به دلیل تفاوتهای بیولوژیکی و سبک زندگی، بسیاری از بیماریها به طور متفاوتی بر مردان و زنان تأثیر میگذارند. اگرچه هر دو جنس به طور مساوی در معرض خطر ابتلا به بیماریهای مزمن هستند شیوع، عوارض و عوامل خطر توسط عوامل داخلی کنترل میشود.
وقتی صحبت از دیابت نوع ۲ به میان میآید حتی اگر مردان دو برابر زنان در معرض ابتلا به این بیماری باشند، زنان در معرض خطر بیشتری برای عوارض هستند. مهم است زنان برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ از خود مراقبت بیشتری داشته باشند به خصوص زمانی که قصد بچه دار شدن دارند یا در حال حاضر باردار هستند.
سادهترین راه، خوردن غذای سالم و مغذی، تقویت ایمنی و متعادل کردن سطح قند خون است. در این بخش پنج غذای فوقالعاده را که هر خانم برای کاهش خطر ابتلا به دیابت، باید در رژیم غذایی خود بگنجاند معرفی شده است.
ماهی چرب
ماهیهای چرب مانند سالمون، خال مخالی، ساردین، ماهی تن منابع عالی اسیدهای چرب امگا ۳ دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) و ایکوزاپنتانوئیک (EPA) هستند. دریافت این اسیدهای چرب در مقادیر کافی میتواند حساسیت به انسولین، سطح لیپیدها و بازیابی عملکرد هورمونی را بهبود بخشد.
مصرف منظم ماهی همچنین میتواند احتمال ابتلا به بیماری قلبی و سکته را کاهش دهد. علاوه بر این، ماهیهای چرب در مدیریت وزن سالم نیز مفید است و همچنین عضلات بدون چربی بدن را بهبود میبخشد.
زنجبیل
زنجبیل به عنوان سالمترین ادویه در جهان شناخته شده است بنابراین باید در فهرست غذاهای فوقالعاده قرار گیرد. زنجبیل سرشار از آنتی اکسیدان و خواص ضد التهابی است و میتواند سطح قند خون ناشتا را کاهش دهد و حساسیت به انسولین را بهبود بخشد. افزودن زنجبیل به رژیم غذایی برای قلب، تیروئید و دستگاه گوارش نیز مفید است.
این ادویه قدرتمند را میتوان به طرق مختلف به رژیم غذایی اضافه کرد همچنین میتوانید از ریشه زنجبیل خام یا پودر زنجبیل برای افزایش طعم غذا و در نتیجه مزایای شگفت انگیز این ادویه برای سلامتی استفاده کنید.
زردچوبه
زردچوبه ادویهای است که فواید بی شماری برای سلامتی دارد و خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی آن در درمان و کاهش خطر ابتلا به برخی بیماریها از جمله مواردی که در آنها سطح قند خون افزایش مییابد، مفید است.
کورکومین که ترکیب اصلی زردچوبه است، عملکرد پانکراس را تنظیم و همچنین سطح انسولین را در بدن متعادل میکند. میتوانید از پودر زردچوبه یا ریشه تازه این گیاه در غذای خود استفاده کنید تا از مزایای این ادویه بهرهمند شوید.
سبزیجات سبز
سبزیجات برگدار مانند اسفناج سرشار از مواد مغذی، ویتامینها و آنتیاکسیدانها هستند که به پیشگیری از چندین بیماری مزمن کمک میکنند. سبزیجات دارای برگ سبز کم کالری و حاوی فیبرهای قابل هضم هستند که میتوانند به سرعت جذب بدن شوند بدون اینکه سطح قند خون افزایش یابد. سبزیجات سبز همچنین سرشار از ویتامین ث هستند، یک ماده مغذی که میتواند سلامت ایمنی را تقویت کند، التهاب را در بدن کاهش دهد و آسیبهای سلولی را التیام بخشد.
گردو
گردو مغذیترین و سالمترین آجیل درختی و یکی از بهترین آجیلها برای میان وعدهها برای جلوگیری از گرسنگی و در نتیجه متعادل کردن سطح قند خون است. اسیدهای چرب موجود در گردو همچنین میتواند با افزایش میزان کلسترول خوب و کاهش سطح کلسترول مضر از قلب شما محافظت کند. تحقیقات نشان میدهد که مصرف روزانه گردو همچنین میتواند به مدیریت سطح قند خون و کاهش خطر چاقی کمک کند. دو عدد گردو کامل در روز برای تقویت ایمنی و حفظ سلامت کافی است.