
به نظر میرسد این ترکیب شیمیایی میتواند برخی از آسیبهای وارد شده به مغز را که معمولاً با بیماری مرتبط است، متوقف کند.
در این مطالعه توسط مرکز تحقیقات پزشکی و ایمونولوژی اسپانیا (CIMA) معلوم شد که استفاده از بوهای خاص به عنوان درمان آلزایمر محتمل است و باید معلوم شود که کدام بوها باعث واکنشهای مغز و سیستم ایمنی میشوند.
ژوان خوزه لاسارته (Lasarte) استاد ایمونولوژیست دانشگاه مادرید و عضو این مرکز میگوید که تیم تحقیقاتی مرکز مذکور بر نقش سیستم بویایی در سیستم ایمنی و سیستم عصبی مرکزی تمرکز کرده و تایید شده است که منتول یک بوی تحریککننده ایمنی است.
منتول یا جوهر نعنا یک الکل ده کربنی است از روغن اسانس خالص نعنا استخراج میشود و به عنوان چاشنی و ماده معطر و دارویی مورد استفاده قرار میگیرد.
لاسارته میگوید: در کمال تعجب مشاهده کردیم که مواجهه کوتاه مدت با این ماده به مدت شش ماه از زوال شناختی در موشهای مبتلا به آلزایمر جلوگیری کرد و جالبتر از همه، توانایی شناختی موشهای جوان سالم را نیز بهبود بخشید.
در موشهای مبتلا به آلزایمر، مصرف منتول برای یک دوره شش ماهه کافی بود تا تواناییهای شناختی و حافظه موشها از بین نرود. علاوه بر این، به نظر میرسد که منتول پروتئین IL-۱β را به سطوح ایمن در مغز برگرداند.
دانشمندان قبلاً ارتباطهایی بین بوها و سیستم ایمنی و عصبی کشف کردهاند ولی هنوز درک کاملی از این ارتباط پیدا نشده است.
برخی از بوها ممکن است واکنشهای خاصی را در مغز تحریک کنند که منجر به واکنشهای شیمیایی میشود که بر حافظه، احساسات و موارد دیگر تأثیر میگذارد.
در واقع، بیماریهای مربوط به سیستم عصبی مرکزی - مانند آلزایمر، پارکینسون و اسکیزوفرنی - اغلب با از دست دادن بویایی همراه هستند. این تحقیق جدید دادههای امیدوارکنندهای را اضافه میکند، اما در مورد انسانها و همچنین موشها به اطلاعات بیشتری نیاز است.