فهرست مطالب
قرص برای پولیپ رحم یکی از روشهای موثر درمانی این بیماری است. فرقی ندارد پولیپها کوچک باشند یا بزرگ، پزشک گاهی اوقات برحسب نیاز هر فرد و با توجه به شرایط جسمانی و کیستها، رقصهای مختلفی را پیشنهاد میکند. ممکن است فقط یک یا چند پولیپ در رحم وجود داشته باشد. پولیپ آندومتر در زنان بین ۲۰ تا ۴۰ سال شایع است و این دوران مستلزم بررسی بیشتر و مراجعه منظم به پزشک زنان است. اگر پولیپ رحم دارید یا مشکوک به ابتلا به این بیماری هستید، از وبسایت دکترتو نوبت پزشک دریافت کنید و ویزیت شوید. دکترتو به شما امکان دریافت نوبت ویزیت حضوری و آنلاین از بهترین پزشکان را ارائه میدهد. شما میتوانید با خیالی راحت درباره انواع قرص برای پولیپ رحم از متخصصان در این زمینه در شهر خود مشاوره بگیرید.
بهترین قرص برای پولیپ رحم
بیشتر پولیپ های آندومتر سرطانی نیستند اما میتوانند سرطانی یا پیش سرطانی هم باشند. با این حال اگر یائسه هستید، تاموکسیفن مصرف میکنید یا پریودهای سنگین یا نامنظم دارید، احتمال ابتلا به پولیپ های سرطانی رحم در شما بیشتر است. چاقی، مصرف تاموکسیفن برای درمان برای سرطان سینه، روش درمان جایگزینی هورمونی پس از یائسگی و سابقه خانوادگی سندرم لینچ یا سندرم کاودن هم از جمله عواملی هستند که خطر ابتلا به پولیپ رحمی را افزایش میدهند.
برخی از داروهای هورمونی مانند پروژستینها و آگونیستهای هورمون آزاد کننده گنادوتروپین، به کوچک شدن پولیپ رحم و کاهش علائم کمک میکنند. اما مصرف چنین داروهایی معمولاً در بهترین حالت یک راه حل کوتاه مدت است و علائم بیماری معمولاً به صورت مجدد پس از قطع دارو توسط بیماران عود خواهد کرد. در ادامه بهترین قرصها برای پولیپ رحم را نام برده و اثربخشی هر یک را توضیح دادهایم.
نوع دارو | مکانیسم اثر | مزایا | معایب |
---|---|---|---|
پروژستینها | کاهش رشد سلولهای آندومتر (جدار داخلی رحم) و کوچک شدن پولیپها | موثر در کاهش خونریزی | احتمال بروز عوارض جانبی مانند افزایش وزن، تغییر در خلق و خو، آکنه |
آگونیستهای GnRH | کاهش سطح استروژن و پروژسترون، توقف رشد پولیپها | موثر در کوچک شدن پولیپهای بزرگ | عوارض جانبی مانند گرگرفتگی، خشکی واژن، کاهش تراکم استخوان |
داروهای ضد بارداری خوراکی | تنظیم هورمونها، کاهش رشد پولیپها | مناسب برای زنان جوانتر، کنترل چرخه قاعدگی | ممکن است برای همه مناسب نباشد، احتمال لخته شدن خون |
۱. درمان پولیپ رحم با قرص ال دی
قرصهای ضد بارداری که به نام قرص ال دی هم شناخته میشوند ممکن است به تنظیم نوسانات هورمونی که باعث رشد بیش از حد بافت آندومتر میشود کمک کند. اما درمان با قرص ال دی باید تحت نظر پزشک و در مدت زمانی مشخص و کوتاه مدت انجام شود تا احتمال خطر ناباروری کاهش یابد.
۲. پروژستین برای درمان پولیپ رحم
برخی از داروهای هورمونی، از جمله پروژستینها و آگونیستهای هورمون آزاد کننده گنادوتروپین، علائم پولیپ رحم را کاهش خواهند داد. اما مصرف چنین داروهایی معمولاً در بهترین حالت یک راه حل کوتاهمدت برای بیماری بوده و علائم معمولاً دوباره پس از قطع مصرف دارو عود میکنند.
۳. قرص دوفاستون برای درمان پولیپ رحم
به طور معمول، داروهای حاوی پروژسترون مانند دوفاستون برای کمک به کاهش انقباضات رحمی، جلوگیری از سقط جنین، افزایش خون شریانی و گلیکوژن در پوشش رحم زن برای اطمینان از تامین مواد مغذی برای جنین، عمل میکنند.
قرص دوفاستون درد حین قاعدگی، عدم قاعدگی و سیکلهای نامنظم را درمان میکند. این دارو برای درمان آندومتریوز (یک وضعیت دردناک که در آن بافتی که به طور معمول داخل رحم را میپوشاند در خارج رحم رشد میکند.) استفاده میشود. قرص دوفاستون همچنین در درمان خونریزی نامنظم رحمی و سندرم پیش از قاعدگی نیز کاربرد دارد.
پولیپ داری و دنبال درمان دارویی هستی؟
برای ویزیت نوبت بگیر.
۴. قرص آهن برای پولیپ رحم
پولیپ های کوچک رحم اغلب بدون علامت هستند و خود به خود از بین میروند. با این حال، برخی از پولیپهای درمان نشده و بزرگ علائمی ایجاد میکنند که بر کیفیت زندگی تأثیر گذاشته و منجر به عوارضی مانند کمخونی خواهد شد. کم خونی وضعیتی است که در آن بدن گلبولهای قرمز سالم کافی برای عملکرد صحیح در رگها و بدن نخواهید داشت. این شرایط زمان اتفاق میافتد که پولیپ های رحم باعث خونریزی غیرطبیعی رحم مانند خونریزی شدید قاعدگی شوند. از آنجایی که فیبرومها باعث خونریزی شدید قاعدگی و کم خونی میشوند، پزشک ممکن است مکملهای آهن بدون نسخه را تجویز کند. مکملهای آهن به تامین مجدد ذخایر گلبولهای قرمز بدن شما کمک میکند.
۵. قرص مجسترول برای پولیپ رحم
مجسترول یا جستیران یکی از داروهایی است که پزشکان گاهی برای درمان پولیپ رحم تجویز میکنند. این دارو با کاهش سطح هورمونهای زنانه، باعث کوچک شدن پولیپ ها و کاهش خونریزی میشود. قرص مجسترول یک پروژستین است که به عنوان یک درمان هورمونی در کنترل و کاهش رشد سلولهای سرطانی در سرطان پستان، رحم و… و قطع خونریزیهای واژینال و آندومتر تجویز میشود.
خونریزیهای غیرعادی داری و دنبال درمانی؟ از متخصص راهنمایی بگیر.
۶. داروهای آگونیست هورمون آزادکننده گنادوتروپین (GNRH)
بر اساس تحقیقات پزشکی، آگونیست GnRH یک درمان موثر قبل از عمل برای پولیپ آندومتر قبل از هیستروسکوپی و برای اطمینان از دید کافی، برداشتن توده و جلوگیری از عوارض احتمالی باشد. مصرف آگونیستهای هورمون آزاد کننده گنادوتروپین (GnRH-a) بدن بیمار را تا زمانی که آن را مصرف میکند در حالتی مانند یائسگی قرار میدهد. این کار فیبرومها را کوچک میکند اما پس از قطع مصرف آن، فیبرومهای مجددا رشد میکنند. به این موضوع هم آگاه باشید که مصرف GnRH-a عوارض جانبی جدی مانند تحلیل استخوان به همراه خواهد داشت.
احتیاطات لازم در زمان مصرف قرص برای پولیپ رحم
مصرف قرص پولیپ رحم هم مانند بسیاری دیگر از داروها احتیاطات و نکاتی دارد که باید به آنها توجه ویژه داشته باشید. در ادامه مهمترین احتیاطات لازم در زمان مصرف قرص برای پولیپ رحم را توضیح دادهایم.
- به تاریخ انقضای دارو توجه کنید و اگر دارویی تاریخ انقضای آن تمام شده است،از آن مصرف نکنید.
- هرگز دارو را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان به منظور مصرف خودسرانه و بدون تجویز پزشک تحویل ندهید.
- باید این دارو در دوران بارداری و شیردهی با تجویز پزشک مصرف شود.
- تداخل دارویی را از پزشک و داروساز خود بپرسید.
- سابقه داشتن سرطان و دیگر بیماریها را با پزشک خود در میان بگذارید.
- خونریزی غیرطبیعی از واژن به دلایل نامشخص را پیگیری کنید.
نحوه مصرف قرص برای پولیپ رحم
ساعت خاص و مشخصی برای مصرف قرص پولیپ رحم وجود ندارد. تنها باید به این نکته توجه داشته باشید که قرص را همراه با غذا یا بدون غذا هر روز و در زمان مشخصی مصرف کنید. به طور کلی نحوه مصرف قرص در درمان پولیپ رحم بستگی به نوع دارو و تشخیص و تجویز پزشک متفاوت است. پزشک یا داروساز این موارد را برای شما به صورت دقیق توضیح خواهند داد.
نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر
پولیپ آندومتر به رشد بیش از حد غدد آندومتر و استروما در داخل حفره رحم اشاره دارد. اندازه پولیپها از چند میلیمتر تا چند سانتی متر قطر متفاوت است. پولیپها ممکن است به صورت یک ضایعه منفرد یا ضایعات متعدد که کل حفره آندومتر را پر میکنند، دیده شوند. پولیپ رحم یا پولیپ آندومتر بافت آندومتر است که بیش از حد رشد میکند. آنها به شکل گرد یا بیضی شکل بوده و دارای ساقه نازک یا پایه پهنی هستند که به دیواره رحم چسبیدهاند. اندازههای متفاوتی دارند و عوارض متفاوتی بوجود خواهند آورد. برخی پولیپ های رحم غیر سرطانی و بدون علامت هستند ولی با این حال، مشکلاتی مانند قاعدگی و باروری را به همراه خواهند داشت.
حالا که پولیپها را شناختید و در این مطلب از انواع قرص برای پولیپ رحم هم اطلاعاتی بدست آوردید، توسط یک پزشک متخصص زنان ویزیت شوید. پزشک درباره احتیاطات مصرف داروها شما را راهنمایی خواهد کرد و بهترین روش دارو درمانی با قرصهای مختلف را به شما پیشنهاد خواهد داد. برای این کار کافیست از وبسایت دکترتو نوبت ویزیت آنلاین یا حضوری دریافت کنید.
دکترتو مراقب سلامتی شماست!