محمد رحیم کدیورفوق تخصص عفونی کودکان، با اعلام اینکه این ویروس که از حدود ۲۵ سال پیش شناسایی شده وهر ساله در سراسر جهان شیوع پیدا میکند اظهارداشت:عمدتاً گروههای سنی کودکان زیر ۵ سال، سالمندان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند را تحت تأثیر این ویروس قرار میگیرند.
علائم و عوارض بیماری
به گفته این متخصص بیماریهای عفونی علائم بالینی این بیماری بسیار شبیه به سایر عفونتهای ویروسی تنفسی مانند آنفلوآنزا، سرماخوردگی بوده و شامل تب، گلودرد، سرفه خشک یا همراه با خلط، آبریزش بینی، و در برخی موارد تنگی نفس میشود.
کدیور ادامه داد:دوره نهفتگی این ویروس معمولاً بین ۳ تا ۶ روز است و مدت زمان بیماری نیز میتواند از چند روز تا چند هفته متغیر باشد وحتی در برخی موارد، عفونت با HMPV میتواند به برونشیت و ذاتالریه منجر شود.
شیوع جهانی و تأثیر آن بر ایران
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه بر اساس گزارشهای سازمان بهداشت جهانی، شیوع متاپنوموویروس انسانی امسال به نسبت مشابه سال گذشته شیوع ان افزایش یافته است افزود:در برخی کشورها، از جمله چین، به صورت اپیدمی مشاهده شده است و در ایران نیز، گرچه این ویروس در گذشته نیز شناسایی شده بود، اما امسال شاهد افزایش قابل توجه موارد ابتلا به آن هستیم.
راههای انتقال و پیشگیری
کدیور با اشاره به راههای انتقال و پیشگیری از این ویروس اعلام کرد:ویروس متاپنوموویروس انسانی از طریق قطرات تنفسی هنگام سرفه، عطسه یا صحبت کردن افراد آلوده به راحتی منتقل میشود وهمچنین برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، رعایت بهداشت فردی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
اهمیت واکسیناسیون
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد:در حال حاضر، واکسن مؤثری برای پیشگیری از عفونت با متاپنوموویروس انسانی در دسترس نیست. محققان در سراسر جهان در حال تلاش برای توسعه واکسنهای ایمن و مؤثر علیه این ویروس هستند.