شود.

_ کربوهیدرات‌های ساده: این نوع کربوهیدرات‌ها نیز باعث افزایش قند خون می‌شوند. البته همه کربوهیدرات‌ها بد نیستند. نان گندم کامل، غلات کامل و ... را در هنگام سرماخوردگی مصرف کنید، چون حاوی فیبر فراوان است و التهاب بدن را کاهش می‌دهد.

_ غذا‌های تند: ادویه‌های تند اگرچه برای رفع احتقان بینی در هنگام سرماخوردگی مفیدند، اما اگر مبتلا به آنفلوآنزا هستید و از معده درد نیز رنج می‌برید، به هیچ وجه غذایتان را تند نکنید.

_ میوه‌های خانواده مرکبات: اگرچه این میوه‌ها سرشار از ویتامین C هستند، اما به کسانی که در هنگام سرماخوردگی و آنفلوآنزا معده درد دارند، باز هم توصیه می‌شود علاوه بر غذا‌های تند، از مصرف مرکبات اجتناب کنند، چون این میوه‌ها باعث تحریک معده شده و حالت تهوع را تشدید می‌کنند.

_ غذا‌های چرب: وقتی سرما می‌خورید یا آنفلوآنزا دارید، اشتهایتان کم می‌شود. در این هنگام مصرف غذا‌های چرب التهاب بدن را بالا می‌برد.

_ آب نبات‌های بدون قند: این نوع آب نبات حاوی سوربیتول است که می‌تواند مشکلات گوارشی را تشدید کند. سوربیتول قابل هضم نیست و می‌تواند باعث اسهال و ناراحتی معده شود. اسهال در سرماخوردگی خطرناک است، چون باعث کاهش آب بدن می‌شود.

_ کافئین: نوشیدنی‌های کافئین‌دار بدن را کم آب می‌کنند. این نوشیدنی‌ها اگر همراه قند باشند، التهاب بدن را افزایش داده و مقابله با عفونت‌ها را سخت‌تر می‌کنند.

_ غذا‌های ترد: این غذا‌ها می‌توانند گلو را تحریک کرده و سرفه را تشدید کنند. کراکر، آجیل و حتی سبزیجات خام را در هنگام سرماخوردگی مصرف نکنید.

_ ترشیجات: این غذا‌ها نیز، چون حاوی سرکه و نمک هستند، التهاب گلو را افزایش می‌دهند.