انواع منیزیم، موارد مصرف و کاربرد آن‌ها
آنچه در این مقاله می‌خوانید این مطلب را برای آشنایی شما با انواع منیزیم نظیر سیترات منیزیم، کلرید منیزیم، اکسید منیزیم، هیدروکسید منیزیم، منیزیم آسپارتات و... ارائه کرده‌ایم. هدف ما افزایش آگاهی شما در این زمینه برای تامین منیزیم کافی و مورد نیاز بدنتان بوده است.

صدها واکنش شیمیایی در بدن شامل منیزیم است. بدن برای انقباض ماهیچه‌ها، تولید انرژی، کنترل قند خون، سلامت قلب، رشد استخوان‌ها و موارد دیگر اینچنینی به انواع منیزیم نیاز دارد. این ماده در غذاها و مکمل‌های گوناگون یافت شده و اشکال مختلفی دارد. وقتی صحبت از مکمل‌های منیزیم به میان می‌آید، انواع مختلفی برای انتخاب وجود دارد و هر کدام دارای اثرات و فراهمی زیستی اندک متفاوت هستند. اگر به دنبال یک منیزیم عمومی خوب هستید، تا انتهای این مقاله از دکترتو را بخوانید. در هر مرحله اگر احساس نیاز به مشورت با یک پزشک متخصص تغذیه یا پزشک عمومی درباره سلامت خود و مصرف منیزیمی متناسب با نیاز بدنتان را داشتید از سایت دکترتو کمک بگیرید. شما می‌توانند تنها در چند مرحله ساده نوبت ویزیت آنلاین یا حضوری خود از بهترین متخصصان را دریافت کنید.

انواع منیزیم و کاربرد آنها

همانطور که از ابتدای این مطلب هم اشاره کرده‌ایم منیزیم ها دارای انواع گوناگونی هستند. برحسب نوع منیزیم ممکن است اثربخشی متفاوتی را هم شاهد‌ باشیم. برخی از انواع منیزیم عبارتند از سیترات منیزیم، اکسید منیزیم، سولفات منیزیم، کلرید منیزیم، منیزیم گلیسینات، بیس گلیسینات منیزیم و مالات منیزیم. ما در ادامه هر یک از این نوع منیزیم‌ها و‌ بسیاری دیگر از انواع آن را معرفی کرده‌ایم.

انواع منیزیم و کاربرد آنها چیست؟منیزیم انواع محتلفی دارد که مصرف هر یک با کاربرد متفاوتی همراه است.

۱. انواع منیزیم خوراکی

منیزیم های مختلفی وجود دارند که خوراکی هستند. انواع منیزیم خوراکی شامل سیترات منیزیم، منیزیم گلیسینات، کلرید منیزیم، لاکتات منیزیم، مالات منیزیم، تورات منیزیم، سولفات منیزیم و اکسید منیزیم می‌شود.

۲. انواع منیزیم سیترات

سیترات منیزیم در دسته‌ای از داروها به نام ملین‌های نمکی قرار دارد. این دارو آب را همراه با مدفوع نگه می‌دارد. این اتفاق مدفوع را نرم کرده تا راحت‌تر دفع شود. سیترات منیزیم به صورت یک پودر برای مخلوط کردن با یک مایع و همچنین به شکل محلولی مایع برای مصرف خوراکی عرضه می‌شود. معمولاً به صورت تک دوز روزانه یا برای تقسیم دوز به دو یا چند قسمت در طول یک روز مصرف می‌شود.

سیترات منیزیم را بیش از یک۱ هفته مصرف نکنید، مگر اینکه پزشکتان تجویز کرده باشد. سیترات منیزیم معمولاً بین ۳۰ دقیقه تا ۶ ساعت پس از مصرف باعث اجابت مزاج می‌شود. دارو را دقیقا طبق دستور مصرف کنید. از مصرف مقدار بیشتر یا کمتر از آنچه پزشک تجویز کرده است، پرهیز کنید.

۳. انواع قرص جوشان منیزیم

انواع مختلفی قرص جوشان منیزیم در بازار موجود است که شما می‌توانید در بین آن‌ها بهترین گزینه را برای خود بیابید. انواع قرص جوشان منیزیم عبارتند از:

  • قرص جوشان منیزیم های هلث
  • قرص جوشان منیزیم ۳۰۰ میلی‌گرم او پی دی فارما
  • قرص جوشان منیزیم ویتافیز
  • قرص جوشان منیزیم ۲۵۰ میلی‌گرم کارن

دنبال بهترین قرص جوشان منیزیم هستی؟

از متخصص سوال کن.

۴. منیزیم لاکتات

لاکتات منیزیم یک ماده معدنی طبیعی است که برای بهبود عملکرد قلب، سیستم عصبی و دستگاه گوارش مورد نیاز است. لاکتات منیزیم به عنوان یک مکمل معدنی برای درمان کمبود منیزیم استفاده می‌شود. این دارو یک مکمل معدنی است که برای پیشگیری و درمان مقادیر کم منیزیم در خون استفاده می‌شود. همچنین برای عملکرد طبیعی سلول‌ها، اعصاب، ماهیچه‌ها، استخوان‌ها و قلب هم بسیار مهم است.

۵. تائورات منیزیم

تورات منیزیم یک مکمل غذایی رایج است. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد تورات منیزیم به درمان بیماری‌‌های مختلفی مانند فشار خون بالا، آب مروارید، دیابت و اضطراب هم کمک می‌کند. همچنین ممکن است به محافظت از سلامت کلی چشم، قلب و مغز هم کمک کند. مطالعات نشان می‌دهند که تورات منیزیم به کاهش فشار خون، بهبود سلامت قلب، تنظیم حساسیت به انسولین، پیشگیری و درمان آب مروارید، کاهش اضطراب و کمک به مدیریت اثرات آسیب مغزی تروماتیک (TBI) کمک می‌کند. برخی از افراد ترجیح می‌دهند منیزیم تورات را به جای منیزیم به تنهایی مصرف کنند؛ زیرا جذب راحت‌تری داشته و عوارض جانبی کمتری مانند اسهال هم ایجاد می‌کند.

۶. اوروات منیزیم

اوروات منیزیم یک نمک منیزیم اسید اوروتیک است. منبع منیزیم بوده و به عنوان یک مکمل معدنی برای درمان کمبود منیزیم استفاده می‌شود. از اوروات منیزیم برای پیشگیری و درمان مقادیر کم منیزیم در خون استفاده می‌شود. اوروات منیزیم شامل اسید اوروتیک است، یک ماده طبیعی که در ساخت مواد ژنتیکی بدن شما از جمله DNA نقش دارد. به راحتی جذب می‌شود و اثرات ملین قوی ندارد. تحقیقات اولیه نشان می دهد که ممکن است به دلیل نقش منحصر به فرد اسید اوروتیک در مسیرهای تولید انرژی در بافت قلب و عروق خونی، سلامت قلب را تقویت می‌کند. به این ترتیب، در بین ورزشکاران و علاقه‌مندان به تناسب اندام محبوب است.

متن انگلیسی:
Some research suggests that certain types of magnesium, including magnesium glycinate and magnesium L-threonate, may improve sleep quality and duration. Magnesium oxide, on the other hand, is used to treat magnesium deficiency and acid reflux (heartburn).
ترجمه متن:
برخی تحقیقات نشان می‌دهد که انواع خاصی از منیزیم، از جمله منیزیم گلیسینات و منیزیم ال ترئونات، ممکن است کیفیت و مدت خواب را بهبود بخشد. از طرف دیگر از اکسید منیزیم برای درمان کمبود منیزیم و رفلاکس اسید (سوزش سر دل) استفاده می‌شود.

verywellhealth

۷. منیزیم گلیسینات

منیزیم گلیسینات کاربردهای بالقوه ای برای بیماری‌های مرتبط با قلب، قند خون بالا، پوکی استخوان، میگرن، افسردگی و کمبود منیزیم دارد. اگر شرایطی دارید که بر سطح منیزیم شما تأثیر می‌گذارد، (مانند دیابت یا بیماری التهابی روده (IBD) از مکمل منیزیم گلیسینات کمک بگیریید. این نوع منیزیم معمولاً به خوبی توسط بدن جذب می‌شود. منیزیم گلیسینات از ترکیب منیزیم عنصری با اسید آمینه گلیسین تشکیل می‌شود. این شکل از منیزیم به شدت در دسترس زیستی است، به این معنی که منیزیم به راحتی از طریق روده کوچک جذب می‌شود. فواید مصرف منیزیم گلیسینات شامل تسکین و رفع اضطراب، ارتقاء سلامت استخوان، کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو، کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS)، تقویت عملکرد ورزشی و کاهش درد است.

۸. اکسید منیزیم

اکسید منیزیم نوعی منیزیم بوده که ممکن است به دلایل مختلفی استفاده شود. برخی افراد از آن به عنوان ضد اسید و برای تسکین سوزش سر دل یا سوء هاضمه اسید استفاده می‌کنند. اکسید منیزیم همچنین ممکن است به عنوان یک ملین برای تخلیه کوتاه مدت و سریع روده (مثلاً قبل از جراحی) هم استفاده شود. به این نکته توجه داشته باشید که این نوع منیزیم نباید به طور مکرر استفاده شود. زمانی که مقدار منیزیم در رژیم غذایی کافی نباشد از اکسید منیزیم به عنوان مکمل غذایی استفاده می‌شود که بدون نسخه هم در دسترس است.

بهترین نوع منیزیم برای گرفتگی عضلات کدام است؟یکی از راه‌های درمان گرفتگی عضلات مصرف منیزیم است.

۹. کلرید منیزیم

کلرید منیزیم به عنوان ملین استفاده می‌شود. این نوع منیزیم یک ترکیب یونی بوده که برای تکمیل الکترولیت‌ها و مبارزه با کمبود منیزیم استفاده می‌شود. علاوه‌براین موارد برای عملکرد بهتر استخوان‌ها و ماهیچه‌ها، تشکیل پروتئین و اسیدهای چرب، فعال سازی ویتامین‌های B، لخته شدن خون، ترشح انسولین و تشکیل ATP هم این منیزیم استفاده می‌شود.

۱۰. سولفات منیزیم

منیزیم یک ماده معدنی طبیعی و مهم برای بسیاری از سیستم‌های بدن به ویژه عضلات و اعصاب است. سولفات منیزیم نیز باعث افزایش آب در روده‌ها می‌شود. علاوه‌براین از سولفات منیزیم به عنوان یک ملین برای رفع یبوست موقت هم استفاده می‌شود. همچنین برای تسکین رگ به رگ شدن‌های جزئی، کبودی، درد یا ناراحتی عضلانی، سفتی یا درد مفاصل هم استفاده می‌شود.

۱۱. مالات منیزیم

مالات منیزیم یک مکمل غذایی رایج و ترکیبی از منیزیم و اسید مالیک است. از آنجایی که مالات منیزیم منجر به تولید انرژی و حفظ سلامت ماهیچه‌ها می‌شود طرفداران زیادی در بین ورزشکاران‌ دارد. در حالی که گلیسینات منیزیم اغلب به دلیل پتانسیل آن برای تقویت آرامش و کاهش تنش عضلانی مورد توجه قرار می‌گیرد، انتخاب بین این دو شکل به اهداف و ترجیحات سلامتی خاص هر فرد بستگی دارد.

۱۲. ال ترئونات منیزیم

منیزیم ال ترئونات نوعی منیزیم بوده که برای حفظ سلامت مغز و تسکین درد و درمان و پیشگیری از بروز یبوست مورد استفاده قرار می‌گیرد. بدن برای عملکردهای مختلف از جمله سنتز پروتئین، کنترل گلوکز و عملکرد عصبی به منیزیم نیاز دارد. برخی از مطالعات حیوانی نشان داده که ترئونات منیزیم یون‌های منیزیم را در مغز افزایش می‌دهد. منیزیم ترئونات برای حافظه و درد عصبی هم فواید بسیاری دارد.

دردهای عصبی داری و می‌خوای با مکمل درمان کنی؟ همین حالا مشاوره بگیر.

بهترین نوع منیزیم برای ورزشکاران

دو نوع منیزیم با نام‌های منیزیم گلیسینات و منیزیم تورینات از جمله بهترین منیزیم ها هستند که به راحتی توسط بدن جذب می‌شوند. به دلیل همین نرخ جذب بالا از جمله بهترین انتخاب‌ها برای ورزشکاران به شمار می‌آیند.

بهترین نوع منیزیم برای گرفتگی عضلات

آزمایشات نشان می‌دهد که سیترات منیزیم نسبت به سایر اشکال منیزیم راحت‌تر جذب می‌شود. بنابراین، اگر از مکمل‌های غذایی برای درد عضلانی استفاده می‌کنید، مکمل منیزیم به شکل سیترات بهترین گزینه برای شما خواهد بود.

فواید انواع منیزیم

منیزیم های مختلف هر یک به خودی خود فواید بسیاری دارند. به همین منظور در این قسمت درباره فواید انواع منیزیم صحبت کرده‌ایم. آگاهی از فواید هر یک از انواع منیزیم به شما کمک می‌کند تا بهترین مورد را برای خود انتخاب کنید.

  • سیترات منیزیم: سیترات منیزیم یبوست موقت را درمان می‌کند. این کار با افزایش مقدار جذب آب روده عمل می‌کند. این کار مدفوع را نرم کرده و اجابت مزاج را آسان‌تر می‌کند. همچنین فشار را افزایش داده که باعث می‌شود ماهیچه‌های روده مدفوع را عبور دهند.
  • منیزیم گلیسینات: به بدن کمک می‌کند تا عملکرد عصب و ماهیچه، سطح قند خون و التهاب را تنظیم کند. همچنین در ساخت استخوان، پروتئین و DNA نقش دارد.
  • کلرید منیزیم: به خوبی توسط بدن جذب می‌شود و به طور موثر سطح منیزیم را افزایش می‌دهد. علاوه‌بر کمک به حفظ سطوح مناسب منیزیم، مکمل‌های کلرید منیزیم مزایای بسیار دیگری نیز برا سلامتی دارند. از جمله کاهش قند خون و سطح فشار خون و حمایت از سلامت روان.
  • لاکتات منیزیم: لاکتات منیزیم یک ماده معدنی طبیعی برای حفظ و بهبود عملکرد مناسب قلب، سیستم عصبی و دستگاه گوارش است.
  • مالات منیزیم: مالات منیزیم یک مکمل غذایی و ترکیبی از مواد معدنی ضروری منیزیم و اسید مالیک است. این ترکیب برای کمک به تسکین درد مزمن، بهبود عملکرد ورزشی، افزایش سطح انرژی، مبارزه با دیابت و ارتقای سلامت قلب استفاده می‌شود.
  • تورات منیزیم: تحقیقات نشان می‌دهد که تورات منیزیم به کاهش فشار خون، تنظیم قند خون، کاهش اضطراب و محافظت از بدن در برابر آسیب‌های ناشی از آب مروارید، بیماری قلبی و TBI کمک می‌کند.
  • سولفات منیزیم: سولفات منیزیم برای تسکین کوتاه مدت یبوست استفاده می‌شود. همچنین کبودی، درد یا ناراحتی عضلانی، سفتی یا درد مفاصل را هم‌ درمان می‌کند.
  • اکسید منیزیم: اکسید منیزیم اگرچه میزان جذب ضعیفی دارد، اما مصرف مکمل‌های اکسید منیزیم به بهبود علائم یبوست، کاهش سردرد، کاهش فشار خون و قند خون و کاهش علائم اضطراب کمک می‌کند.

متن انگلیسی:
Follow a healthcare provider’s recommended dosage guidelines when using magnesium citrate for constipation, and drink plenty of water to prevent dehydration.
ترجمه متن:
هنگام استفاده از سیترات منیزیم برای یبوست، دستورالعمل‌های دوز توصیه شده توسط پزشک خود را دنبال کنید و برای جلوگیری از کم آبی بدن آب فراوان بنوشید.

verywellhealth

عوارض انواع منیزیم

مصرف منیزیم برای برخی از افراد با عوارض مختلفی همراه است. عوارض هر یک از انواع منیزیم‌ را در ادامه مشاهده می‌کنید:

نوعتوضیح
سیترات منیزیمدرد خفیف شکمی، گرفتگی، نفخ یا حالت تهوع، اسهالی که متوقف نمی‌شود، ضربان قلب آهسته و نامنظم، تغییرات ذهنی و خلقتی (مانند گیجی و خواب آلودگی غیرمعمول)، ضعف عضلانی، مدفوع خونی و خونریزی مقعدی از جمله عوارض مصرف این نوع منیزیم هستند. مشاهده علائم کم آبی بدن مانند کاهش غیر معمول ادرار، خشکی غیرمعمول دهان، افزایش تشنگی، کمبود اشک، سرگیجه و سبکی سر، پریدگی و چروک شدن پوست هم جز عوارض مصرف سیترات منیزیم هستند.
منیزیم گلیسیناتمصرف مکمل‌های منیزیم مانند گلیسینات منیزیم عوارض جانبی از جمله حالت تهوع، درد شکم، اسهال و عوارض جانبی شدیدتری مانند ضربان قلب نامنظم، افت فشار خون شدید و ایست قلبی را به همراه دارد.
کلرید منیزیمدر نتیجه مصرف کلرید منیزیم ناراحتی معده و اسهال ممکن است رخ دهد. مصرف این محصول همراه با غذا به کاهش این عوارض کمک می‌کند. واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم یک واکنش آلرژیک جدی، از جمله بثورات پوستی، خارش، تورم (مخصوصاً در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید و مشکلات تنفسی فوراً به پزشک مراجعه کنید.
لاکتات منیزیمدر صورت داشتن علائم واکنش آلرژیک، کمک فوری پزشکی دریافت کنید. این علائم عبارتند از کهیر، تنفس دشوار، تورم صورت، لب‌ها، زبان یا گلو. عوارض جانبی شایع لاکتات منیزیم هم شامل اسهال، نفخ یا ناراحتی معده خواهد بود.
مالات منیزیمدوزهای بالای مالات منیزیم ممکن است باعث مشکلات گوارشی مانند اسهال مکرر، نفخ یا کرامپ شود. طبق یک مطالعه، هرچه منیزیم بیشتری مصرف کنید، کمتر جذب بدن می‌شود. این موضوع منجر به احتباس مایع در روده بزرگ شده که عوارض جانبی متعددی ایجاد می‌کند. مالات منیزیم همچنین با حالت تهوع، اسهال و گرفتگی معده هم همراه است. فشار خون پایین، گرگرفتگی صورت، ضعف و مشکلات قلبی نیز همگی از علائم مسمومیت با این نوع منیزیم هستند.
تورات منیزیمعوارض جانبی احتمالی مصرف تورات منیزیم عبارتند از اسهال، تهوع، استفراغ و درد معده.
سولفات منیزیمواکنش های آلرژیک، بثورات پوستی، خارش، کهیر، تورم صورت، لب‌ها، زبان یا گلو از جمله عوارض مصرف این نوع منیزیم هستند که در صورت مشاهده هر یک از آن‌ها باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. گیجی، خواب آلودگی، برافروختگی صورت، قرمزی، تعریق، ضعف عضلانی، ضربان قلب سریع یا نامنظم، مشکل در تنفس، فشار خون پایین، احساس ضعف یا سبکی سر و تاری‌دید هم سایر عوارض جانبی احتمالی هستند.
اکسید منیزیمعوارض جانبی اکسید منیزیم شامل حالت تهوع، استفراغ، رفلکس‌های آهسته، تغییر در ضربان قلب، برافروختگی یا غش است. دوزهای زیاد اکسید منیزیم هم ممکن است باعث خونریزی مقعدی و بسیاری از عوارض جانبی دیگر شود.
عوارض انواع منیزیم

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

حالا که با انواع منیزیم آشنا شده‌اید شاید برخی را مناسب خود بدانید و برای شروع مصرف آن‌ها دست به اقدام بزنید. به همین علت شاید بد نباشد این نکته را یادآور شویم که لازم است پیش از شروع مصرف خودسرانه انواع منیزیم از یک پزشک متخصص مشورت بگیرید. پزشک با توجه به شرایط جسمانی شما تشخیص خواهد داد که کدام‌ نوع منیزیم برای شما مفیدتر است.

به همین علت توصیه می‌کنیم که خیلی زود برای ثبت نوبت ویزیت از یک‌ متخصص تغذیه یا پزشک عمومی اقدام کنید. برای این کار می‌توانید از وبسایت دکترتو کمک بگیرید. دکترتو به شما کمک می‌کند تا به راحتی نوبت ویزیت آنلاین یا حضوری‌ خود را ثبت و دریافت کنید. بدون هیچ دغدغه و در سرتاسر ایران نوبت ویزیت مورد نظرتان را در چند قدم ساده بگیرید و خیلی زود مصرف منیزیم مناسبتان را شروع کنید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!