پریود شدن دو بار در ماه
پریود شدن پشت سر هم، در خانم ها کمی نگران کننده است که باید حتما مورد بررسی قرار گیرد. خانم ها باید هر تغییری که در چرخه ی عادت ماهانه شان، رخ می دهد را با پزشک متخصص مطرح کنند. به طور معمول خونریزی قاعدگی به مدت یک هفته در ماه می باشد ولی گاهی […]

document.write(panab[r]);document.write(panab[p]);

پریود شدن پشت سر هم، در خانم ها کمی نگران کننده است که باید حتما مورد بررسی قرار گیرد. خانم ها باید هر تغییری که در چرخه ی عادت ماهانه شان، رخ می دهد را با پزشک متخصص مطرح کنند. به طور معمول خونریزی قاعدگی به مدت یک هفته در ماه می باشد ولی گاهی این خونریزی بیشتر از یکبار در ماه رخ میدهد که باید دلیل آن مورد بررسی قرار گیرد. خونریزی هایی که در بین دو پریودی رخ می دهد، خونریزی های واژن است که توسط پزشک نوع آن تشخیص داده می شود.

علت عادت ماهیانه دو بار در ماه

علل متداول آن می‌تواند خونریزی غیرمنتظره، مشکلات تیروئید و نوسانات هورمونی باشد. اینها هیچکدام نمی‌تواند مشکلی خطرناک قلمداد شود مگراینکه جدی و شدید باشند. عوامل دیگری مثل گر گرفتگی و نفخ هم می‌تواند با آن در ارتباط باشد. عادت‌ماهیانه دو بار در ماه در زنانی که از روش‌های جلوگیری از بارداری استفاده می‌کنند، مخصوصاً در سه ماهه اول، نیز متداول است که به مرور زمان برطرف می‌شود. خونریزی های غیر طبیعی از مجرای رحمی در خانم ها بسیار شایع است.

علل شایع خونریزی مجرای رحمی

1- عوارض حاملگی

سقط خود بخود حاملگی خارج رحمی بیماریهای تروفوبلاستیک(مربوط به جفت)

2- اختلالات تخمدانی

کیست های فولیکولر (خوش خیم) کیست جسم زرد (خوش خیم) بیماری تخمدانهای با کیستهای متعدد (خوش خیم) سرطان تخمدان خوش خیم موقتی بقیه سرطانها

3- به علل اختلالات رحمی

عفونت مزمن لایه های رحمی گوشت های اضافی خوش خیم در رحم سرطانهای بد خیم رحم وجود لایه های طبیعی بافت رحمی در جاهای غیر طبیعی لگن وجود جسم خارجی مثل IUD وجود جمع شدگی چرک و خون در یک قسمت رحم

4-به دلایل هورمونی

مصرف عمدی هورمون (مثل قرص های جلوگیری ocp) تولید ناخود آگاه هورمون در بدن

5-خونریزی با منشاء خارج رحمی

از دیواره مجرای رحم از گردن دهانه رحم از مجرای ادرار از مثانه از مقعد

6-اختلالات لوله های رحمی

عفونت حاد و مزمن لوله های رحمی سرطانهای خوش خیم و بدخیم لوله هل رحمی

7-به دلائل غیر مسائل زنانه

اختلال خونی در بدن اختلال غددی در بدن اختلال متابولیک در بدن

8- بی دلیل

با پایه روانی با پایه عروقی

وجود کیست تخمدان و مسائل و مشکلات روحی روانی از علل عمده این قبیل مشکلات خانم ها می باشد.

درمان دوبار پریود شدن در ماه

درمان این مشکل به دلیل آن بستگی دارد. اگر به طور طبیعی چرخه پریودی شما کوتاه تر شده است یا تازه پریودی شما شروع شده است نیاز به درمان نیست. پزشک در صورت کم خونی به شما مکمل های آهن می دهد. اگر خیلی پریود می شوید با پزشک درباره قرص های ضد بارداری صحبت کنید. این قرص ها باعث تنظیم پریودی و جلوگیری از کم خونی ناشی از خونریزی شدید می شوند.

کم کاری تیروئید

اگر کم کاری تیروئید دارید به این معنی است که غده تیروئید شما غیر فعال است. در این صورت بدن هورمون تیروئید به اندازه کافی تولید نمی کند. پزشک به شما قرص های خوراکی می دهد که کمبود هورمون تیروئید را جبران کنند.

یائسگی

اگر یائسگی شما در حال شروع شدن است پزشک هورمون درمانی یا مصرف استروژن را به شما توصیه می کند. در این حالت پریودی شما منظم می شود تا این که کم کم یائسگی باعث ناپدید شدن پریودی می شود.

فیبروئیدها و کیست ها

اگر فیبروئید یا کیست داشته باشید پزشک یکی از روش های درمانی زیر را پیشنهاد می کند:

استفاده از دستگاه IUD باعث جلوگیری از پریودی شدید می شود اما باعث کم شدن فیبروئیدها نمی شود.
عمل جراحی ام آر آی؛ این عمل در دستگاه اسکن ام آر آی انجام می شود و پزشک فیبروئید و کیست را از بین می برد.
عمل آمبولیزاسیون شریان رحمی؛ در این عمل جریان خون ورودی به رحم را مسدود می کنند در این حالت فیبروئیدها کوچک شده و از بین می روند.
عمل میومکتومی شکم که با استفاده از جراحی باز شکم انجام می شود و عمل هیسترکتومی که در آن رحم برداشته می شود.

هورمون آزادکننده گنادوتروپین

این قرص ها برای درمان فیبروئیدها استفاده می شوند. این قرص ها باعث مسدود شدن تولید استروژن و پروژسترون می شوند بنابراین به صورت موقتی یائسه می شوید. این امر باعث جلوگیری از رشد فیبروئیدها می شود و باعث از بین رفتن آن ها می شود. پزشک این قرص را هنگامی تجویز می کند که می خواهد شما را برای عمل جراحی آماده کند.

استرس

گاهی اوقات تغییر روش زندگی باعث افزایش استرس می شود. بنابراین سعی کنید ورزش کنید، قرص مصرف کنید و از گفتار درمانی استفاده کنید. این کارها باعث کاهش استرس می شوند.
آرامش برای سلامتی شما مهم است بنابراین در هنگام استرس از پذیرفتن کارها و مسئولیت های سنگین اجتناب کنید.

افزایش یا کاهش بیش از حد وزن

درباره دلایل ممکن برای افزایش یا کاهش بیش از حد وزن با پزشک صحبت کنید. او به شما کمک می کند وزن خود را تحت کنترل قرار دهید.

واکنش به قرص های ضد بارداری

قرص های ضدبارداری هورمون ها را به بدن معرفی می کنند. برای انتخاب بهترین قرص ضد بارداری باید قرص های مختلف را امتحان کنید و بهترین قرصی که با بدن شما سازگار است را انتخاب کنید. چند ماه طول می کشد بدن با یک قرص خاص سازگار شود. بهتر است درباره آنچه پس از مصرف قرصی جدید اتفاق می افتد و واکنش های بدن با پزشک صحبت کنید و اطلاعات لازم را کسب کنید.

عادت‌ ماهیانه دو بار در یک ماه تا چه میزان شایع است؟

این مسئله حداقل یک بار در حدود ۴۰٪ از زنان در طول زندگی‌شان اتفاق می‌افتد. تقریباً ۱۰٪ این موارد، خونریزی بین دو عادت‌ ماهیانه مسئله‌ ای طبیعی است که علت اصلی آن مصرف داروهای ضدبارداری است. این داروها به علت ایجاد نوسانات هورمونی موجب بروز این خونریزی‌ها می‌شوند.

چه زمان باید به پزشک مراجعه کنید؟

اگر با این خونریزی‌ها دچار درد شدید می‌شوید، باید به پزشک مراجعه کنید، این می‌توانید نشانه بارداری خارج از رحم یا بارداری در لوله‌های فالوپ باشد. این زمانی اتفاق می‌افتد که تخمک‌گذاری دیر صورت گیرد یا تخمکی در لوله‌های فالوپ ایجاد شود. خونریزی بین دو عادت ماهیانه یا خونریزی نامنظم یکی از نشانه‌های متداول این مشکل است، اگر از داروهای ضدبارداری استفاده نمی‌کنید، این خونریزی می‌تواند نشانه بارداری هم باشد. به همین دلیل بهتر است هر چه سریعتر برای چکاپ نزد پزشک بروید.

اگر این خونریزی‌ها فقط یک مرتبه اتفاق افتاد و تغییر دائمی در چرخه عادت‌ماهیانه شما به حساب نیامد، هیچ جای نگرانی نیست. می‌تواند یک نوسان عجیب در هورمون‌هایتان باشد که فقط یکبار اتفاق افتاده است. اما اگر چند ماه پشت سر هم این مسئله تکرار شد، بهتر است به پزشکتان مراجعه کنید.

پریود شدن مجدد در صورت مصرف قرص اورژانس:

برای بررسی این مورد بهتر است سوال کاربری را در این زمینه مورد بررسی قرار داده و پاسخ پزشک را بخوانید.

سوال:

سلام 2 آذر پریود شدم در حالی که باید 29 آبان این اتفاق رخ می داد. پریودم 7 روز طول کشید که رنگ آن قهوه ای خیلی تیره بود و به صورت لکه بینی و بسیار کم. آزمایش خون دادم باردار نبودم .با بیبی چک هم امتحان کردم. در 17 آذر مجددا پریود شدم. اول به صورت لکه های قرمز بود ولی در روز سوم به صورت خونریزی بود. پریود های من منظم نیست 28 یا 32 روزه. 2 ماه است که اقدام به بارداری کرده ام. از روش جلوکیری با کاندوم استفاده می کردم. در ماه مهر از روش اورژانسی قرص اچ دی استفاده کرده ام که 29 همان ماه پریود شدم، در حالی که 16 هم پریود بودم. علت پریود دو بار در ماه؟ نگران باشم یا خیر؟ با تشکر

جواب متخصص:

سلام هنگام استفاده از قرص اورژانس، پریود شدن مجدد طبیعی است ولی در هر صورت با توجه به این که در مواقع دیگر هم این اتفاق افتاده و خونریزی های نامنظم داشته اید، بهتر است حتماً بررسی شوید. با توجه به این که قصد بارداری هم دارید، بهتر است ابتدا، آزمایش های تیروئید، هورمون، پرولاکتین، آزمایش ههای هورمونی روز دوم یا سوم قاعدگی (FSH- LH- استرادیول) انجام دهید. یک سونوگرافی واژینال دقیق هم از رحم و تخمدان ها انجام دهید تا در صورتی که مشکلی وجود داشت، ابتدا درمان شوید و بعد اقدام به بارداری کنید.
البته قابل ذکر است اگر فقط یک سری، این مشکل برایتان پیش آمد، جای نگرانی نیست ولی در صورت تکرار شدن در ماه های بعدی حتما به پزشک مراجعه کنید.

گردآوری و تدوین: فرزانه پاشایی

هر گونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم امکان پذیر می باشد.