سرطان تخمدان – بخش دوم
نشانه ها و علائم سرطان تخمدان در بخش اول مورد بررسی قرار گرفت. عوامل خطر ساز در سرطان تخمدان را با هم تحلیل کردیم و دیدید که تست غربالگری سرطان تخمدان چگونه انجام می شود. با دکتر سلام همراه باشید تا به ادامه ی این مبحث بپردازیم. 10- جراحی سرطان تخمدان جراحی، برای تشخیص سرطان تخمدان […]

document.write(panab[r]);document.write(panab[p]);

نشانه ها و علائم سرطان تخمدان در بخش اول مورد بررسی قرار گرفت. عوامل خطر ساز در سرطان تخمدان را با هم تحلیل کردیم و دیدید که تست غربالگری سرطان تخمدان چگونه انجام می شود. با دکتر سلام همراه باشید تا به ادامه ی این مبحث بپردازیم.

10- جراحی سرطان تخمدان

جراحی، برای تشخیص سرطان تخمدان و تعیین حالت سرطان به کار می رود؛ اما در عین حال اولین فاز درمانی آن نیز هست. هدف، خارج کردن هر چه بیشتر توده سرطانی تا حد ممکن است. این ممکن است شامل در آوردن یک تخمدان و بافت های نزدیک به آن باشد (البته در حالت اول). در مراحل پیشرفته تر، ممکن است لازم باشد تا هر دو تخمدان، همچنین رحم و بافت های اطراف آن نیز خارج شوند.

11- شیمی درمانی

در همه حالت های سرطان تخمدان، شیمی درمانی، معمولا پس از جراحی داده خواهد شد. در این قسمت از درمان، داروهایی به منظور از بین بردن هر نوع سلول سرطانی باقیمانده در بدن، تجویز می شود. این داروها ممکن است خوردنی، تزریقی(داخل ورید) و یا مستقیما به داخل شکم وصل شود (چسبهای دارویی). زنانی که تومورهای کم بدخیم دارند، تا زمانیکه بعد از جراحی تومورها عود نکنند، نیازی به شیمی درمانی ندارند.

12- درمان هدفمند

محققان روی درمان هایی با هدف جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی تخمدان، کار میکنند. این روش که ” رگ زایی ” نام دارد شامل: تشکیل عروق خونی جدید برای از بین بردن توده می باشد. دارویی که ” آواستین “ نام دارد، این مرحله رشد را مسدود میکند، سبب کوچک شدن تومور و یا قطع رشد آن خواهد شد.

13- بعد از درمان – یائسگی زودرس

زمانی که هر دو تخمدان زنی برداشته شود، دیگر قادر به تولید استروژن نخواهند بود. این اتفاق به نوبه خود محرکی است برای یائسگی زودرس در آنها ، بدون توجه به اینکه در چه سنی قرار دارند. این تغییرات هورمونی نیز سبب شرایط پزشکی خاص در بیماران خواهد شد، که یکی از آنها استئوپروز یا پوکی استخوان است. پیگیری منظم بعد از خارج کردن تخمدان ها برای زنان بسیار حیاتی است.

14- بعد از درمان- در حرکت باشید

زنان ممکن است بعد از جراحی، احساس کنند انرژی آنها رو به اتمام است. خستگی، یک مسئله بسیار شایع پس از درمان سرطان است. شروع یک ورزش ملایم، یک راه بسیارموثر برای دوباره سازی انرژی از دست رفته و بالابردن سلامت بدنی و احساسی آنهاست. برای تعیین ورزش مناسب خود، با یک متخصص در این باره مشورت کنید.

15- کاهش ریسک – بارداری

زنانی که به طور طبیعی باردار می شوند دارای ریسک کمتری نسبت به زنانی که اصلا بچه ندارند، برای ابتلا به سرطان تخمدان هستند. البته این ریسک با هر بار بارداری کاهش می یابد. شیر دادن ، می تواند محافظت را نیز افزایش دهد.

16- کاهش ریسک – قرص

سرطان تخمدان ، در زنانی که قرص های کنترل بارداری مصرف میکنند کمترشایع است. ریسک ابتلا در زنانی که حداقل به مدت 5 سال از این قرصها استفاده می کنند، تقریبا نصف میشود. درست شبیه به بارداری، این قرصها نیز، کمک به جلوگیری از تخمک گذاری می کنند. برخی از محققان فکر میکنند که تخمک گذاری کمتر، ممکن است باعث محافظت در برابر سرطان تخمدان شود.

17- کاهش ریسک – بستن لوله های رحم

گره زدن لوله های رحم، که بطور عمومی “بستن لوله های رحمی” شناخته می شود، ممکن است از عود سرطان تخمدان، جلوگیری کند. مشابه این روش ” هیسترکتومی ” نام دارد که در آن، رحم خارج میشود.

18- کاهش ریسک – از بین بردن تخمدان ها

برای زنانی که جهش ژنتیک دارند، ریسک ابتلا به سرطان تخمدان در آنها بسیار بالا می رود. در آوردن هر دو تخمدان ها، یکی از راه کارها است. در زنانی که بالاتر از 40 سال دارند، میتوان هیسترکتومی نیز انجام داد.

19- کاهش ریسک- رژیم غذایی کم چرب

با اینکه هیچ شواهد قطعی برای رژیم غذایی که از سرطان تخمدان جلوگیری کند وجود ندارد، اما آنچه که می خورید ، ممکن است کمی تفاوت ایجاد کند. در یک مطالعه که اخیرا یافت شده است، زنانی که دارای رژیم غذایی کم چرب هستند، حداقل 4 سال دیرتر ممکن است به این سرطان دچار شوند. برخی محققان گزارش می دهند که این سرطان همچنین در زنانی که مقدار زیادی سبزیجات می خورند، کمتر شایع است؛ اما مطالعات بیشتری در این زمینه لازم است.

بخش قبلی این مقاله را دنبال کنید: سرطان تخمدان – بخش اول

برگردان: سیما آزادفلاح

بازنویسی: فرزانه پاشایی

هر گونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است