اطلاعاتی در مورد معاینه سینه توسط خود فرد
معاینه کردن سینه دارای اهمیت بسیاری برای خانم ها می باشد. چون زنان با معاینه کردن می توانند وضعیت سلامت سینه خود را متوجه شوند. در این مقاله از دکتر سلام اطلاعاتی در مورد اهمیت معاینه سینه توسط خود فرد را آماده کرده ایم. توصیه ما این است که حتما این مقاله را مطالعه کنید […]

معاینه کردن سینه دارای اهمیت بسیاری برای خانم ها می باشد. چون زنان با معاینه کردن می توانند وضعیت سلامت سینه خود را متوجه شوند. در این مقاله از دکتر سلام اطلاعاتی در مورد اهمیت معاینه سینه توسط خود فرد را آماده کرده ایم. توصیه ما این است که حتما این مقاله را مطالعه کنید و از دست ندهید. با ما همراه شوید.

اهمیت معاینه سینه توسط خود فرد

برخی زنان مرتب سینه های خود را معاینه می کنند چرا که بررسی منظم شما را متوجه تغییرات سینه ها کرده و به تشخیص سرطان سینه کمک می کند. اما باید به خاطر داشته باشید که معاینه سینه ها توسط خود فرد در خانه نباید جایگزین ماموگرافی یا معاینه زنان توسط متخصص زنان شود. چرا که روشی مانند ماموگرافی بسیار دقیق تر است.

در زمان معاینه فیزیکی پستان ها توسط خود فرد باید به دنبال علائم اولیه سرطان سینه باشد تا از گسترش آن جلوگیری شود. در نتیجه سرطان سینه زود تشخیص داده و درمان می شود و می تواند جان بسیاری از بیماران را نجات دهد. علاوه بر معاینه سینه ها در خانه حتما آزمایش ماموگرافی را نیز انجام دهید. این آزمایش با تابش اشعه ایکس به سینه ها انجام شده و می تواند کیست سینه، کلسیفیکاسیون (رسوب کلسیم) یا سایر علائم سرطان سینه را نشان دهد.

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند؟

برخی افراد بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند. عوامل ژنتیکی و بیماری هایی که در گذشته به آن مبتلا بودید می تواند احتمال خطر ابتلا به سرطان سینه را در شما افزایش دهد. به طور کلی این عوامل عبارت اند از:

جهشی در ژن سرطان سینه به نام BRCA

سابقه ابتلا به سرطان سینه

سابقه خانوادگی سرطان سینه به ویژه در سنین پایین

از چه سنی باید معاینه سینه را آغاز کرد؟

معاینه فیزیکی سینه ها باید از سن 20 سالگی آغاز شود. معاینه سینه ها باید یک روز در ماه انجام شده و تغییرات مشاهده شود. علاوه بر معاینه سینه ها توسط خود فرد باید معاینه سالانه ماموگرافی نیز برای بررسی دقیق تر انجام شود. اگر خطر ابتلا به سرطان سینه در شما بیشتر است می توانید ماموگرافی سالانه را از 40 سالگی آغاز کنید. دکتر زنان نیز آزمایش های منظم را به شما پیشنهاد خواهد کرد.

معاینه بالینی پستان (CBE) را انجام دهید

علاوه بر معاینه سینه ها توسط خود فرد به صورت ماهانه، متخصص زنان باید شما را برای معاینه بالینی سینه ها به صورت سالانه تشویق کند. در این معاینه، دکتر ابتدا سینه و نوک پستان ها را مشاهده می کند. سپس نوبت معاینه فیزیکی پستان ها مانند معاینه ای که خودتان انجام می دهید می رسد تا بافت سینه را بررسی کند.

در معاینه زنان دکتر به دنبال هر گونه چین یا تغییرات پوست در اطراف سینه، ترشح غیر طبیعی یا توده سفت در سینه می گردد.

روش معاینه سینه ها توسط خودتان در خانه

معاینه را هر ماه انجام دهید

بهترین زمان معاینه سینه یک هفته بعد از پایان پریود است. در این زمان سینه های شما کمترین حساسیت و ناهمواری را خواهد داشت. در زمان پریود سینه ها ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی برجستگی هایی داشته باشند.

اگر پریودهای منظمی ندارید، معاینه سینه را هر ماه در روز مشخصی انجام دهید.

ابتدا با مشاهده آغاز کنید

اولین کار برای معاینه سینه توسط خود فرد مشاهده کلی برای فهمیدن تغییرات است. بدون لباس یا سینه بند روبروی آینه بایستید. دست های خود را روی باسن قرار دهید. سعی کنید باسن را فشار دهید تا ماهیچه ها را درگیر کرده تغییرات را مشاهده کنید. هرگونه تغییر یا قرمزی پوست یا نوک پستان، تغییر سایز، برجستگی، فرو رفتگی یا چین و چروک را یادداشت کنید.

زیر سینه ها را به دقت بررسی کنید. از یک سمت به سمت دیگر بچرخید، سینه ها را بالا برده و پایین یا کنار آن ها را مشاهده کنید.

در موقعیت مناسبی قرار بگیرید

بهترین موقعیت برای معاینه فیزیکی سینه دراز کشیدن است. در این وضعیت بافت کل سینه هموار شده و به راحتی می توانید معاینه را انجام دهید. روی تخت یا مبل دراز کشیده و دست راست را بالای سر بکشید سپس با دست چپ سینه راست را بررسی کنید.

برخی کارشناسان توصیه می کنند این معاینه را در حالت ایستاده نیز انجام دهید تا بررسی بافت سینه به درستی و کامل انجام شود. همچنین می توانید این معاینه را در حمام یا بعد از آن به راحتی انجام دهید.

معاینه را شروع کنید

با استفاده از دست چپ اطراف سینه راست را لمس کنید. از زیر بغل شروع کرده، به آرامی اما محکم فشار دهید. این کار به شما کمک می کند اولین لایه بافت زیر سینه را لمس کنید. با سه انگشت کوچک خود دایره های کوچکی درست کنید و این دایره ها را به سمت بالا و پایین پستان حرکت دهید تا تمام سطح سینه و اطراف آن را بررسی کنید.

با قدرت بیشتری تکرار کنید

برای بار دوم ولی با نیروی بیشتری کل سطح سینه و اطراف آن را معاینه کنید. اینکار باعث می شود بافت های عمیق تر سینه را نیز معاینه کرده باشید.

در این معاینه طبیعی است که دنده های خود را نیز حس کنید.

نوک پستان را بررسی کنید

به دنبال هر گونه تغییر غیر عادی در نوک سینه های خود باشید. با شست و انگشت سبابه نوک سینه را محکم و زیر نور فشار دهید. هرگونه ترشح یا توده را بررسی کنید.

هر دو سینه را بررسی کنید

دقیقا همان کارهایی را که روی سینه سمت راست خود انجام دادید برای سینه سمت چپ نیز بکنید. دست چپ را بالا برده و با دست راست سینه چپ را نیز معاینه کنید.

با متخصص زنان در ارتباط باشید

در صورتی که هر گونه توده سفت در سینه ها مشاهده کردید با متخصص زنان ملاقات کنید. توده های نگران کننده سفت و ریگ مانند بوده، سطوح نامنظمی داشته و به گونه ای هستند که احساس می کنید به بافت سینه چسیده اند. در صورتی که هر کدام از این علائم را مشاهده کردید در اسرع وقت به دکتر زنان مراجعه کنید.

بسیاری از افراد بسیار نگران هستند که آیا توده داخل سینه آن ها طبیعی یا غیر طبیعی است. یکی از اهداف معاینه سینه توسط خود فرد این است که متوجه شود چه توده ای طبیعی و چه توده ای جدید است.

نیاز نیست نگران شوید، از هر 10 توده 8 مورد سرطانی نیستند.

منبع: اینفوسلامت